Miniaturowy ogród -Foggia
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Miniaturowy ogród -Foggia
Mario, masz niewielki, ale śliczniutki ogródek - bardzo romantyczny i sympatyczny
Z przyjemnością, jeśli pozwolisz, będę zaglądać do Ciebie
Z przyjemnością, jeśli pozwolisz, będę zaglądać do Ciebie
- Asiula z wyspy
- 200p
- Od: 9 mar 2010, o 23:19
Witam Mario!
pierwszy raz tu trafiłam i muszę przyznać - powalające widoki!
Dopiero zabieram się do czytania, bo stron trochę I na pewno będę w kontakcie, jako że klimaty u nas (mogą być) podobne.
Już widzę pierwsze chciejstwo - irysy. Jak je wygrzewasz latem? Bo słyszałam że one giną jeśli nie mają okresu smażenia na słońcu latem, a tego u mnie brakuje, nie wiem jak u ciebie...
Pozdrawiam i GRATULACJE!
pierwszy raz tu trafiłam i muszę przyznać - powalające widoki!
Dopiero zabieram się do czytania, bo stron trochę I na pewno będę w kontakcie, jako że klimaty u nas (mogą być) podobne.
Już widzę pierwsze chciejstwo - irysy. Jak je wygrzewasz latem? Bo słyszałam że one giną jeśli nie mają okresu smażenia na słońcu latem, a tego u mnie brakuje, nie wiem jak u ciebie...
Pozdrawiam i GRATULACJE!
Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Mój kawałek podłogi
- 2030D
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 19 lut 2010, o 21:56
Witam
bardzo ładnie urządziłaś ten kawałeczek ogrodu
wszystko mi się tu podoba
pozdrawiam cieplutko
bardzo ładnie urządziłaś ten kawałeczek ogrodu
wszystko mi się tu podoba
pozdrawiam cieplutko
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Foggio-ależ u ciebie już ślicznie i barwnie i pełnia wiosny!Ja mam czekanie co z kiełków przekształci się w kwiecie i jakie.
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne rabatki wiosenne,cały szpaler krokusików...iryski w moim ulubionym kolorze,a jeszcze potrafią się u Ciebie rozrastać...,czyli miejsca sporo zostało ,jest gdzie róże sadzić...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Marysiu, ale piękne te iryski
Zwłaszcza w tej ilości
Zwłaszcza w tej ilości
Marysiu pięknie i kolorowo u Ciebie
Czy u Ciebie też taka deszczowa pogoda?
Mnie też się podobają te iryski
Dlaczego ja ich nie mam
Czy u Ciebie też taka deszczowa pogoda?
Mnie też się podobają te iryski
Dlaczego ja ich nie mam
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Foggio-u Ciebie iryski takie duże i kwitną!Moje się ukazały i są obiecujące,żadnych strat po ostrej zimie,tylko leciutko chwyciło liście lilii św. Józefa chronionej jedynie odwróconą doniczką.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Piękna ta Twoja kolorowa wiosna U mnie jeszcze szarawo , niestety...
Moniu, dziękuję za miłe słowa, zapraszam częściej.
Halinko, u Was teraz cieplej, więc na pewno wkrótce będzie więcej kolorów
Asiu, u mnie chyba jednak trochę chłodniej niż w Irlandii. Słońca też nie za wiele
Te iryski są cebulkowe i rosną bez problemu. Mam do nich sentyment, bo były to jedne z pierwszych cebulek jakie posadziłam i kwitną bardzo wcześnie. Mam też bródkowe i też się rozrastają. Myślę, że będą rosnąć u Ciebie.
2030D, dzięki za wizytę i miłe słowa Czy Ty masz swój ogródek?
Ewo, widziałam,że u Ciebie też już kolorowo. I w Krakowie znacznie cieplej niż tu
Nelu, akcja sadzenia i przesadzania róż trwa Trochę miejsca po zimie się znalazło. Wypadła mi choysia, i choć słabo rosła to trochę mi jej żal. Drzewko laurowe też nieciekawie wygląda, więc poszło do donicy. Może jeszcze odbije.
AniuDS, te iryski mają już 3 lata i wyraźnie ich przybyło. Posadż sobie jesienią
Aniu.1, wygląda na to, że deszczowa pogoda przyszła do mnie od Ciebie. Dziś padało prawie cały dzień
Ewelino, miło mi, że do mnie zaglądasz. U mnie może i widać więcej kolorów, ale to pewnie dlatego, że mój cały ogródek jest taki "wielki" jak u Ciebie jedna rabata
Halinko, u Was teraz cieplej, więc na pewno wkrótce będzie więcej kolorów
Asiu, u mnie chyba jednak trochę chłodniej niż w Irlandii. Słońca też nie za wiele
Te iryski są cebulkowe i rosną bez problemu. Mam do nich sentyment, bo były to jedne z pierwszych cebulek jakie posadziłam i kwitną bardzo wcześnie. Mam też bródkowe i też się rozrastają. Myślę, że będą rosnąć u Ciebie.
2030D, dzięki za wizytę i miłe słowa Czy Ty masz swój ogródek?
Ewo, widziałam,że u Ciebie też już kolorowo. I w Krakowie znacznie cieplej niż tu
Nelu, akcja sadzenia i przesadzania róż trwa Trochę miejsca po zimie się znalazło. Wypadła mi choysia, i choć słabo rosła to trochę mi jej żal. Drzewko laurowe też nieciekawie wygląda, więc poszło do donicy. Może jeszcze odbije.
AniuDS, te iryski mają już 3 lata i wyraźnie ich przybyło. Posadż sobie jesienią
Aniu.1, wygląda na to, że deszczowa pogoda przyszła do mnie od Ciebie. Dziś padało prawie cały dzień
Ewelino, miło mi, że do mnie zaglądasz. U mnie może i widać więcej kolorów, ale to pewnie dlatego, że mój cały ogródek jest taki "wielki" jak u Ciebie jedna rabata
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Marysiu, nawet nie wiesz, jak mi zabiło serduszko na widok tego ciemiernika...
Chyba mam nową miłość
Pewnie wiosenną
Chyba mam nową miłość
Pewnie wiosenną
- Asiula z wyspy
- 200p
- Od: 9 mar 2010, o 23:19
Pięknie,
Ciemiernika mam DOKŁADNIE takiego samego Śliczny jest tak jak twój. mój kupiłam w lidlu w zeszłym roku.
Bardzo mi się też podobaja twoje bladożółte krokusy, że nie wspomnę o irysach. Staram się na nie(iryski) za dużo nie patrzeć żeby nie aż tak bardzo nie bolało, że przegapiłam okres kiedy je w sklepach w tym roku sprzedawali. Doczekam do jesieni i nasadze
Ciemiernika mam DOKŁADNIE takiego samego Śliczny jest tak jak twój. mój kupiłam w lidlu w zeszłym roku.
Bardzo mi się też podobaja twoje bladożółte krokusy, że nie wspomnę o irysach. Staram się na nie(iryski) za dużo nie patrzeć żeby nie aż tak bardzo nie bolało, że przegapiłam okres kiedy je w sklepach w tym roku sprzedawali. Doczekam do jesieni i nasadze
Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Mój kawałek podłogi