Ogród hal1959 cz5
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ogród hal1959 cz5
Wiosna już jest,więc zaczynam następny rozdział
Kilka fotek z początkiem wiosny
Najpierw fiołki ,które mi zaczęły kwitnąć
Agawa
Krasnokwiat
Coś wypuszcza,czy liście ,czy kwiat
Pierwsze moje przebiśniegi od Gosi (Deirde)
Kilka fotek z początkiem wiosny
Najpierw fiołki ,które mi zaczęły kwitnąć
Agawa
Krasnokwiat
Coś wypuszcza,czy liście ,czy kwiat
Pierwsze moje przebiśniegi od Gosi (Deirde)
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Re: Mój ogród cz5
Witaj Halinko w nowym wiosennym wątku Roślinki pokazują pączuszki i lada chwila w ogrodzie się pięknie zakolorowi, oby tylko kilka dni słoneczka Fiołeczek prześliczny super nasycony kolorek
- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj wiosennie Halinko, widzę że Twoje hebe w świetnym stanie fiołki parapetowe też mi zaczynają kwitnąć, ale Ty masz piękniejszego
- hal1959
Witam pierwszych gości w nowym wątku
Aguś u mnie brak kolorków,nie mogę się doczekać jak coś już zakwitnie
Kolorek fiołka jest prawie identyczny jak w realu
Mateuszu w tamtym roku przymarzło Hebe i dlatego takie łysawe,ale po tej zimie owszem nic mu nie jest
Było całe pod śniegiem kilka miesięcy,więc spłaszczone trochę
Tego fiołka dostałam w prezencie ,przywieziony z Krymu jesienią,widać u mnie też mu dobrze
Tutaj poprzednia część
Aguś u mnie brak kolorków,nie mogę się doczekać jak coś już zakwitnie
Kolorek fiołka jest prawie identyczny jak w realu
Mateuszu w tamtym roku przymarzło Hebe i dlatego takie łysawe,ale po tej zimie owszem nic mu nie jest
Było całe pod śniegiem kilka miesięcy,więc spłaszczone trochę
Tego fiołka dostałam w prezencie ,przywieziony z Krymu jesienią,widać u mnie też mu dobrze
Tutaj poprzednia część
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Pięknie ci to hebe przezimowało
Proszę - napisz coś więcej o runiance japońskiej bo mi się podoba ale nic o niej nie wiem a nie chciałabym popełnić błędu.
Proszę - napisz coś więcej o runiance japońskiej bo mi się podoba ale nic o niej nie wiem a nie chciałabym popełnić błędu.
oooooooo pięknie Ci hebe przezimowało..
Okrywałaś je czymś Halinko?
zdrowiutkie, jak ze szklarni..
Okrywałaś je czymś Halinko?
zdrowiutkie, jak ze szklarni..
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też na nie zwróciłam uwagę, bo wiele osób narzekało na zniszczenia mrozowo-zimowe.... a u Halinki - jakby w domu zimowało ;)
- hal1959
Mariolu Runianka lubi cień i półcień,służy do zadarniania,rozchodzi się rozłogami,zimuje dobrze,jak widać ma już pąki,więc niedługo może zakwitnąć,białe niepozorne kwiatki.Jest niewymagająca,tylko na słońcu nie specjalnie rośnie,czyli typowo pod drzewa,jakieś zakątki cieniste.
Izuniu wiesz,że nie lubię śniegu,ale to dzięki niemu Hebe jest takie jakie jest,niczym nie okrywałam
Ewuniu mam zniszczenia jak wszyscy,tylko może inne roślinki mi po przemarzały,np laurowiśnie brązowe ,tylko przy ziemi zielone.Rh też mają niektóre liście brązowe,nigdy mi one nie marzły,ale tej zimy trochę oberwały
Ognik jak nigdy brązowy,myślę tylko,że wszystko jakoś sobie poradzi z biegiem czasu
Izuniu wiesz,że nie lubię śniegu,ale to dzięki niemu Hebe jest takie jakie jest,niczym nie okrywałam
Ewuniu mam zniszczenia jak wszyscy,tylko może inne roślinki mi po przemarzały,np laurowiśnie brązowe ,tylko przy ziemi zielone.Rh też mają niektóre liście brązowe,nigdy mi one nie marzły,ale tej zimy trochę oberwały
Ognik jak nigdy brązowy,myślę tylko,że wszystko jakoś sobie poradzi z biegiem czasu
- coccinella
- 1000p
- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
hej, kochana kobietko! Pięknie się wiosna u Ciebie zaczyna!
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mti piękne te prymulki takie całkiem inne . Halinko pięknie wszystko przezimowało . Teraz sobie zapisałam nazwe tego ciemiernika ,gdyż tez go mam ,ale dopiero w powijakach i kwiatu na razie NIET ,ale widze ,że coś się zaczyna dziać
- hal1959
Iwonko powolutku wiosna opanowuje ogród,szkoda ,że nie ma słonka,wszystko by odżyło,
a i przyjemniej by się pracowało przy
Mateuszu nigdy nie miałam fiołków z pstrymi listkami,piękne są
Jadziu mój ciemiernik w tamtym roku po zimie zgnił (wszystkie łodygi obciąć musiałam),ale odbił od ziemi ,tej chwili ma 5 czy 6 łodyg,ale niektóre też jakieś namoknięte,ale pąki mają,nie lubi zbyt mokro,więc nie wiem czy wszystkie pąki się rozwiną i zakwitną.
a i przyjemniej by się pracowało przy
Mateuszu nigdy nie miałam fiołków z pstrymi listkami,piękne są
Jadziu mój ciemiernik w tamtym roku po zimie zgnił (wszystkie łodygi obciąć musiałam),ale odbił od ziemi ,tej chwili ma 5 czy 6 łodyg,ale niektóre też jakieś namoknięte,ale pąki mają,nie lubi zbyt mokro,więc nie wiem czy wszystkie pąki się rozwiną i zakwitną.
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Haluś melduje się w nowym wiosennym wątku ale trzymałaś miła niespodziankę, fiołki super, w ogródku tez już wiosna, a to w doniczce o co pytałaś to bananowiec nawet chyba będzie kwitł
pozdrawiam
pozdrawiam