Jak najlepiej rzucić palenie papierosów - 4cz.(2006-2011)
Re: Jak najlepiej rzucić palenie papierosów - 4cz.(06.10- ...)
ja mam 2,5 miesiąca i jakiś kryzys mnie dopada.......
wiem że nei chcę, ale czasem myślę o zapaleniu
wiem że nei chcę, ale czasem myślę o zapaleniu
Ktoś, kto nie jest w stanie rzucić palenia może przerzucić się na e-papieros. Trafiłem na wypowiedź pewnego blogera, który tak zrobił. http://gadzet.net/e-papieros-wrazenia-po-miesiacu.html
Pozdrawiam,Władek.
Wykształcenie - coś, co mądremu mówi, jak mało wie, natomiast głupiemu, jak wiele potrafi. (J. Tuwim)
Wykształcenie - coś, co mądremu mówi, jak mało wie, natomiast głupiemu, jak wiele potrafi. (J. Tuwim)
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co do e-papierosa to denerwuje mnie jak ktoś co chwila pociąga tego e-papierosa bez względu na to gdzie się znajduje.
Wydaje mi się że to tylko zamiana papierosów tradycyjnych na elektroniczny.
Ja też czasem mam taką ochotę zapalić że aż mnie ściska ale wtedy biorę gumę z nikotynką i przechodzi
Wydaje mi się że to tylko zamiana papierosów tradycyjnych na elektroniczny.
Ja też czasem mam taką ochotę zapalić że aż mnie ściska ale wtedy biorę gumę z nikotynką i przechodzi
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Brawo! Walcz ze smokiem! Pokonasz go!
Ja teraz jestem na diecie i śni mi się sucha kiełbasa!
Tym razem zamierzam rzucić dotychczasowy sposób żywienia na stałe! To tak prawie jakbym rzucała papierosy!
Ja teraz jestem na diecie i śni mi się sucha kiełbasa!
Tym razem zamierzam rzucić dotychczasowy sposób żywienia na stałe! To tak prawie jakbym rzucała papierosy!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Przeczytałam te wasze wypowiedzi na forum i bardzo zazdroszcze TYM co przestali palić. Jestem okropnym palaczem wypalam dziennie paczkę papierosów. Staram sie jak moge to ograniczyć ale nic mi z tego nie wychodzi. Nie należę do osób zmuszajacych moich przyjaciół do znoszenie mego nałogu. Idąc do znajomych nie palących nie zabieram ze soba papierosów , w pracy potrafie przez 9 godzin nie palić , nie palę podczas jazdy w samochodzie, nie lubie palić na powietrzu i na stojąco( jeśli już to w miejscu zacisznym nie narażonym na wiatr). Paląc papierosa musze wygodnie usiąść traktuję to jako "relaks". W domu palę tylko w kuchni przy włączonym wentylatorze. Potrafie nie palic parę godzin ale później nadrabiam papierosem jednym za drugim. Kiedy pomyślę o zaprzestaniu palenia nie wiem co się dzieje ale właśnie wówczas zaczynam palić więcej- próbowałam już tabletek, plastrów ale to nie skutkuje. Po każdej próbie ograniczenia zaczynam palić coraz więcej.
Wniosek jeden mam słaba wolę i trochę mi zal tego że nie będę palić . I co z tym zrobic ??????? Jak walczyć ??????
Napisałam na forum bo może to mnie bardziej zmobilizuje do całkowitego zaprzestania palenia. Z chwila gdy to napisałam postanowiłam ( nie wiem na jak długo iz nie zapalę papierosa) Uczciwie piszę ze jeśli zapale to napiszę Wam o tym . Będę próbowała po raz kolejny może tym razem się uda. ;:96
Wniosek jeden mam słaba wolę i trochę mi zal tego że nie będę palić . I co z tym zrobic ??????? Jak walczyć ??????
Napisałam na forum bo może to mnie bardziej zmobilizuje do całkowitego zaprzestania palenia. Z chwila gdy to napisałam postanowiłam ( nie wiem na jak długo iz nie zapalę papierosa) Uczciwie piszę ze jeśli zapale to napiszę Wam o tym . Będę próbowała po raz kolejny może tym razem się uda. ;:96
Pozdrwaiam Małgosia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=32248" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=32248" onclick="window.open(this.href);return false;
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Małgosiu - paliłam 2 paczki dziennie i nie potrafiłam wytrzymać 9 godzin bez papierosa :P
Ograniczanie ?
