Jeśli takie małe projekty będą wymagały ukończenia studiów architektonicznych to oczywiście będę zmuszona zrezygnować z tego pomysłu

By otrzymać właściwy numer pkd zwróć się pisemnie do Gminy o dokonanie takiego wpisu , podając w uzasadnieniu powód dla którego chcesz otrzymać taki wpis. Każdy organ administracji publicznej wydając taki dokument ,czy odmawiając wydania takiego dokumentu , musi wydać w tej sprawie decyzję. W przypadku wydania decyzji odmownej możesz ją zaskarżyć do sadu.Super wieści, dziękujęPozostaje tylko jeszcze jeden problem a mianowicie skąd mogę wziąć że tak powiem urzędowe potwierdzenie tego żeby pani "specjalistka" w gminie nie czepiała się bo oczywiście muszę mieć właściwy numer pkd we wniosku
Też chciałabym się dowiedzieć, najgorsza jest ta cała wszechobecna niewiedza bo skąd się dowiedzieć jeśli nie wiedzą tego urzędynocny_drwal pisze:Z tymi uprawnieniami, to jest niezłe zamieszanie. Powiem tak, ja po specjalizacji kształtowanie terenów zieleni na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu... nie mam takich uprawnień. Żeby było śmieszniej, Architektura krajobrazu tej samej uczelni też chyba (nie jestem pewien) ich nie posiada. Żeby było jeszcze śmieszniej, podyplomówka z architektury na PWR też nie daje tych uprawnień (). Więc kto je posiada? Też próbowałem się dowiedzieć "o co chodzi" ale nikt nic nie wie. Paranoja jakaś. Nieoficjalnie, bo nie umiem tego potwierdzić, uprawnienia mają typowi architekci. Teoretycznie więc, jeśli projekt musi być podpisany przez architekta, to można udać się do jakiegoś i wywiedzieć co, jak i za ile.
Jeśli ktoś ma bardziej oficjalne wiadomości, to proszę mnie poprawić. Sam się z chęcią dowiem, o co w tym wszystkim chodzi