Moje rośliny - filip11
- camillo1718
- 100p
- Od: 27 maja 2007, o 23:37
-
- 200p
- Od: 9 mar 2007, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Bananowca dostałem od znajomych mamy i jak dotąd nie mam z nich żadnych problemów . Z kawą z kolei była ciekawa historia. Kupiłem ją w netto i liście zaczęły brązowieć. Jednak po jakimś czasie udało mi się doprowadzić do porządku chociaż myślałem, że raczej uschnie. Jednak się udało i w dzisiejszym dniu jest bardzo ładna i nie pomyślał bym wtedy, że kiedyś taka będzie. Wkrótce zdjęcia kumkwata, jak tylko dojdzie 8).
No i taki to niesprawiedliwy los, ludzie się starają, chuchają, dmuchają i... im uschnie (ludzie czytaj ja) Jestem pełna podziwu i uznania dla Twojej kolekcji. Pięknie Ci to rośnie. Co więcej w przeciwieństwie do wielu forumowiczów, nie oszukuję się i nie zwalam tego stanu rzeczy na dobre warunki (ja też takie mam :P ) Ty masz po porstu rękę do tych roślin. Jak Przemo do palm Zerknij tu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 667#139667 jest tu troszkę egzotycznych drzewek Może zechcesz powiększyć kolekcję
- camillo1718
- 100p
- FIGA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2007, o 10:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Filipie jestem pod wrażeniem :P
Kolekcja super :P
Moja cytryna wolno rośnie już się śmialiśmy że to może niskopienna odmiana :P
A niedawno dokupiłam mandarynkę :P ciekawa jestem jak ona będzie rosła :P
Jeszcze raz gratuluję pięknej kolekcji :P
Będę tu częstym gościem :P bo na pewno masz jeszcze coś ukrytego :P
Kolekcja super :P
Moja cytryna wolno rośnie już się śmialiśmy że to może niskopienna odmiana :P
A niedawno dokupiłam mandarynkę :P ciekawa jestem jak ona będzie rosła :P
Jeszcze raz gratuluję pięknej kolekcji :P
Będę tu częstym gościem :P bo na pewno masz jeszcze coś ukrytego :P
- camillo1718
- 100p
- camillo1718
- 100p
-
- 200p
- Od: 9 mar 2007, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Granacik ma ok 2-3 lat i specjalnie nie dokarmiam go nawozami bo zdaża mi się zapomnieć, ale ma się dobrze, a ten ukorzeniony z 2miesiące ale zachowuje się jakby była wiosna ponieważ wypuszcza mnóstwo zalążków z liściami. Aktualnie stoi na dworze żeby zrzucił liście na zimę a figa dotrzymuje mu towarzystwa 8). Tylko fidze zaczynają brązowieć liście nie wiem dlaczego być może od lekkich mrozów, ale nie przejmuję się tym.