Moje rośliny - filip11

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
filip11
200p
200p
Od: 9 mar 2007, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

W wyprzedaży w cytrusiku po 15zł :D.
Awatar użytkownika
camillo1718
100p
100p
Od: 27 maja 2007, o 23:37

Post »

jak wyhodowałes bananowca i kawe? ???????????????????????????????????????????
filip11
200p
200p
Kontakt:

Post »

Bananowca dostałem od znajomych mamy i jak dotąd nie mam z nich żadnych problemów :D. Z kawą z kolei była ciekawa historia. Kupiłem ją w netto :shock: i liście zaczęły brązowieć. Jednak po jakimś czasie udało mi się doprowadzić do porządku chociaż myślałem, że raczej uschnie. Jednak się udało i w dzisiejszym dniu jest bardzo ładna i nie pomyślał bym wtedy, że kiedyś taka będzie. Wkrótce zdjęcia kumkwata, jak tylko dojdzie 8).
Awatar użytkownika
Xa-b
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 cze 2007, o 17:43

Post »

No i taki to niesprawiedliwy los, ludzie się starają, chuchają, dmuchają i... im uschnie (ludzie czytaj ja) Jestem pełna podziwu i uznania dla Twojej kolekcji. Pięknie Ci to rośnie. Co więcej w przeciwieństwie do wielu forumowiczów, nie oszukuję się i nie zwalam tego stanu rzeczy na dobre warunki (ja też takie mam :P ) Ty masz po porstu rękę do tych roślin. Jak Przemo do palm :) Zerknij tu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 667#139667 jest tu troszkę egzotycznych drzewek :) Może zechcesz powiększyć kolekcję :)
Awatar użytkownika
camillo1718
100p
100p

Post »

JA chcę właśnie wyhodowac bananowca nie wiem jak i gdzie mozna dostac tak na 100%! :/ a ile kosztowała ta kawa?
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Filipie jestem pod wrażeniem :P
Kolekcja super :P
Moja cytryna wolno rośnie :cry: już się śmialiśmy że to może niskopienna odmiana :P
A niedawno dokupiłam mandarynkę :P ciekawa jestem jak ona będzie rosła :P
Jeszcze raz gratuluję pięknej kolekcji :P
Będę tu częstym gościem :P bo na pewno masz jeszcze coś ukrytego :P
Moje linki
KATARZYNA
filip11
200p
200p
Kontakt:

Post »

Kawę kupiłem za 10zł i to w netto :shock:. Tylko pewnie była sprowadzana z holandii bo za nic nie mogła się u mnie osiedlić dopiero po długim czasie się udało i jak na razie ma się bardzo dobrze :D.
Awatar użytkownika
camillo1718
100p
100p

Post »

Ja jutro wyrusze na zakupy aby kupić sobie kawę lub bananowca.a masz moze jakies szczepki???
filip11
200p
200p
Kontakt:

Post »

Niestety młodych bananowców się jeszcze nie doczekałem, a kawa jest jeszcze malutka więc nie mam zabardzo jak jej ukożenić. Chyba, że chodzi Ci o inne roślinki :D ?
Awatar użytkownika
camillo1718
100p
100p

Post »

A granat? ? ?jestem pod wrazeniem granata! ( jakies nawozy stosowałes do niego? ile ma lat? ) ja mógłbym ci kiedys przesłac szczepkę liczi tylko na razie liczi jest w stanie zejscia :/
filip11
200p
200p
Kontakt:

Post »

Granacik ma ok 2-3 lat i specjalnie nie dokarmiam go nawozami bo zdaża mi się zapomnieć, ale ma się dobrze, a ten ukorzeniony z 2miesiące ale zachowuje się jakby była wiosna ponieważ wypuszcza mnóstwo zalążków z liściami. Aktualnie stoi na dworze żeby zrzucił liście na zimę a figa dotrzymuje mu towarzystwa 8). Tylko fidze zaczynają brązowieć liście nie wiem dlaczego być może od lekkich mrozów, ale nie przejmuję się tym.
Awatar użytkownika
Xa-b
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 cze 2007, o 17:43

Post »

Camillo: Lepiej zainwestować w takie egzotyki niż w szczepki. Granat najlepiej wysiać, on bardzo szybko kiełkuje i rośnie. Zanim ten od Filipa Ci się ukorzeni to z pestek juz Ci wykiełkuja i podrosną :)
filip11
200p
200p
Kontakt:

Post »

Jednak za to taki ukorzeniony kwitnie od razu a taki granat z pestki po 4 latach lub więcej, ale są oczywiście w obu przypadkach plusy, bo taki z pestki bardzo ładnie się w tym czasie rozkrzewi.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”