W.o...Psach - 3cz.(07.05-07.10)
Nasz żal złagodziła świadomość, że inny niespełna roczny i po przejściach potrzebuje naszego ciepła, domu i głaskania.
Na ostatnim zdjęciu jest na długiej lince,bo gdy są dzieci a jest to teren nad Dunajcem, nie wolno psa spuszczać. A tak może się wyhasać do woli.
Na ostatnim zdjęciu jest na długiej lince,bo gdy są dzieci a jest to teren nad Dunajcem, nie wolno psa spuszczać. A tak może się wyhasać do woli.
Najpiękniejszą muzyką jest śpiew ptaków.
Bogda
Bogda
Oj trzeba było widzieć Luksa jak sie tulił. A był to już kawał zwierzaka. Był grudzień, śnieg spadł w listopadzie a on cały ten czas porzucony czy też wyrzucony błąkał się aż ktoś dobry umieścił w schronisku. Później odkryliśmy po jego zachowaniu że musiał być bardzo bity. Do dziś a jest już 2 lata na widok gwałtownie podniesionej ręki przypada płasko do ziemi i skomli. Nigdy od nas nie dostał. Gwałtownie reagował gdy się go chciało poklepać po zadeczku już później tłuściutkim w czasie gdy jadł. A więc chyba torturowano go zabierając miskę albo coś w tym stylu. Teraz tylko gwałtownie odwraca głowę i patrzy kto to jeśli ja to w porządku. Uwielbia męża ale jednak nie ufa tak do końca. Kiedyś na spacerze przypadkowo wypiął się ze smyczy, kiedy się zorientował pomknął jak wariatuńcio prosto do bloków, mąż za nim . a był jakieś pół roku dopiero. Zobaczyłam ich przez okno i otwarłam drzwi na klatkę a on biedak stał po drzwiami roztrzęsiony.Jak mnie zobaczył to jak objawienie. Boczył się na męża długo. Dlatego wysnuliśmy wniosek, że porzucił go mężczyzna. Mnie pilnuje gdy gdzieś idziemy, do tej pory.
Mam na imię Bogda
Mam na imię Bogda
Bogda
Bogda
Nawiązując do historii Luksa, znalazłam wiersz Pani Krystyny Królikowskiej
- "Przestroga"
Po drugiej stronie życia
mocno i szczerze w to wierzę,
istnieje piekło
dla wszystkich dręczycieli zwierząt.
Będą w nim bici, głodzeni,
przywiązywani do drzewa,
tęskniący dniami ,nocami
do Pana ,którego nie ma.
Będą tak cierpieć katusze
w otchłani bezdennej rozpaczy,
dopóki Anioł Zwierząt
nie przyjdzie,by im wybaczyć.
Być kobietą, być kobietą....
Wiersz jest wzruszający. Ja wierze, że tam po drugiej stronie życia będziemy rozliczani za wszelkie zło, za to które wyrządzamy naszym braciom najmniejszym też. I może w szczególny sposób bo są częścią ziemi nam poddanej. Co z tym darem robimy? Myślę że Nie zabijaj dotyczy nie tylko odbierania życia ale odbierania zdrowia, środowiska, ufności, opieki itd czyli dręczenia, głodzenia, bicia i wielu wielu innych złych rzeczy jakimi raczymy zwierzęta.
Bogda
Bogda
Pocieszne te wasze psiaki
Niestety tak już jest,że dają nam mnóstwo radości,ale też głęboki smutek kiedy odchodzą..
Moje szczeniaczki rosną,część znalazła już nowych właścicieli, zawsze mi przykro,jak odjeżdzają i nie mogę się do tego przyzwyczaić...
7 tygodni temu pokazywałam zdjęcia jeszcze ślepych piesków, a teraz? Sami popatrzcie:
Niestety tak już jest,że dają nam mnóstwo radości,ale też głęboki smutek kiedy odchodzą..
Moje szczeniaczki rosną,część znalazła już nowych właścicieli, zawsze mi przykro,jak odjeżdzają i nie mogę się do tego przyzwyczaić...
7 tygodni temu pokazywałam zdjęcia jeszcze ślepych piesków, a teraz? Sami popatrzcie:
Jak obiecywałam wklejam zdjęcia mojego nowego ulubieńca, a właściwie ulubienicy.
Proszę Państwa oto LAYLA [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b0e ... ac33f.html][/U
Proszę Państwa oto LAYLA [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b0e ... ac33f.html][/U