Mój ogródek - chatte, cz. 8, rok 2010/1
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój ogródek - chatte, 2010r, cz. 8
Te kępki to teraźniejsze?
Cudne
Pracowita pszczółka z Ciebie
Cudne
Pracowita pszczółka z Ciebie
Izuniu myślę że jest to ten sam.Gdy ich kupowałam nie popatrzyłam na nazwę ale po listkach
mogłabym stwierdzić że jest to ten sam.
mogłabym stwierdzić że jest to ten sam.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Tak Aniu, to wczorajsza fotka
Danusiu, jeżeli rozpoznajesz te dzwonki, to jest to bardzo dobra wiadomość dla jego posiadaczy : zimuje u nas w gruncie!
A teraz obiecana reszta zdjęć. Nie ma tego wiele, bo wczesna wiosna wciąż jeszcze u mnie dość uboga.
Na początek może to co kwitnąć zamierza :
psiząb
sasanka
ciemiernik, któremu zjrzałam do srodka, chociaż nie chce się jeszcze otworzyć : będzie taki brudnoróżowy z zielonkawym
hiacynty
To chyba snieżniki? Dziś się rozwinęły, ale zajęta oczkiem, nie zdążyłam im zrobić zdjęcia i się zamknęły Zrobię im fotki jutro
A to popszukiwane korony, które rosną jak na drożdżach!
A wiecie na czym pojawiają się liście najwcześniej? Na tawlinie!
Ranników nie zdążyłam sfocić - przekwitły
A teraz to co kwitnie:
krokusy juz były, ale jeszcze w barwinku
a tu były te lila w paski, ale też nie zdążyłam
cebulica syberyjska - jedyna kęp[ka jaką mam - jakoś nie chce się rozmnożyć ...
śniezyca, też bardzo mizerniutka ...
przekwitające przebiśniegi
Hanusiny pierwiosnek z gór
Wreszcie chociaż jeden z moich ciemierników zakwitł! Może ktoś wie, jak się nazywa?
Stokrotka polna
I na koniec cudna przylaszczka!
Danusiu, jeżeli rozpoznajesz te dzwonki, to jest to bardzo dobra wiadomość dla jego posiadaczy : zimuje u nas w gruncie!
A teraz obiecana reszta zdjęć. Nie ma tego wiele, bo wczesna wiosna wciąż jeszcze u mnie dość uboga.
Na początek może to co kwitnąć zamierza :
psiząb
sasanka
ciemiernik, któremu zjrzałam do srodka, chociaż nie chce się jeszcze otworzyć : będzie taki brudnoróżowy z zielonkawym
hiacynty
To chyba snieżniki? Dziś się rozwinęły, ale zajęta oczkiem, nie zdążyłam im zrobić zdjęcia i się zamknęły Zrobię im fotki jutro
A to popszukiwane korony, które rosną jak na drożdżach!
A wiecie na czym pojawiają się liście najwcześniej? Na tawlinie!
Ranników nie zdążyłam sfocić - przekwitły
A teraz to co kwitnie:
krokusy juz były, ale jeszcze w barwinku
a tu były te lila w paski, ale też nie zdążyłam
cebulica syberyjska - jedyna kęp[ka jaką mam - jakoś nie chce się rozmnożyć ...
śniezyca, też bardzo mizerniutka ...
przekwitające przebiśniegi
Hanusiny pierwiosnek z gór
Wreszcie chociaż jeden z moich ciemierników zakwitł! Może ktoś wie, jak się nazywa?
Stokrotka polna
I na koniec cudna przylaszczka!
- chatte
- Przyjaciel Forum
Dziś wypompowaliśmy wodę z oczka i zaczęłam poprawki. Niestety musiałam czekać na M z pompowaniem, aż wróci z pracy, więc nie zostało mi wiele czasu do zmroku.
