Moje Hipeastrum

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje Hipeastrum

Post »

Filifionka pisze:wydaje mi się że może to być prawdą ale z tym taplaniem cebuli to chyba mogę ;:223 poczekać aż do jej zasuszenia? Czy lepiej działać już teraz? jeśli to choroba to w bardzo wczesnym stadium bo jest tylko jedna plamka na jednym liściu ale wiadomo lepiej reagować za wczasu
Jeśli już Hippeastra rosną doniczkach,i zaatakuje je czerwona plamistość, można śmiało smarować
cebulę nie rozcieńczonym Topsinem... :wink: :)
Filifionka
200p
200p
Od: 18 lut 2009, o 11:33

Post »

ale jak są w doniczce czy trzeba je wyjąć z doniczek i posmarować i zasadzić z powrotem?
Awatar użytkownika
daka
1000p
1000p
Od: 10 lut 2010, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj filifionko masz przepiękne hippeastra,a ile odmian,widać że bardzo je lubisz. ;:138
Moje wątki.
Pozdrawiam Damian.
Filifionka
200p
200p

Post »

Daka dziękuje bardzo za miłe słowa :D faktycznie bardzo lubię hipeastrum to moim zdaniem jedne z najpiękniejszych kwiatów za każdym razem jak kwitną zachwycają mnie swoim pięknem i zawsze ale to zawsze jak zobaczę gdziekolwiek jakąś odmianę hipka to już na niego choruję i robię rozeznanie gdzie takiego mogę zadobyć :wink: wręcz można powiedzieć że jestem zafiksowana na punkcie hipków i kwiatów w ogóle bo ja po prostu UWIELBIAM kwiatki a hipki to w szczególności :wink:
odmian mam trochę: 2x kwiat jabłoni, 2x Pasadena, 2x red lion, hipek o bardzo mocno bordowym kolorze, susana, moon light, dancing Quinn, hercules i coś niezidentyfikowanego co kwitnie mi już drugi raz w tym sezonie i ma aż7 kwiatów z czego 4 już kwitną a obecnie choruję na hipka o białych podwójnych kwiatach mam nadzieje ze uda mi się takiego zakupić :wink: a o to niezidentyfikowany jak do tej pory co zakwitł mi obecnymi czasy 8-) daje kilka zdjęć może ktoś będzie potrafił określić odmianę ;:162 a ty pochwalisz ise swoimi zbiorami? Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
daka
1000p
1000p
Od: 10 lut 2010, o 17:29

Post »

Nie znam odmian hippeastrum mam tylko 5 czerwonych i też nie znam ich nazw,możesz je zobaczyć u mnie w wątku tam są wszystkie,zapraszam :wit
Moje wątki.
Pozdrawiam Damian.
Awatar użytkownika
elaipawel4
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 16:19

Post »

Piękne ale ja także jestem noga z hiperastrów (na razie, bo zaczynam dopiero) ;:224
Ela
Zaglądnijcie ''Jestem nowa''
Awatar użytkownika
nusia
1000p
1000p
Od: 3 mar 2007, o 18:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Filifionka są dwie możliwości to jest Exotic Peacock lub Blossom Peacock :P musisz sama porównać i wychwycić który to ;:224

Dziękuje odwiedzającym mój skromny wątek :wit
Filifionka
200p
200p

Post »

złego co tak patrzę najpewniej będzie to Exotic Peacock jest tak samo ubarwiony i ma taki sam kształt kwiatów ;:138
Nusia z tego co widzę twój wątek wcale nie jest taki skromny wręcz przeciwnie bardzo pomocny i chętnie odwiedzany :uszy
Ela, Daka ja też nie za bardzo znam się na hipkach postępuję z nimi tak jak gdzieś wyczytałam i tak jak radzi mi intuicja jak mam jakiś problem wtedy szukam ratunku u innych bardziej doświadczonych ale tak to staram się postępować zgodnie ze wskazówkami innych i własnymi doświadczeniami ;:224
pochwalcie się swoimi okazami :wink:
e_w_u
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 15:28

Post »

Czy istnieją hipki miniaturki, bo dziś kupiłam coś, co na takowego wygląda (kolibri czy cuś takiego). Wiesz coś może na ten temat Filifionko?
Moje kwiatki :)
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
nusia
1000p
1000p

Post »

ewu -oczywiście jest odmiana kolibri -miniaturki :) Bardzo fajnie się prezentują :D
Filifionka
200p
200p

Post »

Ewu zgadzam się z Nusią oczywiście że takie odmiany też istnieją i można powiedzieć że są bardzo urocze ;:63 mam nadzieję ze pochwalisz się nam swoim hipkiem jak tylko zakwitnie ;:224
Awatar użytkownika
nusia
1000p
1000p

Post »

Z okazji Świąt Wielkanocnych życzę Wszystkim

Zdrowych Rodzinnych Radosnych Świąt
.

Obrazek
Filifionka
200p
200p

Post »

Dużo zdrówka i radości, mało smutków i przykrości, słoneczka ciepłego wesoło nad waszymi głowami świecącego, samych na stole pyszności i dużo radości z polewania gości :wit
Awatar użytkownika
lampart111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2009, o 09:31
Kontakt:

Post »

Bardzo dorodne roślinki :)
Piekne...
Pozdrawiam!