Z kwiatowego dworku "M & M" cz.2
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Z kwiatowego dworku "M & M" cz.2
Witaj Marysiu mam nadzieję, że ze zdrówkiem już lepiej i że piękne cieplutkie wiosenne dni możesz spędzić w ogródku. Jeszcze do soboty ma być cieplutko, a później nagłe ochłodzenie i deszcze, aż szkoda
- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Witaj Agniesiu ale mnie zmartwiłaś, ale chyba nie mrozy bo tego nie przeżyję
Jak twoje róże pienne bo moje trzy chyba nie przeżyły :x
Jak twoje róże pienne bo moje trzy chyba nie przeżyły :x
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marysiu ochłodzenie ma być znaczne, bo do piątku zapowiadają 18-20 nawet stopni, a od soboty tylko 10-12 i deszcze, pewnie jakieś lekkie przymrozki nocą się pojawią, ale o jakichś większych nie mówili, więc mam nadzieję, że będzie ok.
Co do różyczek, przykro mi bardzo, że Twoje kiepsko przetrwały, ale nie wyrzucaj ich jeszcze, może jeszcze odbiją, różnie to bywa. Ja swoich piennych jeszcze nie odkrywałam, jakoś jeszcze z tym zwlekam, ale niestety inne kiepsko przezimowały, będę musiała je bardzo nisko przycinać, podobnie jak i w zeszłym roku. Obawiam się również o te sadzone jesienią, wydaje mi się, że nie wszystkie przezimowały
Co do różyczek, przykro mi bardzo, że Twoje kiepsko przetrwały, ale nie wyrzucaj ich jeszcze, może jeszcze odbiją, różnie to bywa. Ja swoich piennych jeszcze nie odkrywałam, jakoś jeszcze z tym zwlekam, ale niestety inne kiepsko przezimowały, będę musiała je bardzo nisko przycinać, podobnie jak i w zeszłym roku. Obawiam się również o te sadzone jesienią, wydaje mi się, że nie wszystkie przezimowały
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu, zdrówka życzę
Zazdroszczę Ci tej wiosny, bo chociaż cebulowe w większości już na powierzchni, to do kwitnienia jeszcze daleko. Co to za tulipany mają pąki- jakieś botaniczne?
Miłego dnia
Zazdroszczę Ci tej wiosny, bo chociaż cebulowe w większości już na powierzchni, to do kwitnienia jeszcze daleko. Co to za tulipany mają pąki- jakieś botaniczne?
Miłego dnia
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Pięknie,wiosennie u Ciebie MARYSIU . :P
Moje pienne róże też nie przetrwały ,pomimo solidnego okrycia .
Zdrówka życzę ,bo pracy w ogrodzie mnóstwo . :P
Moje pienne róże też nie przetrwały ,pomimo solidnego okrycia .
Zdrówka życzę ,bo pracy w ogrodzie mnóstwo . :P
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
to nie miała cię kiedy dopaść ta choroba tylko szybko zdrowiej ,, przysłali mi jakąś niebieską hostę bo białych już nie mieli ciekawa tylko jestem jak będzie wyglądać , może jej jeszcze nie mam bo to ma być jakaś nowość , posadziłam do doniczki bo ogródek jeszcze pod wodą ..
- maria5
- 1000p
Agniesiu tyle to wytrzymam
Moje róże te nie pienne ładnie przezimowały ale były pod taką pierzyną śniegową Nie oczywiście nie wyrzucam , czekam a nawet może spróbuję szczepić Ciekawe jak twoje pienne
Monisiu dziękuję ale już jest lepiej wzięłam antybiotyk i przechodziłam
To chyba nie tulipan tylko żonkil
A ten to chyba hiacynt ale nie jestem pewna trzeba czekać jak zakwitnie
Jolu już wszystko w porządku nie wytrzymałabym w łóżku , jestem szczęśliwa z powodu ślicznej pogody ale różami też się zawiodłam chyba nie wszystkie ci zmarzły
Janeczko może i lepiej bo czytałam o tych białych, że są trudne w uprawie , jak się nazywa ta niebieska
Moje róże te nie pienne ładnie przezimowały ale były pod taką pierzyną śniegową Nie oczywiście nie wyrzucam , czekam a nawet może spróbuję szczepić Ciekawe jak twoje pienne
Monisiu dziękuję ale już jest lepiej wzięłam antybiotyk i przechodziłam
To chyba nie tulipan tylko żonkil
A ten to chyba hiacynt ale nie jestem pewna trzeba czekać jak zakwitnie
Jolu już wszystko w porządku nie wytrzymałabym w łóżku , jestem szczęśliwa z powodu ślicznej pogody ale różami też się zawiodłam chyba nie wszystkie ci zmarzły
Janeczko może i lepiej bo czytałam o tych białych, że są trudne w uprawie , jak się nazywa ta niebieska
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Marysiu. Dawno nie pisałam u Ciebie, pora się odezwać. Dobrze, ze mamy już wiosnę, na którą tak długo czekałyśmy. Ty piszesz, że Twoje róże pienne źle przezimowały, a mnie najgorzej sadzone w ubiegłym roku. Trzeba je będzie mocno przyciąć. Część róż, które sadziłam jesienią, były bardzo ładne po zejściu śniegu, miały nawet zielone listki, a teraz po ostatnich mrozach gdy nie było już śniegu trzy chyba mi padły. Wyglądają jakby były zupełnie suche. Będę z nimi czekać z wykopywaniem, ale dziś wyglądają brzydko. Na zdjęciu, które podpisałaś, że to chyba hiacynty jest wg mnie cebulica syberyjska. Życzę dużo zdrówka, ale wstrzymaj się na razie z pracami ogrodowymi.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- mariasen
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu, dbaj o siebie. Mam nadzieję, że Twoje róże jednak nie pomarzły.
