Doniczkowe kompozycje na balkon i taras od 2008 -
- bodzia3012
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Doniczkowe kompozycje na balkon i taras
HALINKO nie wiedziałam, że można wyprowadzić jako drzewko pelargonię , czy hortencję
napisz czy sama je wyprowadziłać, czy już takie kupiłaś?
napisz czy sama je wyprowadziłać, czy już takie kupiłaś?
- Zulka
- 100p
- Od: 29 cze 2009, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
jestem pod wrażeniem, imponujące kompozycje i ten zagaik na balkonie świetny, kolory roślin super dobrane
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziewczyny te kompozycje to nie są moje, ja tylko pokazuję jak gdzieś podpatrzę to robię zdjęcia mam ich jeszcze trochę więc będę wstawiać ,od dawna mnie interesują takie kompozycje w donicach ( przenośne ogrody). Trochę zdjęć się nazbierało więc chcę pokazać, można coś podpatrzeć i wykorzystać u siebie na balkonie.
- eukomis
Luka ale piękne te kompozycje ta iglaki i petunię jest suporowska bardzo mi się podoba.
- lukas93cs
- 200p
- Od: 29 maja 2009, o 10:46
- Kontakt:
To nie są moje ale mam nadzieje takie sobie zrobić
pozdrwaim
pozdrwaim
- eukomis
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 27 kwie 2009, o 14:59
Re: Kwiaty balkonowe.
witam
JESTEŚCIE DLA MNIE MISTRZAMI po prostu piekności...żeby i mi tak rosło towarzystwo...ech chyba nie mam ręki...co roku się nie poddaje i walczę ale...może coś doradzicie...dopiero co się przeprowadzilismy do nowego domu i mam dwa balkony z przodu-północny raczej zacieniony i połodniowy na pieterku gdzie slonce bezpośrednie bez zacienienia cały czas w zasadzie ...boję się ze mi popali sufrinie czy nawet pelaśki... a jak wy myslicie?
eukomis jesteś dla mnie wzorem, wracam cały czas do twojego balkonu...
JESTEŚCIE DLA MNIE MISTRZAMI po prostu piekności...żeby i mi tak rosło towarzystwo...ech chyba nie mam ręki...co roku się nie poddaje i walczę ale...może coś doradzicie...dopiero co się przeprowadzilismy do nowego domu i mam dwa balkony z przodu-północny raczej zacieniony i połodniowy na pieterku gdzie slonce bezpośrednie bez zacienienia cały czas w zasadzie ...boję się ze mi popali sufrinie czy nawet pelaśki... a jak wy myslicie?
eukomis jesteś dla mnie wzorem, wracam cały czas do twojego balkonu...
- Dyshia
- 1000p
- Od: 17 lut 2010, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Z mocnym postanowieniem zagospodarowania balkonu kupiłam troszkę nasionek, żeby wysiać w domu. Powybierałam takie, które przede wszystkim mi się bardzo podobają i przy tym długo kwitną (to drugie to zdecydowanie ważniejsze kryterium:P), a więc petunia, werbena, celozja pierzasta i tunbergia. Nie brałam pod uwagę jednak w ogóle wymagań tych roślin, jeśli chodzi o stanowiska i mam teraz wątpliwości, czy się wszytkie ładnie przyjmą. Mój balkon jest od strony zachodniej, latem od ok godziny 14 jest stale w słońcu. Poza tym znajduje się on na bocznej ścianie budynku, więc nie jest wolny od licznych przeciągów. Czy ma ktoś jakieś doświadczenia z tymi roślinami na podobnym balkonie? Martwię się zwłaszcza o petunię, bo ma bardzo delikatne kwiaty. Podobno też pnącza, jakim jest tunbergia, preferują miejsca słoneczne, ale spokojne... Czy coś z tego mojego zamysłu będzie, czy nawymyślałam???
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 27 kwie 2009, o 14:59
Dyshia miałam tunbergię rok temu w cienistym miejscu...słabo kwiatła...ale jak ją przeniosłam na słoneczko odrazu zaczeła do mnie oczkiem brązowym mrugac
ja też kupiłam tunbergię ale i groszek i kobeę i dalie karłaowe i lwie paszcze hahahaha i kto wie co jeszcze....
Mam jeszcze pomidorki koktajlowe i zamówione sadzonki truskawek powtarzających - sama się z siebie śmieję jak widzę ile tego jest
Gdzie to wszystko posadzę - jeszcze się nie zastanawiałam - balkon i kawałek działeczki może być mało
Mam jeszcze pomidorki koktajlowe i zamówione sadzonki truskawek powtarzających - sama się z siebie śmieję jak widzę ile tego jest
Gdzie to wszystko posadzę - jeszcze się nie zastanawiałam - balkon i kawałek działeczki może być mało
Pozdrawiam, Magda