Ja nie potrafiłam ograniczyć.
Ale się wściekłam że tyle kasy wydaję/wyrzucam i ...... rzuciłam.
Od pierwszego dnia wspomagam się gumą a jak mi się chce palić to mówię sobie że co z tego ? Ja i tak nie zapalę.
Żeby skutecznie rzucić trzeba naprawdę chcieć. I nie można sobie folgować ani podpalać.
Rzucałam wcześniej wielokrotnie i nigdy tak długo nie wytrzymałam ( wyjątek : 2 ciąże ).
A w sumie paliłam ponad 30 lat.
Ograniczanie ?
Ja nie potrafiłam ograniczyć.
Ale się wściekłam że tyle kasy wydaję/wyrzucam i ...... rzuciłam.
Od pierwszego dnia wspomagam się gumą a jak mi się chce palić to mówię sobie że co z tego ? Ja i tak nie zapalę.
Żeby skutecznie rzucić trzeba naprawdę chcieć. I nie można sobie folgować ani podpalać.
Rzucałam wcześniej wielokrotnie i nigdy tak długo nie wytrzymałam ( wyjątek : 2 ciąże ).
A w sumie paliłam ponad 30 lat.
A moje postanowienia ..... "poszly" z dymem jestem zła na siebie już tak dobrze mi szło. Chociaż nadal ograniczam ale to już nie 5 szt.a ok 10-ciu Kurcze chyba jednak nie da się w ten sposób.... są dni że che mi się palić,palić,palić!!! Jestem ZŁA na samą siebie, na brak silnej woli Książkę przeczytałam do połowy, pierwsze wrażenie napawało mnie optymizmem, wiedziałam już że nie chcę palić, byłam tego pewna a teraz co?
Ograniczenie, to jeden z wielu znanych mi i niestety nieskutecznych sposobów. Mojemu znajomemu pomogła książka, innym silna wola okupiona tygodniami nerwowej atmosfery a mi akupunktura. Pisałam o niej już kilkakrotnie i zawsze będę do niej wracać bo moim zdaniem jest to najlepszy sposób dla takich, którym najbardziej doskwiera głód fizyczny. Ja odczuwałam brak nikotyny w każdej komórce, pociłam się i było mi naprawdę bardzo, bardzo źle... Teraz nie palę już ponad dwa lata i współczuję palaczom...
Kasia
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 13 paź 2009, o 23:19
Tabletki bodajrze : Tabax, albo coś w tym stylu, nie pamiętam dokładnie nazwy- przepisywane przez lekarza- nie palę pół roku- paliłam 17 lat po 2 paczki dziennie- pomogły, polecam .Odstawiłam papierosy po ok 3 dniach od zażycia 1 tabletki- czyli po ok 15 tabletkach.Za zaoszczędzone pieniążki- mam nowy rower i namiot- planuję wyjazd nad morze w wakacje i będzie mnie na to stać , bez brania kredytu
.Życie przynosi wiele niespodzianek.... nie zawsze takie ,które byś chciał...
