Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998 cz.2
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998 cz.2
Witaj Artur ja też się skusiłam i kupiłam 20 bratków a miałam dopiero po świętach ale nie wytrzymałam .
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Maybelle - dziękuję , pare minut i posadzone , gorzej było przytaszczć .
Geniu - No pewnie im nawet mrozy nie zaszkodzą , a dużych to już nie będzie .
Więcej krokusików
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
Artur ,ale Ty tego wszystkiego nakupowałeś A co dalej? Co wsadzisz,jak przekwitną bratki?Napisz mi proszę ,jak kosisz trawę przy tych kamieniach?Czy na kolanach nozycami?
Własnie będę urządzac nową działkę i tez chcę zrobic szpaler z iglaków a przed nimi róze chyba posadzę.
Własnie będę urządzac nową działkę i tez chcę zrobic szpaler z iglaków a przed nimi róze chyba posadzę.
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Piękne te paskowane krokusy. Muszę pamiętać jesienią i kupić takie- bo mam najwięcej żółtych i fioletowych, to mi jeszcze urozmaici wiosnę
- Tulipan998
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Anulko - Witaj miło mi Cie gościć .
Tuje smaragd..
Ja właśnie mam jak Ty planujesz , mam posadzone przed nimi róże :
( Gloria Dei , Kronenbourg , Night Queen , Kristall , Fairy Dance , Nina Veilbul , Monica , Bonica 82 , Arthur Bell , Nostalgia , Rumba, Ena harkness i pare innych.. , dwa gatunki z nich mam aż po 4 szt. , niektóre gatunki po 2szt. , róż ogólnie 38 ,a le przed tujami 32 )
Mam tak posadzone , że jedna jest pienna i potem 3 wielkokwiatowe krzaki albo rabatowe i znowu pienna i na samym końcu magnolia .
Teraz w donicach mam jeszcze zadołowane przed nimi , bardzo dużo tulipanów i gdzie nie gdzie w gruncie narcyzy i hiacynty a jeszcze przed nimi te bratki . Jak tulipany przekwitną to donice z tulipanami wyciągam i odstawiam w miejsce nie widoczne .
No i na tym miejscu i na miejscu wyrzuconych maja pojawic sie hosty i morze innych jednorocznych .
Planuje przed różami posadzić po kilka sztuk w grupie "kopkami" aksamitki takie kremowe , cytrynowe , ciemne i drobnokwiatowe , 5 gatunków przez całą rabatę , a przed nimi dalie miniaturowe i begonie drobnokwiatowe i strarzec , gdzie nie gdzie jeszcze astry igiełkowe.
No i mam nadzieję , że wszystko zarośnie tak , że ziemii nie będzie widać .
Jeśli chodzi o koszenie to niestety przy kamieniach musze docinać norzycami do żywopłotu... , myślę żeby zrobic inne obrzerze.., ale nie wiem czy będą środki , bo chciałem oprócz roslin jeszcze zamiast tego wielkiego parasola w altance dach i morze nowe meble i w ogóle nadać klimat temu miescu do wypoczynku .
Życzę przyjemności z urządzania nowej działki , na pewno będzie cudnie .
------------------------------------------------------------------------------------------------
Aniu - Dziękuje , kup koniecznie , ja w zeszłym sezonie na nie chorowałem i byłem zły że ich nie miałem i nażekałem ile to czasu do przyszłej wiosny żeby mi zakwitły , ale jakos zleciało , to chyba moje ulubione . Kupiłem chyba tylko z 5..
w ogóle to mam 2 kepki krokusów , ale kolorki pomieszane , fajnie razem wygladaja ,a le jednak wolę 1 kępka danego koloru , następna innego i tak bedę robił na jesień . Tylko teraz musze nie które oznaczyć .
Pozdrawiam
Tuje smaragd..
