Pies i ogród
-
- ---
- Od: 5 sty 2009, o 10:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czarne gałązki na THUJI SMARAGD
Bardzo proszę o pomoc. Na kilku krzaczkach zauwazylem przebarwienia galązek na czarne, jaka moze byc tego przyczyna ?? Jakiś grzyb?? Jak temu zaradzic??? Wspomniana roślina to thuja smaragd. (mam problem z zamieszczeniem zdjecia ;/ )
marynarz
- wampir_wawelski
- 200p
- Od: 31 gru 2008, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tuje żywotniki - a pies
w temacie psów i czerniejących tui, mam takie pytanie, czy taka tuja, która po zimie jest właściwie w połowie czarna ma jeszcze szanse na cokolwiek? dopiero teraz zauważyłem rozmiary psich działań, sąsiad beztrosko wypuszcza psy i tak biegają i sikają. Na szczęście wiatrówka jest skuteczna, ale co z tymi tujami, czy ona jeszcze odżyje?
- pogotowie ogrodnicze
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 wrz 2005, o 18:40
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
wampir_wawelski pisze:w temacie psów i czerniejących tui,\ Na szczęście wiatrówka jest skuteczna,
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Wampirze, twój sposób ochrony roślin jest mocno kontrowersyjny. Takich nawoływań do przemocy nie tolerujemy, dostajesz ostrzeżenie.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- wampir_wawelski
- 200p
- Od: 31 gru 2008, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ostrzeżenie? ale za co? prosiłbym o uzasadnienie.
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Odpowiedź poszła na pw.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."