- maria5
- 1000p
Witaj Krysiu cieszę się że mnie odwiedziłaś ja też rzadko wpisuję się, ale to chyba ze względu na zimę,
trochę za długo trwała i wpadłam w całkowite zniechęcenie
Ale wiosna czyni cuda i już jestem, pełna życia i chętna do pracy
Nie wszystkie mi padły tylko trzy o trzy za dużo , były opatulone i to nie pomogło
Może nie zrobiłaś kopców ja swoim zrobiłam i bardzo ładnie przetrzymały zimę
Dziękuję Krysiu za nazwę, tak, to na pewno cebulica syberyjska muszę zapisać bo znowu zapomnę
Maju dziękuję już wszystko w porządku i prawie jestem zdrowa
a róże są brązowe to chyba źle wróży ale czekam
trochę za długo trwała i wpadłam w całkowite zniechęcenie
Ale wiosna czyni cuda i już jestem, pełna życia i chętna do pracy
Nie wszystkie mi padły tylko trzy o trzy za dużo , były opatulone i to nie pomogło
Może nie zrobiłaś kopców ja swoim zrobiłam i bardzo ładnie przetrzymały zimę
Dziękuję Krysiu za nazwę, tak, to na pewno cebulica syberyjska muszę zapisać bo znowu zapomnę
Maju dziękuję już wszystko w porządku i prawie jestem zdrowa
a róże są brązowe to chyba źle wróży ale czekam
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Nic się nie martw ,dzisiaj swoje obejrzałam pod kopczykami ziemi są zielone ... ale jeszcze nie ścinam choć brzydko wyglądają przecież jeszcze mogą być przymrozki ...
-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Marysiu
twoje żonkile i chyba cebulice juz na starcie!
Z dnia na dzień wszystko rozkwita!
Twoje hosty wszystkie skiełkowały i świetnie rosną!!!
Niedługo je popikuję osobno i wyniose do szklarenki.
Napięcie rośnie... jakie będą
twoje żonkile i chyba cebulice juz na starcie!
Z dnia na dzień wszystko rozkwita!
Twoje hosty wszystkie skiełkowały i świetnie rosną!!!
Niedługo je popikuję osobno i wyniose do szklarenki.
Napięcie rośnie... jakie będą
- maria5
- 1000p
Janeczko to cieszę się że jednak wytrzymały , ja swoje przycięłam bo u mnie jest znacznie cieplej :lol:a forsycja już ma duże pąki więc lada dzień też zakwitnie
Ewuś cieszę się że hosty ładnie ci rosną, moje też, mają już trzeci listek ale na razie same zielone tylko kształt liścia różny
Wiesz jak pisałam, ja nie miałam szklarenki ani foliaka ale jednak M mi robi folię jak skończy to pokarzę bo jest pomysłowa i parapety na święta będę miała puste
Kwiaty rosną , zakwitają i myślę że dzisiaj powinno być ich znacznie więcej żonkili i hiacyntów bo pąki mają duże
A to cebulica w pełnym rozkwicie
Ewuś cieszę się że hosty ładnie ci rosną, moje też, mają już trzeci listek ale na razie same zielone tylko kształt liścia różny
Wiesz jak pisałam, ja nie miałam szklarenki ani foliaka ale jednak M mi robi folię jak skończy to pokarzę bo jest pomysłowa i parapety na święta będę miała puste
Kwiaty rosną , zakwitają i myślę że dzisiaj powinno być ich znacznie więcej żonkili i hiacyntów bo pąki mają duże
A to cebulica w pełnym rozkwicie