Psie podkopy pod siatką ogrodzeniową
Psie podkopy pod siatką ogrodzeniową
Co zrobić żeby psy sie nie podkopywały się pod siatką ogrodzeniową ?
Oczywiście nie wchodzi w rachubę murek/czy podmurówka (nie wiem jak to nazwać) w ziemi ze względów finansowych...czy macie jakieś proste , wypraktykowane pomysły czy sprawa przegrana i nalezy się poddać ...psom.
Oczywiście nie wchodzi w rachubę murek/czy podmurówka (nie wiem jak to nazwać) w ziemi ze względów finansowych...czy macie jakieś proste , wypraktykowane pomysły czy sprawa przegrana i nalezy się poddać ...psom.
-
- ---
- Od: 18 sty 2007, o 08:26
W prawie wszystkich "marketach" z działem ogrodniczym dostaniesz taką siatkę z metra, z drutu o grubości ok. 2 mm, o oczkach 10x10 cm i wysokosci ok 0,7m. Taką siatkę zakopuje się wzdłuż ogrodzenia w ziemi i łączy drutem z siatką ogrodzeniową. Sprawdza sie doskonale. Możesz mi wierzyć, bo mam tak zrobione ogrodzenie z tyłu domu, a specjalista najwyzszej klasy od podkopywania się i wychodzenia - malamut nie dał rady i zostawił tą drogę wyjścia w spokoju. Takie zasieki często się tez stosuje jako zabezpieczenie przed dzikami.
Milena
Re: Psie podkopy pod siatką ogrodzeniową
Najskuteczniejszym rozwiązaniem które zlikwidowało u mnie problem z uciekającym psem był zakup niewidocznego ogrodzenia dla psa. Na system wydałem nieco ponad 300zł co w porównaniu do podmurowywania całego ogrodzenia było kosztem znikomym.
Drut zakopuje się w ziemi albo rozwiesza na płocie. Drut jest w izolacji więc nie trzeba się bać że kogoś porazi. Wykorzystałem nadmiar drutu i ogrodziłem jeszcze oczko wodne i zabezpieczyłem tuje. Od tej pory przestałem stale myśleć w robocie co mój pies znowu odwalił. Polecam stronę "waruj" link usunięto, pomid. Mają dobry sprzęt a co ważne bardzo tanio w porównaniu do innych.
Proszę o zapoznanie się z regulaminem forum,pomid.
Drut zakopuje się w ziemi albo rozwiesza na płocie. Drut jest w izolacji więc nie trzeba się bać że kogoś porazi. Wykorzystałem nadmiar drutu i ogrodziłem jeszcze oczko wodne i zabezpieczyłem tuje. Od tej pory przestałem stale myśleć w robocie co mój pies znowu odwalił. Polecam stronę "waruj" link usunięto, pomid. Mają dobry sprzęt a co ważne bardzo tanio w porównaniu do innych.
Proszę o zapoznanie się z regulaminem forum,pomid.
wystarczy też położyć siatkę 50 cm szerokości wokół ogrodzenia. Psy kopią zwykle bezpośrednio przy siatce pionowej. ta pozioma wystarcza.
W przypadku królików metoda ta już się nie sprawdziła
W przypadku królików metoda ta już się nie sprawdziła
-
- 200p
- Od: 23 maja 2013, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja też mam zakopana siatkę ogrodzeniową. Najlepsza jest ocynkowana powlekana. Roboty troche jest ale efekt też.