Ogród kocicy cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród kocicy cz.2

Post »

Ewa, widzę ,że jeden czarno biały kwiatuszek znalazł dom. Napisz coś o tym.
Pozdrawiam , Joanna
owmar1
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 22 mar 2010, o 13:55

Post »

Bardzo Ci dziękuję za informację o guzikowcu. Dzisiaj taka piękna pogoda! :D Zaraz po pracy lecę go przyciąć.

Pozdrawiam serdecznie!
Mariola
MietkaCh
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 31 paź 2008, o 08:53

Post »

Witam Sąsiadkę!
Ewo, czy już ciełaś hortensje bukietowe? Ogrodowe i dębolistną jeszcze nie odkrywałam,
za to bardzo chcę już przyciąć bukietówki. Jak myślisz, ciąć?
Pozdrawiam
Mietka
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

A ja gapa tu nie zaglądam od kilku dni bo myślałam, że u mnie nic się nie dzieje :wit .

Majeczko, krzewuszki przycinamy po kwitnieniu, wtedy jesienią bardzo często zakwitają drugi raz.

Witaj Jo37, nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę, że sunia znalazła dom. W sumie w ostatnim czasie dwie młode dziewczynki poszły do nowych domków. Najlepsze w tym jest to, że mieszkają w Kozienicach i mają bardzo dobre warunki. Obie mieszkają trochę w bloku trochę na działeczce przy domu. Jedna śpi sobie w domciu w bloku, a dzień spędza w ogrodzie u babci młodego właściciela. Jak chłopaczek idzie do szkoły to sunia z nim idzie do babci do ogródka, a potem wraca do domku. Druga sunia teraz mieszka w bloku, ale państwo budują niedaleko dom i docelowo będzie mieszkała w domku z ogrodem. Podobno sunie nie sprawiają żadnych kłopotów i nowi właściciele są bardzo zadowoleni. Te domki dla nich znalazła moja córka wśród szkolnych kolegów ;:138 . Pozostała mi jedna czarna sunia z mordką w ciapki. Jest bardzo wdzięcznym pieskiem i do tego grzecznym.

Owmar, bardzo proszę. Mam w domu wiele książek o roślinach ozdobnych, ostatnio kupiłam sobie książkę o przycinaniu dlatego jestem taka mądra ;:224 . A trochę poważniej to dużo czytam i obserwuję nasze rośliny.

Witaj Mietko, pewnie, że ciąć. Ja swoje już poprzycinałam- większość. Mam dużo pracy i tak robię wszystko z doskoku.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Brawa dla Was, że znaleźliście dobre domy dla psiaków ;:138 Mam pytanie o kiścień - jak on sobie radzi w zimie? Nie łamie się pod śniegiem? . Wypadły mi dwa duże wrzośce i został placyk koło hortensji ogrodowej. Zastanawiam się nad taki mariażem. Ziemię mam kwaśną, miejsce lekko ocienione. A czy on latem też jest taki pstrokaty? Żeby mi się z hortensją o prym nie pobił :wink:
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Izo, a o którą odmianę kiścienia pytasz :roll: ? Ja mam 4 różne kiścienie. Mam Rainbow, Scarlett, Red Lipstic i Curly. Wszystkie są ładne i zimują bez problemu. U mnie żaden się nie połamał, a Rainbow są już naprawdę duże i rozległe. Rainbow latem jest pstrokaty, a zimą bordowy wręcz, taki winny.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gapa jestem, nie doszukałam się wszystkich Twoich kiścień - znalazłam tylko Rainbow ... Byłam w piątek na placu i pan miał - nie podał odmiany ale do Rainbow wydał mi się podobny ( kiścień, bo pan na tęczę nie wyglądał :;230, choć taki był nieco ... winny :wink: ). Piszesz, że rozległy - no to u mnie nie ma miejsca na rozległość. Ale czytałam, że tworzy odrosty jak ma dobre warunki :D
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A bo i po co się doszukiwać? Rzadko je pokazuję :) .
Rainbow rzeczywiście rozrasta się na boki dość szeroko. Taki ma pokrój, te pozostałe są takie kępiaste. W moje szkółce wrzosowatych, w ogrodzie prywatnym, mają kiścienia Makijaz - Leucothoe fontanesiana 'Makijaz', jest przepiękny, ale nie mają niestety na sprzedaż.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Na jak się człek chce dowiedzieć jak się ma roślinka w realu, to trzeba na forum szukać. Proszę więc pokazywać kiścienie częściej :D No ale po znajomości, stałym klientom... no to grzech nie odszczepić Leucothoe fontanesiana 'Makijaz' :wink:
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Izo, one chyba dość trudno się ukorzeniają. Z drugiej strony nie próbowałam, ale piękny jest, prawda?
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

ten ? http://lh6.ggpht.com/_7D1MyJsmqe4/SqE0W ... zynowy.JPG

i owszem, szpetny nie jest :;230 z ogrodu bym go nie wyganiała :;230
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A owszem, w dodatku jest to ten egzemplarz ze wspomnianego wcześniej ogrodu prywatnego moich znajomych szkółkarzy. Oni mają cudowne rh, takie duże, stare egzemplarze. Niektórych nigdzie nie ma w sprzedaży, w zeszłym roku wydębiliśmy jeden taki egzemplarz. Mój M. zauroczył się nim w porze kwitnienia i w końcu mu sprzedali jeden z 6 jakie mają na stanie. Marudził i marudził więc dla świętego spokoju dali mu kupić :twisted: .
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ale trafiłam :D Wiesz, jak są sprzedający panowie to nudzę, ale jak kobitka to podpuszczam M, że on taki uroczy...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”