Agita- mój pierwszy sezon :)

Zablokowany
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Agita- mój pierwszy sezon :)

Post »

Aguś, jestem zszokowana :shock: :shock: :shock:

Powiedz mi jeszcze Kochana, czy zostały te dwie Vandy, bo pisałaś, że były cztery ?
I jak tamte wyglądały?
Czy były jakieś sabotki albo cattleye ?

I czy byłaby szansa, żebyś mi kupiła choć jedną Vandzię a najlepiej dwie, nawet bez wazonów ? :;230 :;230 :;230
Bo jak piszesz, to ja już usiedzieć nie mogę, tak wspaniałe wiadomości, Vanda za 10zł :shock:

Co do tego liścia, toja bym obcięła, lepiej nie ryzykować ;:108
Korzonki wszystkie bym obcięła, te brzydkie, zobaczysz, na pewno ładnie puści korzonki, nawet jak będzie miała mało ;)

Ale super, że dorwałaś te Oncidia ;:138 ;:138 ;:138
A już chciałam Ci przywieźć od siebie, bo wiem, ze tak Ci się marzyły ;)
Ja ostatnio te dwa swoje zsadziłam razem, jak zakwitną, to będzie niezły widok, bo w każdej doniczce urosły mi po trzy przyrosty :tan

Dobranoc ;:19
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko - ja też jestem zaskoczona Twoimi zakupami za tak śmieszną kwotę, bo ostatnio na forum wiele było opowieści o LM i ich praktykach nieprzeceniania roślin, tylko wrzucania ich do niszczarki. Tym bardziej gratuluję ;:63
Vandy nie wyglądają źle, przynajmniej na zdjęciach :wink:
Ja również obcięłabym ten liść z plamą - lepiej dmuchać na zimne i stracić jeden czy dwa liście niż potem całą roślinkę. Obetnij też wszystkie brzydkie korzonki, a resztę opryskaj np. Topsinem.
Będzie dobrze - trzymam kciuki :P
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
myszorek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2007, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Za taką cenę rzeczywiście warto próbować reanimacji :shock: Kurcze, w moim LM vand nie było już tyyyyle czasu, ciągle się pytam o nie, a patrzą na mnie jak na wariatkę :lol:
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p
Od: 8 kwie 2009, o 17:34

Post »

Agito, zostały jeszcze 3 vandy dzisiaj, ale już nie chcieli tyle przecenić. Ja za swoją zapłaciłam już 27 zł :evil: Ale to i tak się opłacało. Korzenie w stranie przed agonalnym, ale zobaczymy co da się zrobić. Fotki wstawie w swoim wątku :) Będziemy razem je reanimować :heja
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Agita pisze:No a teraz muszę się pochwalić hitem wieczoru: dokonałam dzisiaj w LM zakupów na łączną kwotę 25,98zł, oto one:

Obrazek

Obrazek

Tak tak, dobrze widzicie, są tam 2 vandy w szklanych wazonach, 2 bordowe pachnące oncidia i mała paprotka. Nie wiem kto tu jest nienormalny, powinnam się cieszyć, i cieszę się jak nie wiem co, ale też czuję się, jakbym okradła sklep! :;230
Agito ;:63 zakupy stulecia :wink: :wink: :wink: :) ... dasz radę :!: i będziesz cieszyć nasze oczy (i swoje także ;:108 ) pięknymi kwitnieniami ;:333
Pozdrawiam, Baśka
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Asiu, mam dla Ciebie vandzię, odezwę się na pw... ;) A o oncidiach też myślałam, żeby je razem posadzić, zawsze mniej miejsca i pracy z moczeniem.

Madzik, dzięki za rady i kciuki :) , jeszcze zajrzę do Ciebie doczytać- pamiętam, że też ratowałaś taką vandę i pamiętam, że w pewnym momencie korzeń, który wyglądał na zasuszony puścił Ci odgałęzienie, dlatego ja jeszcze poczekam z cięciem korzeni (noo, poza tymi spleśniałymi, które rozłażą się w palcach), poobserwuję...

Olu, wychodzi na to, że warto czasem zajrzeć, u mnie tez miało ich nie być, zawsze się kiedyś w końcu skuszą a potem nie wiedzą co z tym robić- wczoraj babka pouczała mnie, że trzeba pryskać korzenie, ale absolutnie nie wolno zostawić vandy w wodzie, i że w ogóle w sklepie jest dla nich za ciepło i za sucho, a oni nie mają czasu ich co chwilę pryskać i dlatego im vandy tak szybko padają- teraz zrozumiałam skąd ten stan vand w sklepach... ;)

Marto, super, że też się załapałaś, tylko nie wiem czemu taka cena- ja też dziś byłam ponownie, dorwałam jeszcze jedną i zapłaciłam 13,50zł. Zależy kto przecenia, czy jak..?!
Trzymam kciuki za Twój nabytek, będziemy się wzajemnie dopingować :)

Basiu, dzięki, ja też jestem pełna nadziei, w sumie jest chyba lepiej niż myślałam, zwłaszcza, że postanowiłam je szybko nawodnić i... poszłam na całość: zastosowałam metodę pani Marzeny L., opisaną poniżej, zobaczymy co z tego będzie:
http://www.storczyki.pl/forum/view.php3 ... 1258711849
Później wrzucę zdjęcia z operacji ;)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko gratuluję tak wspaniałych zakupów za takie małe pieniążki ;:138 ;:138 ;:138 Normalnie szczęka opada jak zaglądam i widzę takie wspaniałości. Vandy spokojnie wyprowadzisz i zobaczysz jak pięknie się odwdzięczą. ;:77 Mocno trzymam kciuki i będę zaglądać by kibicować :tan
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Agnieszko gratuluję zakupów są naprawdę cudone :) mnie dosłownie kopara opadła do samej podłogi!!!! Masz oncidium to co ja :)
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu kochana, dzięki, mam nadzieję, że dam radę. Obrana metoda wydaje się być nieco wątpliwa, ale zobaczymy... Może zastosuję to tylko do jednej, tej bardziej odwodnionej. Będę zdawać relacje ;)

Celinko, zgadza się, marzyło mi się od kiedy je zobaczyłam jesienią, jeszcze 2 dni temu pisałam u Ciebie, że zazdroszczę, a tu taka niespodzianka! Dodam, że za normalną cenę bym na razie nie kupiła, więc tym bardziej się cieszę i jeszcze jestem w szoku! :)
Pozdrawiam, Agnieszka
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p
Od: 8 kwie 2009, o 17:34

Post »

Agita pisze: Marto, super, że też się załapałaś, tylko nie wiem czemu taka cena- ja też dziś byłam ponownie, dorwałam jeszcze jedną i zapłaciłam 13,50zł. Zależy kto przecenia, czy jak..?!
Trzymam kciuki za Twój nabytek, będziemy się wzajemnie dopingować :)

Agito, to dlatego, że baba która mnie kasowała policzyła 70% od pierwszej ceny, mimo moich protestów. Już nie chciało mi się z nią kłócić po raz kolejny, więc machnełam ręką. Jak ja swoją kupowałam to zostały jeszcze 2. Moja stała głęboko schowana i tylko fartem udało mi się ją znaleźć :)
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Agita- Ale Ty Lubisz ludzi zaskakiwać ;:108 Taaakie zakupy za taką cenę...Nic tylko gratulować ;)
Vandzie całkiem niezle na zdjęciach przynajmniej, dojrzałam tez na nich zielone korzonki, nie jest tak źle..A ratowanie, pozostawiam Twoim dobrym rękom ;) Oczywiście będę zaglądać do pacjentów nieraz, jak Pozwolisz.

A Oncidia...ja na początku pomyślałam, że Dałaś przecinek w kwocie, nie tam, gdzie powinien być ;:108 Za taką cenę zapewne wzięłabym jeszcze z jakąś pachnącą cambrię, może dwie... ;)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marto, mi facet wypisał kartkę 70% od ceny widniejącej na fiszce, a tam była cena obniżona do 45,10zł i w kasie nie było żadnych problemów. Tzn były, ale już z innym kwiatkiem, bałagan jakiś mają... Ale cóż, za 27zł to też niezła okazja, a vandzię masz super- nie widziałam jej wczoraj, bo sama bym wzięła :D

Justynko, gdyby to ode mnie zależało, mogłabym codziennie tak Was zaskakiwać :) Szkoda, że tak rzadko trafiają się takie okazje. A może i dobrze, bo gdzie bym to pomieściła...
Pozdrawiam, Agnieszka
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Takie tanie Vandy ale ci zazdroszczę... Szkoda, że u nas tak nie ma. Czasami łaskawie przecenią o połowę (np. ze 160 na 80), ale wtedy są już tak zabiedzone, że nie ma sensu brać (bo gdyby pełnowartościowe rośliny były po 80, to od razu bym kupiła, ale jak kiedyś byłam to były jeszcze gorsze zdechlaki niż te twoje, niektóre już miały liścia pousychane).
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p
Od: 22 paź 2009, o 23:29

Post »

Agito zakupy pierwsza klasa , prawdziwe zdobycze Ci się trafiły ,gratuluję. Ja też mam takie pięknie pachnące oncidium jak Twoje nowo nabyte ,moge tylko powiedzieć ,że zapach jest wspaniały i będzie umilał wszystkie szare i smutne zimowe wieczory.
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
-ewelina-
500p
500p
Od: 14 sie 2007, o 23:14

Post »

Agnieszko i mnie wypada pogratulować ;:180
Wspaniałe zakupy poczyniłaś, ceny marzenie :)
Życzę, by szybciutko doszły do pełni formy i zaszczyciły Cię pięknymi kwiatami :D

Pozdrawiam,
Ewelina
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”