W.o...Grzybach
- flowers
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 cze 2007, o 21:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W ubiegłym roku "na próbę" zamroziłam w 2 pudełkach po lodach grzyby usmażone z wszystkimi dodatkami. Po rozmrożeniu i podgrzaniu - dla mnie rewelacja. Zapach, wygląd i smak jakby przed chwilą przygotowane danie. Niestety w tym roku u nas grzybowa posucha i zanosi się na to, że będzie tylko trochę suszonych
Mroziłyście kiedyś w takich specjalnych woreczkach do mrożenia?
Ciekawa jestem czy te woreczki rzeczywiście są coś więcej warte od tych zwykłych woreczków foliowych.
My właśnie w takich zwykłych woreczkach mrozimy. Przed mrożeniem czyścimy grzyby, opłukamy i zostawiamy do odcieknięcia a następnie do zamrażarki (czasem w całości a czasem pokrojone).
Ciekawa jestem czy te woreczki rzeczywiście są coś więcej warte od tych zwykłych woreczków foliowych.
My właśnie w takich zwykłych woreczkach mrozimy. Przed mrożeniem czyścimy grzyby, opłukamy i zostawiamy do odcieknięcia a następnie do zamrażarki (czasem w całości a czasem pokrojone).
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja kiedyś zamrażałam w woreczkach, ale cała zamrażarka i produkty pachniały grzybami. Poza tym zawsze mi się te woreczki jakoś rozpruwały i grzyby latały mi po zamrażarce a ta co rusz to zapełniała się szronem. Więc zaczęlam zamrażać grzyby w pojemnikach i teraz mam spokój a inne produkty pachną swoimi zapachami a nie grzybami.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Czy mogę " zapisać się" do Klubu grzybomaniaków ? Ja też lubię grzybobrania , kocham las i kilka razy w sezonie staram się zrobić wypad na grzyby. Las mnie odstresowuje, uspokaja, nastraja pozytywnie...Z reguły gubię się w lesie , toteż zwykle towarzyszy mi mąż lub jeździmy razem ze znajomymi. Oto plon ostatniego wypadu
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Wspaniałe zbiory - gratuluję. A co z tych grzybków będzie? Czy zupka grzybowa już była ?
Oczywiście że przyjmujemy. Wstęp to zdjęcia z ostatniego grzybobrania. A że piękne zbiory zostały udokumentowane , więc czuj się przyjęta.
Oczywiście że przyjmujemy. Wstęp to zdjęcia z ostatniego grzybobrania. A że piękne zbiory zostały udokumentowane , więc czuj się przyjęta.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki