Jak najlepiej rzucić palenie papierosów - 4cz.(2006-2011)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Re: Jak najlepiej rzucić palenie papierosów - 4cz.(06.10- ...)

Post »

ja mam 2,5 miesiąca i jakiś kryzys mnie dopada.......
wiem że nei chcę, ale czasem myślę o zapaleniu :-(
Awatar użytkownika
Grzdyl
500p
500p
Od: 8 gru 2008, o 00:12

Post »

Ktoś, kto nie jest w stanie rzucić palenia może przerzucić się na e-papieros. Trafiłem na wypowiedź pewnego blogera, który tak zrobił. http://gadzet.net/e-papieros-wrazenia-po-miesiacu.html
Pozdrawiam,Władek.
Wykształcenie - coś, co mądremu mówi, jak mało wie, natomiast głupiemu, jak wiele potrafi. (J. Tuwim)
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Co do e-papierosa to denerwuje mnie jak ktoś co chwila pociąga tego e-papierosa bez względu na to gdzie się znajduje.
Wydaje mi się że to tylko zamiana papierosów tradycyjnych na elektroniczny.

Ja też czasem mam taką ochotę zapalić że aż mnie ściska ale wtedy biorę gumę z nikotynką i przechodzi :D
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Brawo! Walcz ze smokiem! Pokonasz go!
Ja teraz jestem na diecie i śni mi się sucha kiełbasa!
Tym razem zamierzam rzucić dotychczasowy sposób żywienia na stałe! To tak prawie jakbym rzucała papierosy!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
meg58
100p
100p
Od: 7 mar 2010, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przeczytałam te wasze wypowiedzi na forum i bardzo zazdroszcze TYM co przestali palić. Jestem okropnym palaczem wypalam dziennie paczkę papierosów. Staram sie jak moge to ograniczyć ale nic mi z tego nie wychodzi. Nie należę do osób zmuszajacych moich przyjaciół do znoszenie mego nałogu. Idąc do znajomych nie palących nie zabieram ze soba papierosów , w pracy potrafie przez 9 godzin nie palić , nie palę podczas jazdy w samochodzie, nie lubie palić na powietrzu i na stojąco( jeśli już to w miejscu zacisznym nie narażonym na wiatr). Paląc papierosa musze wygodnie usiąść traktuję to jako "relaks". W domu palę tylko w kuchni przy włączonym wentylatorze. Potrafie nie palic parę godzin ale później nadrabiam papierosem jednym za drugim. Kiedy pomyślę o zaprzestaniu palenia nie wiem co się dzieje ale właśnie wówczas zaczynam palić więcej- próbowałam już tabletek, plastrów ale to nie skutkuje. Po każdej próbie ograniczenia zaczynam palić coraz więcej.
Wniosek jeden mam słaba wolę i trochę mi zal tego że nie będę palić . I co z tym zrobic ??????? Jak walczyć ??????
Napisałam na forum bo może to mnie bardziej zmobilizuje do całkowitego zaprzestania palenia. Z chwila gdy to napisałam postanowiłam ( nie wiem na jak długo iz nie zapalę papierosa) Uczciwie piszę ze jeśli zapale to napiszę Wam o tym . Będę próbowała po raz kolejny ;:223 ;:223 ;:223 może tym razem się uda. ;:96
Pozdrwaiam Małgosia

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=32248" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Małgosiu - paliłam 2 paczki dziennie i nie potrafiłam wytrzymać 9 godzin bez papierosa :P
Ograniczanie ?
Ja nie potrafiłam ograniczyć.
Ale się wściekłam że tyle kasy wydaję/wyrzucam i ...... rzuciłam.
Od pierwszego dnia wspomagam się gumą a jak mi się chce palić to mówię sobie że co z tego ? Ja i tak nie zapalę.
Żeby skutecznie rzucić trzeba naprawdę chcieć. I nie można sobie folgować ani podpalać.
Rzucałam wcześniej wielokrotnie i nigdy tak długo nie wytrzymałam ( wyjątek : 2 ciąże ).
A w sumie paliłam ponad 30 lat.
Awatar użytkownika
Izula
200p
200p
Od: 12 cze 2008, o 18:45

Post »

A moje postanowienia ..... "poszly" z dymem :oops: jestem zła na siebie :evil: już tak dobrze mi szło. Chociaż nadal ograniczam ale to już nie 5 szt.a ok 10-ciu :cry: Kurcze chyba jednak nie da się w ten sposób.... są dni że che mi się palić,palić,palić!!! Jestem ZŁA na samą siebie, na brak silnej woli ;:223 Książkę przeczytałam do połowy, pierwsze wrażenie napawało mnie optymizmem, wiedziałam już że nie chcę palić, byłam tego pewna a teraz co? :evil:
ganio4
1000p
1000p
Od: 11 maja 2009, o 09:27

Post »

Ograniczenie, to jeden z wielu znanych mi i niestety nieskutecznych sposobów. Mojemu znajomemu pomogła książka, innym silna wola okupiona tygodniami nerwowej atmosfery a mi akupunktura. Pisałam o niej już kilkakrotnie i zawsze będę do niej wracać bo moim zdaniem jest to najlepszy sposób dla takich, którym najbardziej doskwiera głód fizyczny. Ja odczuwałam brak nikotyny w każdej komórce, pociłam się i było mi naprawdę bardzo, bardzo źle... Teraz nie palę już ponad dwa lata i współczuję palaczom...
Kasia
mirka21a
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 13 paź 2009, o 23:19

Post »

Tabletki bodajrze : Tabax, albo coś w tym stylu, nie pamiętam dokładnie nazwy- przepisywane przez lekarza- nie palę pół roku- paliłam 17 lat po 2 paczki dziennie- pomogły, polecam .Odstawiłam papierosy po ok 3 dniach od zażycia 1 tabletki- czyli po ok 15 tabletkach.Za zaoszczędzone pieniążki- mam nowy rower i namiot- planuję wyjazd nad morze w wakacje i będzie mnie na to stać ;:138 :heja , bez brania kredytu :)
.Życie przynosi wiele niespodzianek.... nie zawsze takie ,które byś chciał...
Awatar użytkownika
Tamka
50p
50p
Od: 13 sty 2008, o 14:43

Post »

Witam :wit
Oj ciężko z tym nałogiem walczyć , palę 1 1/2 paczki dziennie Golden American (24 szt w paczce) . Próbowałam zmieniać gatunki w nadzieii , że się odzwyczaję ale co tam nic z tego nie wyszło.Ale zaczęłam analizować jak palę i kiedy , doszłam do wniosku iż jet to ciąg pewnych zdarzeń np w samochodzie w ogóle nie palę obojętnie czy jadę 10 km czy 1000 lub 2000 km (Włochy) na ulicy też nie palę w kinie też nie . Natomiast w domu a szczególnie przy komputerzy , jeden za drugim nie mam żadnej dyscypliny ;:223 . Wpadła mi w ręce ulotka o elektroniczym papierosie i od 2 tygodni ciągle o nim myślałam najpierw ironicznie a później z ciekawością jak on by mi pomógł w odzwyczajeniu się od palenia. No i dzisiaj postanowiłam kupić E-Papierosa "Joye-302" to taki eksluzywny damski i dobrej firmy . Nastawiłam się psychicznie na niego , zaczynam od prania dywanów a kończę na zmianie firanek nie wspomnę już o garderobie bo to wiadomo , mam czas do poniedziałku :tan bo przyjedzie kurier a ja muszę być gotowa ;:108 . Koszt mojego dziennego palenia to 15,75 a e-papierosa 7,- zł ale to nie jest główny powód dlaczego chcę przestać palić , bardziej zależy mi na samopoczuciu i lżejszym oddychaniu ( palę ponad 30 lat ;:223 )
Pozdrawiam Tamka ;:138
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00

Post »

Jest tu wiele negatywnych opinii o e-papierosie, a mi on akurat pomógł, nie palę od listopada, przeszłam od wkładów z najwyższą zawartością nikotyny do takich całkiem bez nikotyny, no i jak wdychałam sobie parę wodną nadszedł czas, że przestałam potrzebować sztacha. Właśnie w takich sytuacjach, gdy pali się jednego za drugim (komputer, przy piwie) e-papieros jest dobry. Nie ukrywam, że ciężko zwalczyć odruch trzymania czegoś w dłoniach, jeszcze z tym walczę, ale sam głód nikotyny można pokonać, tylko ważne, żeby przejść ten cały cykl zmniejszania porcji nikotyny we wkładzie, aż do inhalacji samą parą wodną. Poza tym e-papieros, jaki by nie był elegancki, jest ciężki i trochę nieporęczny, więc odpada "palenie" przy jakiejś robocie, ile to razy robiłam coś, a fajka przyklejona do ust, tu się tak nie da.

Mimo kontrowersji, jakie budzi e-palenie, jeśli komuś pomogło, to nie może być aż takie złe :D nieważne, jak, ważne, że się rzuciło.
To po prostu nowy produkt, jeszcze nie znany, dlatego wzbudza tyle sprzecznych emocji, tym bardziej, że jest niewłaściwie używany - jako tańszy zamiennik papierosa, a nie środek w drodze do niepalenia.

Tamko, dużo, dużo siły i powodzenia!!!!!!!
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Kontakt:

Post »

jak najlepiej rzucić palenie?....ale po co?..............
Awatar użytkownika
meg58
100p
100p
Od: 7 mar 2010, o 19:28

Post »

Józef pisze:jak najlepiej rzucić palenie?....ale po co?..............
dla zdrowia. Każdy z Nas o tym wie że palenie szkodzi ale pali ;:209 ;:209 ;:209 ;:209
Pozdrwaiam Małgosia

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=32248" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”