Ogród Zenka rok 2010 cz.3
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Zenka rok 2010 cz.3
Witaj Zenku ; cudnie kolorowo u Ciebie aż czuje się ciepło i słońce .
Twoje cynie są te wysokie czy karłowe ? udało mi się kupić nasiona cynii karłowych .
Genia
Twoje cynie są te wysokie czy karłowe ? udało mi się kupić nasiona cynii karłowych .
Genia
- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Geniu w roku ubiegłym wysiewane były cynie karłowe i wysokie, natomiast w roku bieżącym wysiane są cynie wysokie /daliowe/ w kilku kolorach.
Pozdrawiam Zenek
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Zenku Powiedz jak się sprawują te cynie karłowe ,ja pierwszy raz je chcę zasiać .
kupiłam jeszcze cynię skabiozową.
kupiłam jeszcze cynię skabiozową.
- ZENOBIUSZ
Geniu cynia karłowa jest niższa i ma drobniejszy kwiat, kwitnie do póżnej jesieni a wymagania jej są podobne do cyni wysokiej.
Pozdrawiam Zenek
- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie
Zazdroszczę obszaru Waszego ogrodu.Na takim areale można z wielkim smakiem urządzić prawdziwy raj taki jaki Wyście stworzyli.Zawsze zaglądam do Waszego ogrodu,chociaż nie zawsze się odzywam.
Piszę Wasze bo wiem,że drzewa i krzewy to Zenka działka a kwiaty zasługa Jadwigi.
Pozdrawiam
Zazdroszczę obszaru Waszego ogrodu.Na takim areale można z wielkim smakiem urządzić prawdziwy raj taki jaki Wyście stworzyli.Zawsze zaglądam do Waszego ogrodu,chociaż nie zawsze się odzywam.
Piszę Wasze bo wiem,że drzewa i krzewy to Zenka działka a kwiaty zasługa Jadwigi.
Pozdrawiam
- ZENOBIUSZ
Witaj Haniu dziękujemy za odwiedziny, my również staramy się śledzić na bieząco Twój wątek z którego czerpiemy wiele interesujących nas informacji.
Tegoroczna zima mrożna i bardzo śnieżna uniemozliwiała nam dostęp do naszego ogrodu, stąd tak mało zdjęć relacjonujących warunki tam panujące. Oznaki zbliżającej się wiosny spowodowały u mojej małżonki duże zainteresowanie się sklepami ogrodniczymi i towarem w nich wystawionym.
Tegoroczna zima mrożna i bardzo śnieżna uniemozliwiała nam dostęp do naszego ogrodu, stąd tak mało zdjęć relacjonujących warunki tam panujące. Oznaki zbliżającej się wiosny spowodowały u mojej małżonki duże zainteresowanie się sklepami ogrodniczymi i towarem w nich wystawionym.
Pozdrawiam Zenek
- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zenek skoro Jadzia zagląda do sklepów ogrodniczych to muszę Ci powiedzieć,że to dobry znak-znaczy,że nie ma chandry.A jeszcze Ci powiem,że nic tak nie cieszy jak kupiona nowa roślinka,nasionka czy jakaś cebula.
Po właściwej zimie-u mnie było trzy dni wiosny-już się cieszyłam,że nie mam dużych strat ale teraz po nawrocie zimy chyba będą większe straty.Ale jeszcze u mnie śnieg leży i na dziś nawet nie mogę zobaczyć jak tam moje roślinki.
Pozdrawiam
Po właściwej zimie-u mnie było trzy dni wiosny-już się cieszyłam,że nie mam dużych strat ale teraz po nawrocie zimy chyba będą większe straty.Ale jeszcze u mnie śnieg leży i na dziś nawet nie mogę zobaczyć jak tam moje roślinki.
Pozdrawiam
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj ZENOBIUSZU!
Byłam wczoraj na działce i chociaż śnieg jeszcze leży jest już prawdziwe przedwiośnie.
Byłam wczoraj na działce i chociaż śnieg jeszcze leży jest już prawdziwe przedwiośnie.
- ZENOBIUSZ
Witaj Krysiu moj ogród w dalszym ciągu w większości pokrywa zlodowaciała warstwa śniegu, mam nadzieję że w przyszłym tygodniu kolejne krzewy wyjrzą na światło dzienne.
Dzisiejszy dzień z lekkimi przebłyskami słońca i dodatnia temperaturą +4 stopnie, z wolna powoduje topnienie śniegu.
Dzisiejszy dzień z lekkimi przebłyskami słońca i dodatnia temperaturą +4 stopnie, z wolna powoduje topnienie śniegu.
Pozdrawiam Zenek
- ZENOBIUSZ
No wreszcie!!! dzisiejsza noc bez przymrozku, a obecnie +6 stopni i choć nie ma słońca pokrywa śniegu maleje.
Jutro lub w sobotę wybieram się na działkę aby ocenić sytuację ,kiedy to będzie można wejść i przystąpić do prac wiosennych/ podcinanie gałęzi i usuwanie strat po zimie/.
Jutro lub w sobotę wybieram się na działkę aby ocenić sytuację ,kiedy to będzie można wejść i przystąpić do prac wiosennych/ podcinanie gałęzi i usuwanie strat po zimie/.
Pozdrawiam Zenek
- darob66
- Od: 25 sie 2007, o 22:11
- Kontakt:
Witaj Zenku; u nas kwitną nareszcie krokusy ,ale obawiam się ,że przy temperaturze powyżej 10 stopni,długo nie będą kwitły.Nareszcie do wschodniej części kraju ocieplenie dociera.Życzę miłej i owocnej pracy na działce.
Pozdrawiam Marzena
Pozdrawiam Marzena
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Witaj Zenku,faktem jest ze dzisiaj na plusie ,śnieg prawie stopniał jeszcze gdzieniegdzie kosmetycznie zalega,ale jest strasznie mokro,na prace w ogrodzie muszę jeszcze poczekać i to chyba do następnego tygodnia...
- ZENOBIUSZ
Witaj Marzenko wreszcie i u mnie od jutra znaczne ocieplenie z temperatura w graniczch + 10 stopni, mam nadzieję że roślinność uwolni się od tej pokrywy śniegowej .
Marylo ogród mój położony jest na lekkim skłonie i nadmiar wody spływa w dolne partie terenu, wystarczy kilka słonecznych dni aby można było bez problemu poruszać się po ogrodzie.Mam nadzieje że w przyszłym tygodniu będę mógł rozpocząć grabienie trawników.
Marylo ogród mój położony jest na lekkim skłonie i nadmiar wody spływa w dolne partie terenu, wystarczy kilka słonecznych dni aby można było bez problemu poruszać się po ogrodzie.Mam nadzieje że w przyszłym tygodniu będę mógł rozpocząć grabienie trawników.
Pozdrawiam Zenek