Witam
Oj ciężko z tym nałogiem walczyć , palę 1 1/2 paczki dziennie Golden American (24 szt w paczce) . Próbowałam zmieniać gatunki w nadzieii , że się odzwyczaję ale co tam nic z tego nie wyszło.Ale zaczęłam analizować jak palę i kiedy , doszłam do wniosku iż jet to ciąg pewnych zdarzeń np w samochodzie w ogóle nie palę obojętnie czy jadę 10 km czy 1000 lub 2000 km (Włochy) na ulicy też nie palę w kinie też nie . Natomiast w domu a szczególnie przy komputerzy , jeden za drugim nie mam żadnej dyscypliny . Wpadła mi w ręce ulotka o elektroniczym papierosie i od 2 tygodni ciągle o nim myślałam najpierw ironicznie a później z ciekawością jak on by mi pomógł w odzwyczajeniu się od palenia. No i dzisiaj postanowiłam kupić E-Papierosa "Joye-302" to taki eksluzywny damski i dobrej firmy . Nastawiłam się psychicznie na niego , zaczynam od prania dywanów a kończę na zmianie firanek nie wspomnę już o garderobie bo to wiadomo , mam czas do poniedziałku bo przyjedzie kurier a ja muszę być gotowa . Koszt mojego dziennego palenia to 15,75 a e-papierosa 7,- zł ale to nie jest główny powód dlaczego chcę przestać palić , bardziej zależy mi na samopoczuciu i lżejszym oddychaniu ( palę ponad 30 lat )
Pozdrawiam Tamka
Oj ciężko z tym nałogiem walczyć , palę 1 1/2 paczki dziennie Golden American (24 szt w paczce) . Próbowałam zmieniać gatunki w nadzieii , że się odzwyczaję ale co tam nic z tego nie wyszło.Ale zaczęłam analizować jak palę i kiedy , doszłam do wniosku iż jet to ciąg pewnych zdarzeń np w samochodzie w ogóle nie palę obojętnie czy jadę 10 km czy 1000 lub 2000 km (Włochy) na ulicy też nie palę w kinie też nie . Natomiast w domu a szczególnie przy komputerzy , jeden za drugim nie mam żadnej dyscypliny . Wpadła mi w ręce ulotka o elektroniczym papierosie i od 2 tygodni ciągle o nim myślałam najpierw ironicznie a później z ciekawością jak on by mi pomógł w odzwyczajeniu się od palenia. No i dzisiaj postanowiłam kupić E-Papierosa "Joye-302" to taki eksluzywny damski i dobrej firmy . Nastawiłam się psychicznie na niego , zaczynam od prania dywanów a kończę na zmianie firanek nie wspomnę już o garderobie bo to wiadomo , mam czas do poniedziałku bo przyjedzie kurier a ja muszę być gotowa . Koszt mojego dziennego palenia to 15,75 a e-papierosa 7,- zł ale to nie jest główny powód dlaczego chcę przestać palić , bardziej zależy mi na samopoczuciu i lżejszym oddychaniu ( palę ponad 30 lat )
Pozdrawiam Tamka
-
- 1000p
- Od: 13 paź 2008, o 19:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jest tu wiele negatywnych opinii o e-papierosie, a mi on akurat pomógł, nie palę od listopada, przeszłam od wkładów z najwyższą zawartością nikotyny do takich całkiem bez nikotyny, no i jak wdychałam sobie parę wodną nadszedł czas, że przestałam potrzebować sztacha. Właśnie w takich sytuacjach, gdy pali się jednego za drugim (komputer, przy piwie) e-papieros jest dobry. Nie ukrywam, że ciężko zwalczyć odruch trzymania czegoś w dłoniach, jeszcze z tym walczę, ale sam głód nikotyny można pokonać, tylko ważne, żeby przejść ten cały cykl zmniejszania porcji nikotyny we wkładzie, aż do inhalacji samą parą wodną. Poza tym e-papieros, jaki by nie był elegancki, jest ciężki i trochę nieporęczny, więc odpada "palenie" przy jakiejś robocie, ile to razy robiłam coś, a fajka przyklejona do ust, tu się tak nie da.
Mimo kontrowersji, jakie budzi e-palenie, jeśli komuś pomogło, to nie może być aż takie złe nieważne, jak, ważne, że się rzuciło.
To po prostu nowy produkt, jeszcze nie znany, dlatego wzbudza tyle sprzecznych emocji, tym bardziej, że jest niewłaściwie używany - jako tańszy zamiennik papierosa, a nie środek w drodze do niepalenia.
Tamko, dużo, dużo siły i powodzenia!!!!!!!
Mimo kontrowersji, jakie budzi e-palenie, jeśli komuś pomogło, to nie może być aż takie złe nieważne, jak, ważne, że się rzuciło.
To po prostu nowy produkt, jeszcze nie znany, dlatego wzbudza tyle sprzecznych emocji, tym bardziej, że jest niewłaściwie używany - jako tańszy zamiennik papierosa, a nie środek w drodze do niepalenia.
Tamko, dużo, dużo siły i powodzenia!!!!!!!
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
- Józef
- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Kontakt:
jak najlepiej rzucić palenie?....ale po co?..............
dla zdrowia. Każdy z Nas o tym wie że palenie szkodzi ale paliJózef pisze:jak najlepiej rzucić palenie?....ale po co?..............
Pozdrwaiam Małgosia