Działka na Kaszubach 2010

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Działka na Kaszubach 2010

Post »

Witaj MARYSIU - fajne streszczenie zrobiłaś.Kocia rodzinka przecudnej urody. :roll:
Będę Cięodwiedzała między innymi ze względu na kotki.Pozdrawiam. :wit
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Ambo-świetne podsumowanie ubiegłego roku na działce!Życzę by kolejny sezon był udany i przyniósł realizację marzeń bez nadszarpnięcia kieszeni.
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p
Od: 23 sty 2008, o 02:51

Post »

Ambusiu! :D To imponujące, co zrobiłaś w poprzednim roku!
Decyzja o nawożeniu to strzał w dziesiątkę! Na zdjęciach, które wstawiłaś widać, że ziemia faktycznier jest piaszczysta i sucha - wywrotka ze skarbem pozwoli Ci na dowolne nasadzenia, oj czuję już małe szaleństwa!
No, a nowa elewacja daje już konkretny kierunek działań. Taka balustrada na tarasie bardzo nastrojowa,to już efekt spójnego myślenia dom - ogród. I te kwiaty na rabatkach! Ślicznie!
A mnie rozczulił kot Bubelek, ten co jeździ na działkę. Na pewno jest innym kotem od pozostałych, to widać po fizjonomii!
Serdecznia pozdrawiam w nowym sezonie i nowym wątku! :D
Ogród nad Oranią
Z miłością do Ogrodu - Orania
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Przeurokliwy domek. Ja też marzę o balustradzie okalającej taras, ale tę inwestycję odkładam na później. Świetne podsumowanie. Teraz czas zacząć nowy sezon, nowy rozdział, nowy wątek. Żeby tylko ta wiosna już przyszła. Wszyscy czekamy na nią z taką niecierpliwością. :roll:
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ilu gości :shock: aż oczom nie wierzę!

Agape w tym roku mam jeszcze niewielkie plany odnośnie elewacji - obłożenie podmurówki klinkierem i zrobienie zewnętrznych parapetów też z klinkierowych płytek. Muszę jeszcze założyć rynny ale nie wiem czy dam radę :(
Magdo - dzięki,, koty są ogólnodziałkowe i dużo ludzi je dokarmia. Natomiast Porażka z młodymi lubi mieszkać u mnie. Ciekawe dlaczego?
Jadziu ja to mam nadzieję że w tym roku to odwiedzisz mnie nie tylko wirtualnie, tym bardziej że kiedyś się wygadałaś że bywasz w Chrztowie.
Mariolu dzięki za miłe słowa. Czy wstawiłaś już zdjęcia swojej wiosny - muszę koniecznie do Ciebie zajrzeć.
Karo - witaj na Kaszubach - chyba pierwszy raz? Nie masz pojęcia jak ja się cieszyłam kiedy ta "kareta" zajechała na moją działkę. Teraz mam zapas na ładnych parę lat ;:138
Gorzatko - fajnie że się rozumiemy jak ogrodnik z ogrodnikiem :tan javascript:void(0);
Grażynko - piękna ta róża - za co Ty mi dziękujesz, ja tylko prawdę napisałam...
Tujko dzisiaj było tak słonecznie i przed moim biurem wychodzą z ziemi malutkie kiełki wiosennych cebulek. To może ona już jest - ta wiosna, tylko na razie - incognito?
Tajko - witaj :wit Zapraszam serdecznie. Lubisz koty? Bo ja to jestem po prostu kociara :lol:
Ewo-Janeczko dawno Cię nie było! Dzięki za życzenia - ale moja kieszeń jak na razie to nie tylko nadszarpnięta ale wręcz wyszarpana, tylko strzępki z niej zostały ;:223
Oranio - dzięki za pochwały! A odnośnie tegorocznych planów ogrodniczych - to faktycznie mam kilka pomysłów. A co z tego zostanie zrealizowane - to życie pokaże. Kot Bubek ma faktycznie taką specyficzną fizjonomię? Jego tata Mefisto to dopiero ma płaskie oblicze :)
Izo - Ty chyba też pierwszy raz odwiedziłaś nasz zakątek na Kaszubach :wit witaj! Masz rację - wszyscy czekamy na wiosnę i mamy już dosyć zimy. Cieszę się , że podoba Ci sę mój domeczek.
Krysiu -Ignis na Twoją prośbę pozostałe dwa futerka, tak się złożyło że w jednym koszyku Mefisto i Mikolina:lol:

Obrazek
magdala
1000p
1000p
Od: 15 kwie 2009, o 23:59

Post »

Marysiu -a czemu Porażka ma takie mało ..przebojowe imię ??? Czy nie wpływa to źle na jej samoocenę ???
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Magdo jak pierwszy raz się u nas okociła i zobaczyliśmy, że ma cztery kocięta to powiedziałam do niej
- jak można było sprawić sobie czworo dzieci jak się jest bezdomną kotką - to istna porażka!
No i tak już zostało :;230
Myślę, że to nie robi na niej specjalnego wrażenia - koci się co roku!
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Witaj MARYSIU - ja uwielbiam koty.Miałam kilka kotków, ale mieszkam w bloku i jak zaczęliśmy je zabierać do ogrodu, poczuły wolność, przestrzeń,to już :) :) w domu nie chciały być. :) :) :)
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, masz prześliczne wszystkie kociaki.
Dzięki za ich fotki. ;:196

A to imię dla kici działkowej - Porażka - jest wprost fenomenalne.
Czy ona ma zawsze takie przystojne dzieci?

Aby do wiosny ;:3 ;:3 ;:3
:wit
Awatar użytkownika
kethry
100p
100p
Od: 12 wrz 2008, o 16:27

Post »

Też wpadłam się przywitać w nowym wątku :wit
Pozdrawiam Sabina
Działka na Żuławach
aniafull
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 25 sty 2010, o 20:55

Post »

Witam
Sliczny ogrod,tyle kwiatow drzew....mi daleko do takiego piekna...
A Chrztowo wiem gdzie jest chyba z 10 km ode mnie ;)
pozdrawiam
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Haha. Ambo a patrzę na to zdjęcie w koszyku i myślę "a gdzie ten drugi kot?"... :;230
Cudne są oba!
A zdjęcie Porażki z małymi jest konkursowe! Ja bym je dała do książki dla dzieci!
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Maryś patrząc na zdjęcie kociaków w tym koszu to tak sobie myślę że wiosny to my długo nie zobaczymy :roll: .
Jak tam iksja?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”