Ale jutro musze skończyć. Dokumentację oczywiście robię ;)
A czy wiecie kochane dziewczyny, ze dziś jest Dzień Dobroci dla Żon? Musi być, bo mój M oświadczył, ze powiększy mi ogródek (sic!) I nawet zaczął to robic - spalił smieci które zbierałam z całego ogródka i oczyścił z gałęzi kawałek sąsiedniego ugoru, należącego do mojej bratanicy, na którym zamierza mi przygotować poletko na sadzonki i inne potrzeby...
Jeszcze nie otrząsnęłąm się z szoku
Ale jutro musze skończyć. Dokumentację oczywiście robię ;)
A czy wiecie kochane dziewczyny, ze dziś jest Dzień Dobroci dla Żon? Musi być, bo mój M oświadczył, ze powiększy mi ogródek (sic!) I nawet zaczął to robic - spalił smieci które zbierałam z całego ogródka i oczyścił z gałęzi kawałek sąsiedniego ugoru, należącego do mojej bratanicy, na którym zamierza mi przygotować poletko na sadzonki i inne potrzeby...
Jeszcze nie otrząsnęłąm się z szoku
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Izulek, a może On podczutuje potajemnie nasze Forum
Wpadłam zobaczyć smokowego tulipana.... co prawda go nie zobaczyłam, ale za to obejrzałam Twoją wiosnę - cudna - i jak dużo kwiatków Ci kwitnie
Wpadłam zobaczyć smokowego tulipana.... co prawda go nie zobaczyłam, ale za to obejrzałam Twoją wiosnę - cudna - i jak dużo kwiatków Ci kwitnie
- chatte
- Przyjaciel Forum
Ewulko, kwiatków malutko! Kilka pojedynczych kepek ledwie, bo to wszystko nowości w moim ogródku, z wyjątkiem cebulicy która uparła się nie rozmnażać i krokusów, których jest więcej.
M nie podczytuje forum na pewno, bo ledwo klika jednym przyciskiem myszy
A wiesz, ze Cię tu ściągnęłam? Byłam u Ciebie i myślałam o Tobie i ...
minęło godzin kilka i już u mnie jest Ewulka!
Wybacz, ze nie zostawiłam śladów u Ciebie, ale ostatnio bardzo niewiele pisze, bo czasu nie staje -m ledwo czytać forum nadążam. Właściwie to już nie nadążam
Tulipana sfocę jutro z rana, jak się tylko otworzy
M nie podczytuje forum na pewno, bo ledwo klika jednym przyciskiem myszy
A wiesz, ze Cię tu ściągnęłam? Byłam u Ciebie i myślałam o Tobie i ...
minęło godzin kilka i już u mnie jest Ewulka!
Wybacz, ze nie zostawiłam śladów u Ciebie, ale ostatnio bardzo niewiele pisze, bo czasu nie staje -m ledwo czytać forum nadążam. Właściwie to już nie nadążam
Tulipana sfocę jutro z rana, jak się tylko otworzy
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Jej, Izulka, u mnie dwa kwiatki kwitną i nic więcej nie zamierza a u Ciebie..
No i ktoś tu mówił, ze później wiosnę od innych ma
No i ktoś tu mówił, ze później wiosnę od innych ma
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izuniu Droga ja, to wiem, kiedy do Ciebie zaglądnąć, żeby oczka nacieszyć
U Ciebie ranniki już przekwitły, a u mnie jeszcze nie zakwitły, nooo chyba, że już nie zakwitną, bo nornice je zjadły
U Ciebie ranniki już przekwitły, a u mnie jeszcze nie zakwitły, nooo chyba, że już nie zakwitną, bo nornice je zjadły
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Przeca zawsze mówiłam, że jesteś Zieloną Czarodziejką z darem przyciągania - stąd u mnie ten niezwykły impuls zajrzenia do tego wątku...
Świetnie Cię rozumiem, ja też nie mam na nic czasu...
Świetnie Cię rozumiem, ja też nie mam na nic czasu...
