Mój kawałek świata część 2
- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mój kawałek świata część 2
W końcu zdecydowałam się zacząć nowy wątek. A tutaj można zobaczyć część 1 Udało się
Zima ma się już ku końcowi, za chwileczkę skończą się mrozy, słonko mocniej zagrzeje i zewsząd wyjdą z ukrycia zielono zakręceni ludkowie ze szpadlami, grabiami, motyczkami i zaczną grzebać w ziemi, sadzić, przesadzać, przycinać, obkopywać... i z iskrą w oku będą to czynić od świtu do nocy..... i ja do tych ludzików też będę należeć
A teraz streszczenie mojego ogrodu:
1. Pierwsza rabata jaka powstała w moim ogrodzie zwana przeze mnie "mini iglaki" - w tym roku jest plan aby poszerzyć ją na całą skarpę - co wyjdzie z tego planu czas pokarze
2. Kolekcja hortensji na tyłach domu oraz obrośnięta winobluszczem pozostałość po starej jabłonce
3.Moja duma - zaczątek kolekcji żurawek, którą mam zamiar powiększyć dzięki naszej ukochanej koleżance Igusi
4. Rododendrowisko
5. Rabata zwana "połączona", której celem jest osłonięcie przed ciekawskimi ślepiami zakątka wypoczynkowo - biesiadnego , a jej druga część to moje ukochane wrzosowisko
Zima ma się już ku końcowi, za chwileczkę skończą się mrozy, słonko mocniej zagrzeje i zewsząd wyjdą z ukrycia zielono zakręceni ludkowie ze szpadlami, grabiami, motyczkami i zaczną grzebać w ziemi, sadzić, przesadzać, przycinać, obkopywać... i z iskrą w oku będą to czynić od świtu do nocy..... i ja do tych ludzików też będę należeć
A teraz streszczenie mojego ogrodu:
1. Pierwsza rabata jaka powstała w moim ogrodzie zwana przeze mnie "mini iglaki" - w tym roku jest plan aby poszerzyć ją na całą skarpę - co wyjdzie z tego planu czas pokarze
2. Kolekcja hortensji na tyłach domu oraz obrośnięta winobluszczem pozostałość po starej jabłonce
3.Moja duma - zaczątek kolekcji żurawek, którą mam zamiar powiększyć dzięki naszej ukochanej koleżance Igusi
4. Rododendrowisko
5. Rabata zwana "połączona", której celem jest osłonięcie przed ciekawskimi ślepiami zakątka wypoczynkowo - biesiadnego , a jej druga część to moje ukochane wrzosowisko
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój kawałek świata część 2
Iwuś, witaj w nowym, pięknie rozpoczętym wątku
-
- Od: 26 sty 2009, o 14:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwuś.
Witam w drugiej części pięknego ogrodu.
pozdrawiam.
Witam w drugiej części pięknego ogrodu.
pozdrawiam.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Zapraszam,Marzena
Iwa,a ale waek rozpoczęłaś , ślicznie ślicznie zapomniałam jak u Ciebie ślicznie. Marzy mi się też taki zakątek żurawkowy..... czy one dobrze rosną ci w słońcu? bo ponoć lepiej w półcieniu....
ach jednym słowem pięknie u Ciebie...
ach jednym słowem pięknie u Ciebie...
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Czyściutkie i schludne Twoje rabatki Dajesz folię pod korę?
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
IWO - piękne kompozycje rabatowe porobiłaś.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Cudnie to napisałaś Samych radości z ogrodu i nowego wątku !iwa27 pisze:Zima ma się już ku końcowi, za chwileczkę skończą się mrozy, słonko mocniej zagrzeje i zewsząd wyjdą z ukrycia zielono zakręceni ludkowie ze szpadlami, grabiami, motyczkami i zaczną grzebać w ziemi, sadzić, przesadzać, przycinać, obkopywać... i z iskrą w oku będą to czynić od świtu do nocy..... i ja do tych ludzików też będę należeć
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Witaj Iwonko, kurcze jak ja się nie mogę doczekać wiosny, z tej rozpaczy zaczęłam już kupować roślinki.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Iwonko ale petycko zaczęłaś 2 część i króciutkimi wspomnieniami z tworzenia Twojej pięknej zielonej przystani .
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Nad każdym zakątkiem ciężko pracowałaś i to widać.
A jak teraz dojdą roślinki z cebule.pl to już w ogóle będziesz miała oazę ;)
A jak teraz dojdą roślinki z cebule.pl to już w ogóle będziesz miała oazę ;)
Dojdą, dojdą dostałam dwa dni temu, że wszystko będzie, oprócz jednej dalii mojej teraz to już tylko czekać... i żeby w śnieżycę nie trzeba było do Katowic jechać
Iwona... widzisz tak długo zwlekałaś, że zapomniałaś, czego Cię uczyłam
Iwona... widzisz tak długo zwlekałaś, że zapomniałaś, czego Cię uczyłam
PIękny początek nowego wątku! Śliczne rabaty, wymuskane
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Miejmy nadzieję, że w dniu naszego spotkania pogoda dopisze. Póki co o wiośnie tylko marzymy.gorzata76 pisze:Dojdą, dojdą dostałam dwa dni temu, że wszystko będzie, oprócz jednej dalii mojej teraz to już tylko czekać... i żeby w śnieżycę nie trzeba było do Katowic jechać