Mój balkon

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
e_w_u
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój balkon

Post »

Wiosenka u ciebie pełną parą :) U mnie na działeczce też się krokusiki do ;:3 uśmiechają :) Śliczną masz psinkę. ;:108
Moje kwiatki :)
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Dziękuję e_w_u - przekaże psince :)
Wczoraj kupiłam bratki, i w końcu jakieś kwiaty mi pachną :)
Obrazek
Obrazek
i reszta - stokrotki coraz ładniejsze
Obrazek
tulipany wciąż kwitną, dziś się jeszcze nie otworzyły bo jest dość zimno
Obrazek
i całość
Obrazek
i troche wiosny w domu
Obrazek
Awatar użytkownika
daka
1000p
1000p
Od: 10 lut 2010, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj danuto jak kolorowo u ciebie na balkonie. ;:3
Moje wątki.
Pozdrawiam Damian.
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Dzięki. Założenie było, że wszystkie kwiaty mają być w jednym kolorze. Ale juz drugi rok jakoś nie moge zrealizować tego założenia :) I jest kolorowy miszmasz :)
Awatar użytkownika
daka
1000p
1000p

Post »

Misz-masz ale pięknie to wygląda,taki balkonowy ogród,danuto a takie bratki to jak długo kwitną bo gdzieś wyczytałem że do czerwca a w innych żródłach że do póżnej jesieni,chciałem kupić na rynku białe ale nie kupiłem,co byś mi doradziła?
Moje wątki.
Pozdrawiam Damian.
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Białych też w tym roku nie widziałam, były tylko źółte, niebiesko- fioletowe i bordowe, ja wzięłam te bo miały największe kwiaty. Kiedyś miałam pomarańczowe - też były bardzo ładne. Trudno doradzić jaki kolor, najlepiej kupić te co najładniej wyglądają, moja mama na np. takie Obrazek
Awatar użytkownika
daka
1000p
1000p

Post »

Dziękuje ci za odpowiedż,może i kupie jeszcze. ;:7
Moje wątki.
Pozdrawiam Damian.
Awatar użytkownika
KARINIA
500p
500p
Od: 9 lip 2009, o 18:52

Post »

:wit Widzę, że balkon pięknieje z dnia na dzień. ;:138 ;:138 ;:138
pozdrawiam wszystkich serdecznie

Moje pieszczochy gruboszki i inne
Awatar użytkownika
ewica65
50p
50p
Od: 15 lis 2009, o 20:52

Post »

Twój balkon to dla mnie niedościgniony ideał. I zaraz wyjaśnię dlaczego niedościgniony:
1. Nie mam kwiatków, ładnie wyglądają, ale rzadko które nadają się do zjedzenia, a ja programowo mam na balkonie rośliny jadalne.
2. Preferujesz elegancki minimalizm i czystośc formy, czego nie można powiedzieć o moich balkonach. Dziada z babą na nich brakuje i nogi nie ma gdzie postawić, szczególnie teraz na wiosnę. Wysiewam milion wszystkiego, bo znam siebie i swoje możliwości ogrodnicze. Ponad połowa mi zdechnie albo zdążę zjeść, więc żeby chociaż coś zostało, to początkowo musi być tego dużo.
3. No i te przepiękne szerokie parapety!!! Szczególnie te wewnątrz! Ja mam szeroki parapet, ale tylko na zewnątrz okna, gdzie nasz regulamin blokowy zabrania stawiania tam czegokolwiek (pod spodem mam garaże, pewnie żeby nikomu na głowę nic nie zleciało). Natomiast moje parapety wewnętrzne mają po 2 cm (dobrze widzisz! DWA CENTYMETRY!!!!!!!!) szerokości! Agrafka i długopis sie na tym zmieści, ale tylko wzdłuż... Płakać się chce...
Dlatego z wielką przyjemnością od czasu do czasu tu zaglądam, żeby zobaczyć coś ładnego!
Zapraszam też na moje bałaganiarskie Balkony Quattro Stagioni, zobaczyć jak NIE powinien prezentować sie balkon...
ewica65
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

dziękuję za pochwały ;:180
Zapraszam też na moje bałaganiarskie Balkony Quattro Stagioni, zobaczyć jak NIE powinien prezentować sie balkon... - oj nie przesadzaj, widziałam Twój balkon :)
A mój też do zdjęcia troszke porządkuje, wynosze suszarke z praniem itd... poza tym niedługo wprowadzi sie tam żółw i już część będzie zajęta. A miejsce zostawiam - bo musi byc stolik i krzesła - nocami i wieczorami zamykamy rolete i jak jest ciepło siedzimy tam sobie z mężem i psem, jemy lody, pijemy winko :) A minimalizm to na razie - mam zamiar obsadzić jeszcze jedną dużą donice i cztery małe.
A jadalne fajnie jest hodować, tylko , że ja mam balkon od północy - nic by tam nie urosło, bo słońca brak. A zresztą mam szczypior i zioła :) Chciałabym mieć poziomki, ale pewnie nie urosną w tym cieniu.
Szerokie parapety były jak kupiłam mieszkanie. Za to balustradzie balkonu nic nie wieszam - bo mam rolete, a poza tym to parter, nie zamierzam sadzić i zastanawiąc się kiedy kwiaty dostaną nogi.
Jutro będę w domu to wkleje zdjęcia z wieczoru, przy zapalonych świecach i lampach naftowych.
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Obiecane fotki z wieczora
Obrazek
Obrazek
Obrazek
i dzisiejsze zakupy
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
daka
1000p
1000p

Post »

Danuto zaglądam do ciebie sprawdzić co nowego kupiłaś i zauroczyły mnie twoje olśniewające białe bratki,śliczne,moje nie są takie ładne jak twoje ;:138
Moje wątki.
Pozdrawiam Damian.
Awatar użytkownika
KARINIA
500p
500p
Od: 9 lip 2009, o 18:52

Post »

:wit Pięknie tu u Ciebie i nastrojowo.
Wesołych Świąt :D :D :D
pozdrawiam wszystkich serdecznie