Jakich roślin nie lubicie/jakie lubicie?
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jakich roślin nie lubicie/jakie lubicie?
no to masz problem, liliii to Ci zazdroszczę musi być cudowny widok a jak dla księdza to pewnie św.Józefa czyli białe, jeśli tak to naprawdę masz super ale możesz się wymienić w końcu to Wasz ogród, może na początek stopniowo żeby nie urazić babci, masz rację róże, azalie w ogrodzie muszą być a wieczorem maciejka to się nazywa ogród marzeń;:108
Te białe kwiatki to prawdopodobnie dzwonki tylko nie pamiętam ich nazwy, bardzo się rozrastają
Te białe kwiatki to prawdopodobnie dzwonki tylko nie pamiętam ich nazwy, bardzo się rozrastają
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
600 lilii to skarb! Ja chcę zdjęcia tego cuda Jak to są stare odmiany to ludzie się zabijają żeby je zdobyć a w ofercie wielu firm tych lilii po prostu nie ma.
- tara
Zielona Ania ma rację dodam tylko ze jeśli o stare odmiany to pewnie musisz mieć te prawdziwe smolinosy, dziś już unikat.
- rescue-trans
- 50p
- Od: 12 mar 2010, o 20:02
nie no oczywiście że jest to piękne lecz problem jest w tym że lilie są posadzone dosłownie wszędzie jeszcze troszkę a będą w marchewce a co do kościoła to lilie dostaje parafia św. Jana a ksiądz tak szczerze nie chce tych kwiatów i bierze je tylko przez grzeczność bo i tak tylko kilka razy wstawia do kościoła ale mniejsza z tym ważniejsze są odmiany. faktycznie są białe ale tylko pare sztuk i są one bardzo pachnące ( jak zerwałem jedną żeby dać mojej przyszłej żonie czyli wnuczce owej babci to myślałem że mnie ukrzyżuje he he ) następnie rosną gdzieś nie gdzieś czerwone a raczej takie pomarańczowo czerwone i przewagę ma lilia którą przedstawiam na zdjęciu zdaje mi się że to jest odmiana bardzo pospolita. i są też lilie koloru żółtego ale gładkie. czasami urośnie lilia która ma około 3m i mówię tu poważnie gdyż w zeszłym roku taką znalazłem pod winogronem rosła poziomo jak znalazłem koniec przy drugim końcu winka to się zdziwiłem ;:99
- tara
powinniście stopniowo wykopywać cebulki, przez co zmniejszycie ich ilość, babcia przecież nie liczy aby Jej nie urazić nie mówić, podziwiać a swoje robić. Wiem brzydko podpowiadam ale doskonale Was rozumiem. Planujcie ogród Waszych marzeń, jestem też babcią jednak uważam, że młodzi tez maja wyczucie i takie ogrody są często doskonalsze, pamiętaj musi być wilk syty i owca cała, powodzenia
Lilie na pewno możesz sprzedać lub wymienić niech cieszą widokiem w innych ogródkach, a odmiany masz super jak coś to sama już się piszę, przede wszystkim są to odmiany jak widać zdrowe i co ukrywać śliczne.
Lilie na pewno możesz sprzedać lub wymienić niech cieszą widokiem w innych ogródkach, a odmiany masz super jak coś to sama już się piszę, przede wszystkim są to odmiany jak widać zdrowe i co ukrywać śliczne.
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Lilie jak marzenie Na pewno chętnych nie zabraknie
- rescue-trans
- 50p
Cieszę się że wam się podobają bardzo chętnie bym pozamieniał troszkę tych kwiatków tylko nie mam pojęcia kiedy wykopać cebulki i jak je przygotować, po prostu w tym jestem zielony , jeżeli można na wiosnę to nawet już mogę szykować he he
- tara
oczywiście można je wykopać, ja np.sadzę lilie i na jesień i na zimę, przesadzam tez w trakcie kiedy są w ziemi i ładnie kwitną, czyli jak coś daj znać
- rescue-trans
- 50p
ok to jutro skoczę na działkę i wykopam kilka a ile by Panią interesowało? I mam jeszcze jedno pytanko. Czy jest możliwe to aby lilia zmieniała kolor? ponieważ dowiedziałem się właśnie że dwa lata temu urosły czerwone a teraz znów żółte więc nie wiem czy babcia buja czy może tak się zdarzyć? no i kolejne pytanko to czy Pani ma może jakieś odmiany na zamianę?
- tara
Skarbie my tu nie paniami, dlatego jest tak fajnie,
taka zdolna to nie jestem co do kolorów to może ktoś podpowie
taka zdolna to nie jestem co do kolorów to może ktoś podpowie
- rescue-trans
- 50p
ok to przepraszam he he ja jakby co mam na imię Grzegorz
- Greta
- Od: 4 mar 2007, o 20:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To ja odpowiem , jakie rośliny baaaardzo lubię : storczyki gruntowe , ciemierniki , wrzosy i wrzośce.
Jakich nie lubię - ludzi co nie dbają o rośliny ...
Jakich nie lubię - ludzi co nie dbają o rośliny ...
- rescue-trans
- 50p
podejrzewam że mówisz tu o chwastach już a w tym poście nie można wypowiadać się o chwastach