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Przylaszczki to mój tegoroczny wiosenny zachwyt :P
Dobrze wiedzieć że cebulica syberyjska powinna się mnożyć bo mam ją dopiero pierwszy rok w ogrodzie.
Dobrze wiedzieć że cebulica syberyjska powinna się mnożyć bo mam ją dopiero pierwszy rok w ogrodzie.
-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Izulku,
gratulacje powiększania ogródka!
to ci m. zrobił prezent
Wiosna u ciebie nadrobiła i wszystko super zakwitło!
gratulacje powiększania ogródka!
to ci m. zrobił prezent
Wiosna u ciebie nadrobiła i wszystko super zakwitło!
- chatte
- Przyjaciel Forum
Anuś, Słonko, ja mam już tyle lat ogródek, ze powinnam mieć wiosną tyle kwiatów co i latem, a u mnie - jak u początkujących Nie martw się, dorobisz się wiosennych kwiatów szybciej, niż myslisz ;)
A w tym roku spóźnienie mojej wiosny było tak niewielkie, ze prawie niezauważalne, ale w poprzednich latach to byłam ze 2 tygodnie za innymi
Halinko, widocznie masz nosa ;)
Wydaje mi się, ze ranniki wszędzie już przekwitają, a w każdym razie powinnaś znaleźć listki.
Nie chcę być złym prorokiem, ale możliwe, ze zgłodniałe nornice wsunęły sałatkę z ranników
Ewuś,
Mariolko, cebulica syberyjska raz mi się wysiała. Pojawiły się maciupcie pojedyncze listki, które wyglądały jak trawa. Miałam nadzieję, ze podrośnie i bedzie jej więcej, ale te malusie cebulki gdzieś przepadły
Ewuniu, jeszcze nie zrobił, ale zaczął ...
Kiedy spytałam go o przyczynę tej decyzji, odpowiedział, że miał już dość mojego narzekania, ze nie mam miejsca
A może marzy mu się, że w ogródku zrobi się luźniej i będzie mógł przechadzać się po nim swoimi słoniowymi stopami, bez narażania się na moje uwagi i ostrzeżenia ?
Moje dzisiejsze plany wzięły w łeb, bo pada deszcz
Pracę w ogródku zamieniłam więc na domową. Tulipanek się oczywiście nie otworzył, bo kto otwiera się w deszcz? ...
Czekam więc na słońce
A w tym roku spóźnienie mojej wiosny było tak niewielkie, ze prawie niezauważalne, ale w poprzednich latach to byłam ze 2 tygodnie za innymi
Halinko, widocznie masz nosa ;)
Wydaje mi się, ze ranniki wszędzie już przekwitają, a w każdym razie powinnaś znaleźć listki.
Nie chcę być złym prorokiem, ale możliwe, ze zgłodniałe nornice wsunęły sałatkę z ranników
Ewuś,
Mariolko, cebulica syberyjska raz mi się wysiała. Pojawiły się maciupcie pojedyncze listki, które wyglądały jak trawa. Miałam nadzieję, ze podrośnie i bedzie jej więcej, ale te malusie cebulki gdzieś przepadły
Ewuniu, jeszcze nie zrobił, ale zaczął ...
Kiedy spytałam go o przyczynę tej decyzji, odpowiedział, że miał już dość mojego narzekania, ze nie mam miejsca
A może marzy mu się, że w ogródku zrobi się luźniej i będzie mógł przechadzać się po nim swoimi słoniowymi stopami, bez narażania się na moje uwagi i ostrzeżenia ?
Moje dzisiejsze plany wzięły w łeb, bo pada deszcz
Pracę w ogródku zamieniłam więc na domową. Tulipanek się oczywiście nie otworzył, bo kto otwiera się w deszcz? ...
Czekam więc na słońce
Izuniu widzę ze zabrałaś się za oczko ja zawsze czyszczę oczko w maju.Jak widzę twój M zrobił Ci wielką niespodziankę.