Ogród Asi
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Asi
ASIU ja dzisiaj znów wysiałam w innym miejscu rzodkiewkę ,pietruszkę ,koper i sałatę lodowa ,gdyż taka najbardziej mi smakuje . Piękne krokusiki chociaż parę ,ale zawsze ciesza
Agulino mój warzywniak jest malutki, trochę w nim ziół, parę pomidorów, fasolki, sałaty. Tak wszystkiego po trochu
Na drodze prób i błędów przekonam się niedługo co warto uprawiać a co nie
Aniu ja też się cieszę, chociaż mam znajomych którzy się śmieją z mojego warzywnictwa
Ja Jadziu też kombinuję co gdzie posadzić by było dobrze, nie mam za wiele miejsca na manewry
Dzisiaj zaczęliśmy składać szklarenkę, może do poniedziałku skończymy, chociaż wątpię, trochę nas to przerosło
Pozdrawiam
Na drodze prób i błędów przekonam się niedługo co warto uprawiać a co nie
Aniu ja też się cieszę, chociaż mam znajomych którzy się śmieją z mojego warzywnictwa
Ja Jadziu też kombinuję co gdzie posadzić by było dobrze, nie mam za wiele miejsca na manewry
Dzisiaj zaczęliśmy składać szklarenkę, może do poniedziałku skończymy, chociaż wątpię, trochę nas to przerosło
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Zapraszam
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Też sieję pasternak, bo nigdzie nie mogę kupić tego warzywa, a mąż przyrządza fajnie (pieczony), więc trzeba go mieć Rukolę też wysieję, roszpnkę też na wiosnę można? Myślałam, że na jesieni, jako poplon.
Dominiko ja pasternak pierwszy raz posiałam, zobaczymy co wyrośnie.
Zakwitły jeszcze jedne
Montowaliśmy, montowaliśmy i coś zmontowaliśmy . Teraz jeszcze wstawić szyby,ale pewno po świętach. Bo od dwóch godzin leje i jak nie przestanie do jutra to nici z planów dokończenia "dzieła"
Przed płotkiem posadziliśmy w zeszłym roku iglaki, kiedyś zasłonią szklarnię, a na razie może jakieś słoneczniki.
I dojrzałam, że jedna z róż przeznaczona na straty chyba się zawzięła i poczuła chęć do życia
Pozdrawiam
Nazwy nie spisałam, ale zapewne się nie mylisz, więc od razu wpiszę w zeszyt. Jedna mniej bezimienna roślina w ogrodziePriam pisze:NA poprzedniej stronie są krokusy Ard Schenk - prawda
Zakwitły jeszcze jedne
Montowaliśmy, montowaliśmy i coś zmontowaliśmy . Teraz jeszcze wstawić szyby,ale pewno po świętach. Bo od dwóch godzin leje i jak nie przestanie do jutra to nici z planów dokończenia "dzieła"
Przed płotkiem posadziliśmy w zeszłym roku iglaki, kiedyś zasłonią szklarnię, a na razie może jakieś słoneczniki.
I dojrzałam, że jedna z róż przeznaczona na straty chyba się zawzięła i poczuła chęć do życia
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Zapraszam
No, no
Profesjonalnie to wygląda... a jak się będzie miało taaaaką szklarnię, to już TRZEBA siać
Profesjonalnie to wygląda... a jak się będzie miało taaaaką szklarnię, to już TRZEBA siać
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja mam chyba trzy róże na straty,a jeszcze nie wiem co z pienną. Nie wiem kiedy one powinny dostawać listki?
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Ale super szklarnia!!!! Zazdrość mnie zżera
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Szklarenka wygląda bardzo ładnie Oby okazała się także solidną konstrukcją i służyła wiele lat.
-
- Od: 5 sie 2009, o 20:08
Wspaniale wygląda szklarenka! Też się kiedyś nad jej kupnem zastanawiałam, ale w końcu stwierdziłam, że jest trochę zbyt mala.
Teraz żałuję, bo tę foliową zmasakrował ciężki śnieg. Ale 16 krzaków pomidorów powinnaś zmieścić bez problemu a na dole sałata, rzodkiewki. Co nieco będziesz też mogła w nim zimować, zapewni dobrą ochronę przed wiatrem.
Pięknie się ten warzywnik zapowiada, pięknie
Teraz żałuję, bo tę foliową zmasakrował ciężki śnieg. Ale 16 krzaków pomidorów powinnaś zmieścić bez problemu a na dole sałata, rzodkiewki. Co nieco będziesz też mogła w nim zimować, zapewni dobrą ochronę przed wiatrem.
Pięknie się ten warzywnik zapowiada, pięknie
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Małgosiu sieję, sieję Pomidory, paprykę mam już przepikowaną. Teraz tylko czekać na ciepło.
Małgosiu 1960, przykro mi z powodu Twoich róż, ale może jeszcze poczekaj ze szpadelkiem, może tak jak moja odżyją
Szklarenkę (tak bo to maleństwo 7m2) kupiłam w Obi.
Dzięki Domiś, ale czy będzie czego zazdrościć okaże się za rok, jak się nie rozleci
Aniu też się o to modlę, teraz to pełno takich bubli sprzedają. Pięknie wygląda w momencie kupna , a potem...widziały gały co brały powie sprzedawca
Wiki mała jest, bo mały warzywniak. Teraz się tylko dowiedziałam, że trudna jest w takiej małej szklarni hodowla. Łatwo przegrzać rośliny, trzeba stale pilnować bo wręcz ugotować się mogę w jedno gorące południe.
Cieszy mnie też możliwość dołowania w zimie wrażliwszych gatunków roślin
Dzisiaj wstawiliśmy wszystkie szybki, jutro mam zamiar wysiać w niej sałatę, a za 2-3 tygodnie pomidory
Pozdrawiam
Małgosiu 1960, przykro mi z powodu Twoich róż, ale może jeszcze poczekaj ze szpadelkiem, może tak jak moja odżyją
Szklarenkę (tak bo to maleństwo 7m2) kupiłam w Obi.
Dzięki Domiś, ale czy będzie czego zazdrościć okaże się za rok, jak się nie rozleci
Aniu też się o to modlę, teraz to pełno takich bubli sprzedają. Pięknie wygląda w momencie kupna , a potem...widziały gały co brały powie sprzedawca
Wiki mała jest, bo mały warzywniak. Teraz się tylko dowiedziałam, że trudna jest w takiej małej szklarni hodowla. Łatwo przegrzać rośliny, trzeba stale pilnować bo wręcz ugotować się mogę w jedno gorące południe.
Cieszy mnie też możliwość dołowania w zimie wrażliwszych gatunków roślin
Dzisiaj wstawiliśmy wszystkie szybki, jutro mam zamiar wysiać w niej sałatę, a za 2-3 tygodnie pomidory
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Zapraszam
- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Witaj Aśka super szklarenka,teraz twoje roślinki nie zmarzną. Ja też skończyłam moją,ale muszę jeszcze pomalować i skopać w środku. Pozdrawiam serdcznie