Ja właśnie mam jak Ty planujesz , mam posadzone przed nimi róże :
( Gloria Dei , Kronenbourg , Night Queen , Kristall , Fairy Dance , Nina Veilbul , Monica , Bonica 82 , Arthur Bell , Nostalgia , Rumba, Ena harkness i pare innych.. , dwa gatunki z nich mam aż po 4 szt. , niektóre gatunki po 2szt. , róż ogólnie 38 ,a le przed tujami 32 )
Mam tak posadzone , że jedna jest pienna i potem 3 wielkokwiatowe krzaki albo rabatowe i znowu pienna i na samym końcu magnolia .
Teraz w donicach mam jeszcze zadołowane przed nimi , bardzo dużo tulipanów i gdzie nie gdzie w gruncie narcyzy i hiacynty a jeszcze przed nimi te bratki . Jak tulipany przekwitną to donice z tulipanami wyciągam i odstawiam w miejsce nie widoczne .
No i na tym miejscu i na miejscu wyrzuconych maja pojawic sie hosty i morze innych jednorocznych .
Planuje przed różami posadzić po kilka sztuk w grupie "kopkami" aksamitki takie kremowe , cytrynowe , ciemne i drobnokwiatowe , 5 gatunków przez całą rabatę , a przed nimi dalie miniaturowe i begonie drobnokwiatowe i strarzec , gdzie nie gdzie jeszcze astry igiełkowe.
No i mam nadzieję , że wszystko zarośnie tak , że ziemii nie będzie widać .
Jeśli chodzi o koszenie to niestety przy kamieniach musze docinać norzycami do żywopłotu... , myślę żeby zrobic inne obrzerze.., ale nie wiem czy będą środki , bo chciałem oprócz roslin jeszcze zamiast tego wielkiego parasola w altance dach i morze nowe meble i w ogóle nadać klimat temu miescu do wypoczynku .
Życzę przyjemności z urządzania nowej działki , na pewno będzie cudnie .
------------------------------------------------------------------------------------------------
Aniu - Dziękuje , kup koniecznie , ja w zeszłym sezonie na nie chorowałem i byłem zły że ich nie miałem i nażekałem ile to czasu do przyszłej wiosny żeby mi zakwitły , ale jakos zleciało , to chyba moje ulubione . Kupiłem chyba tylko z 5..
w ogóle to mam 2 kepki krokusów , ale kolorki pomieszane , fajnie razem wygladaja ,a le jednak wolę 1 kępka danego koloru , następna innego i tak bedę robił na jesień . Tylko teraz musze nie które oznaczyć .
Pozdrawiam
- Zielona_Ania
Ja już sama nie wiem co wolę - jednorodne kępki czy mixy krokusowe. I tak mi się podoba i tak. Szkoda tylko, że tak szybko przekwitają .
- Tulipan998
- Kontakt:
Aniu - Ja też nie wiem sam czego chcę posadziłem je i nie zadowolony jestem bo ktoś ma inaczej i ja też chce , a za rok mysle tak samo .
Igor nie przesadzaj .
Igor nie przesadzaj .
- Zielona_Ania
To może te sobie zostaw, a nowe (nie uwierzę że na jesień Cię nie skusi ) posadź kolorami
- Tulipan998
- Kontakt:
Wiesz , tak zrobie na pewno .
Oczywiście , że mnie skusi , planuje większy zakup , w zeszłym roku kupowałem więcej tulipanów , teraz krokusy .
Oczywiście , że mnie skusi , planuje większy zakup , w zeszłym roku kupowałem więcej tulipanów , teraz krokusy .
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Bo wcześniej kwitną
Ja też się do krokusów na jesień przymierzam, teraz tylko mogę u innych oglądać
Ja też się do krokusów na jesień przymierzam, teraz tylko mogę u innych oglądać
- Tulipan998
- Kontakt:
Zabardzo Szalałaś z różami .
- Aska
- Od: 13 kwie 2006, o 14:36
Macie już bratki w sprzedaży ? Fajnie, od razu kolorki w ogrodzie!
- Tulipan998
- Kontakt:
Aska - już 3 środa w tym tygodniu jak będą na rynku .