Moja działka w ROD
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja działka w ROD
Pustynnika miałam już 3 razy raz zakwitł i zginął. Nie wiem czy jeszczego kupię bo jest trochę za drogi na eksperymentowanie
Janeczko , jeśli nie masz pustynnika to spraw sobie one nie sa takie drogie u nas w ogrodniczym były ładne zdrowe kłącza po 5 zł-różne kolory kupiłam sobie jeszcze białego , bo mam morelowego, żółtego i teraz chyba białego .A iryski już kwitna 3 kolory.Jak bedę miała czas to wstawię zdjecia -dzisiaj bylam na działce i zrobiłam fotki.
Izoziem , nie wiem czemu pustynniki ci zginęły, u mnie kwitna od pieciu lat, a mam ich kilka .Spróbuj wiec jeszcze raz one są już nie tak bardzo drogie jak kilka lat temu.Jak już pisałam w poście powyżej po 5 zł w ogrodniczym,.Chyba warto , bo są piękne
A to ten co kwitł w tamtym roku - zakupiony wiosną , a teraz wychodzi 4 pędami ,
A to ten co kwitł w tamtym roku - zakupiony wiosną , a teraz wychodzi 4 pędami ,
Igor na pewno trafisz na inne kolory , a warto bo są ładne i jako pierwsze zakwitają , bywają lata, ze już w lutym.
-
5 zł to by nie było źle , u nas były po 10-12zł. Muszę się rozejrzeć no ale pewnie dopiero jesienią Myślę że może to nornice je załatwiły?
Tak przetrwała lewizja pod butelką
-
no pięknie Aniu
czy to nowy sposób czy już wcześniej próbowany?
czy to nowy sposób czy już wcześniej próbowany?
Następne iryski
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne iryski .. też mam kilka kolorów , jeszcze trochę dosadziłam ciekawe jakie kolory bo to był mix .
Tez odkryłam swoje lewizje pod jedną kret wyrył tunel myślę że jej nic nie będzie , usunęłam piach i mocno ją wcisnęłam ,ale moje jeszcze malutkie ..
Tez odkryłam swoje lewizje pod jedną kret wyrył tunel myślę że jej nic nie będzie , usunęłam piach i mocno ją wcisnęłam ,ale moje jeszcze malutkie ..
Janeczko
Izoziem ,
Ja mam tylko 1 lewizję nie wiem nawet jaki kolor.W tamtym roku kupiłam jedną , ale zdechła bo ją posadziłam do normalnej ziemi bez żwiru.Wyczytałam na forum , że ja trzeba posadzić w żwir i na zimę okryć , bo ona ginie od nadmiaru wody, więc przecięłam dużą butelkę po wodzie i okryłam na zimę , a żeby wiatr nie zwiał butelki położyłam na niej kamień no jak widać sprawdziło się przeżyła pięknie.
Izoziem ,
Ja mam tylko 1 lewizję nie wiem nawet jaki kolor.W tamtym roku kupiłam jedną , ale zdechła bo ją posadziłam do normalnej ziemi bez żwiru.Wyczytałam na forum , że ja trzeba posadzić w żwir i na zimę okryć , bo ona ginie od nadmiaru wody, więc przecięłam dużą butelkę po wodzie i okryłam na zimę , a żeby wiatr nie zwiał butelki położyłam na niej kamień no jak widać sprawdziło się przeżyła pięknie.
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu dobry sposób na lewizję ale u mnie zawiódł bo jednak mam dość mokro i ciągle kupowałam.
Wreszcie zaczęłam hodować w dużej płaskiej donicy zadołowanej do połowy w sezonie a na zimę idzie do folii. Sposób okazał się dobry bo byłam kilka dni temu na działce i z 2 rozet wyrasta mnóstwo bocznych.
Mam taki kolor ale muszę poszukać białego i niebieskiego - nawet nie patrzyłam czy sa ale takie kolory mi potrzebne.
Pustynnik też mi powoli "rogi pokazuje" - specjalnie dla niego usypałam górkę aby mógł przeżyć wilgotniejsze okresy skoro pustynia mu potrzebna.
Wreszcie zaczęłam hodować w dużej płaskiej donicy zadołowanej do połowy w sezonie a na zimę idzie do folii. Sposób okazał się dobry bo byłam kilka dni temu na działce i z 2 rozet wyrasta mnóstwo bocznych.
Mam taki kolor ale muszę poszukać białego i niebieskiego - nawet nie patrzyłam czy sa ale takie kolory mi potrzebne.
Pustynnik też mi powoli "rogi pokazuje" - specjalnie dla niego usypałam górkę aby mógł przeżyć wilgotniejsze okresy skoro pustynia mu potrzebna.
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale piękna lewizja , moje malutkie , zrobiłam im kamienny dach aby woda ściekała obok , zobaczę jak będą rosnąć w tym roku ...
Krysiu wesołych ,zdrowych i słonecznych Świąt Wielkanocnych ,smacznego jajka i mokrego śmigusa-dyngusa ..
Krysiu wesołych ,zdrowych i słonecznych Świąt Wielkanocnych ,smacznego jajka i mokrego śmigusa-dyngusa ..
Krysiu piękna ta twoja lewizja , ja nawet nie wiem jaką mam , bo ją dostałam w ubiegłym roku.Taką jak ty masz kupiłam ale mi zdechła w bardzo krótkim czasie. Nie widziałam czy moja ma odrosty, ale rzekomo ją dość łatwo rozmnaża się z nasion, jeśli tylko wytworzy na pewno spróbuję to zrobić.
Pozdrawiam wiosennie.
Pozdrawiam wiosennie.
Nowe zdjęcia irysów
Dalsza część wiosny