\ tutaj masz odpowiedź na swoje pytanie, dalie nie posiadają cebulekPriam pisze:Na pewno są to malutkie karpy wiec możesz już teraz ;)
Dalie wymagania,problemy - cz.1
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Dalie
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Dalia
Ja bym radziła koniecznie zmianę miejsca Dalie przecież nie są bardzo żarłoczne wbrew pozorom i z tym nawożeniem bym uważała. A na starym miejscu jeszcze wirus się przypałęta a wtedy tylko daliowe ognisko
ja zawsze sadziłam w maju prostu do gruntu, ale w tym roku mam zamiar kilka podpędzić.
czekam tylko aż ziemia troche rozmarznie, bo nie chce sadzić ich w kupowaną (nie to żebym coś do niej miała, po prostu trzeba za nią zapłacić ).
czekam tylko aż ziemia troche rozmarznie, bo nie chce sadzić ich w kupowaną (nie to żebym coś do niej miała, po prostu trzeba za nią zapłacić ).
-
- 100p
- Od: 5 mar 2010, o 07:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asiu ja w zeszłym roku próbowałam podpędzać swoje dalie.asiula pisze:ja zawsze sadziłam w maju prostu do gruntu, ale w tym roku mam zamiar kilka podpędzić.
Niestety za bardzo mi wybujały i potem długo nie mogły dojść do siebie już w gruncie.
Potem wyczytałam na forum,że trzeba co jakiś czas uszczykiwać,aby się rozkrzewiły.
U mnie były chyba dwa albo trzy długie pędy.
Ja w tym roku wsadzam jednak wszystkie do gruntu ok.10 maja.
Ja też dziś chciałam podebrać trochę ziemi z ogrodu,ale u mnie ciągle pada deszcz.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
wsadze tylko miniatury. z tymi wysokimi jeszcze poczekam
u mnie też co chwila pada
najpierw miałam dosyć śniegu a teraz mam dosyć wody
nic nie można robić bo się człowiek po kostki zapada
tylko po kostki bo dalej ziemia zmarznięta
u mnie też co chwila pada
najpierw miałam dosyć śniegu a teraz mam dosyć wody
nic nie można robić bo się człowiek po kostki zapada
tylko po kostki bo dalej ziemia zmarznięta
-
- Od: 18 kwie 2007, o 10:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ja w tym roku właściwie wszystkie dalie, które kupiliśmy wsadziłem do doniczek już jakiś czas temu. Obecnie od tygodnia (albo trochę więcej) doniczki wystawiam na dwór (warunki pogodowe na to pozwalają). Właśnie dzisiaj podczas prac i przestawiania doniczek żonka zauważyła, że jedna dalia już kiełkuje. Zobaczymy jak sie będą dalej rozwijały a ja muszę odszukać te posty o uszczykiwaniu. No bo trzeba wiedzieć dokładnie kiedy i gdzie uszczykiwać ... a ja tego nie wiem .Lorrie pisze:Czy Wy podpędzacie jakoś swoje Dalijki czy tak od razu do ziemi"?
Zdaje sobie sprawę, że moje działania pewnie są dalekie od najodpowiedniejszych ale tak już mam, że czasami działam irracjonalnie .