Moje storczyki od północy
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
te dziergane rzeczy piękne... ja też coś czasami robię na szydełku lub haftuję krzyżykami (ostatnio bardzo rzadko, bo to się dzieje zbyt wolno, a ja jestem bardzo niecierpliwa), ale nie jestem bardzo utalentowana. z szydełkowych rzeczy mam pokrowce na słoiczki, szydełkową rózę i szydełkowego Phalaenopsisa. storczyki też cudne, zwłaszcza nakrapiany Phalaenopsis.
Re: Moje storczyki od północy
odkurzam wątek ,dawno mnie tu nie było i wszystko obrosło pajęczyną i od razu się chwalę mam w perspektywie zakwit cymbidium mój własny zakwit oto dowód
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gratuluję pączuszków na cymbidium, to dopiero sukces. Trzeba się takim chwalić wszędzie, brawo
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Tak,tak,pokaż wszystkim,że to jednak możliwe!!Już tyle stron zapisałyśmy na ten temat,jaki jest upierdliwy w zakwitnięciu,więc może Ty zdradzisz nam tajniki jego pielęgnacji?
Witaj Dorelo ponownie
Miło znów Cię tu spotkać Wspaniałe masz wieści co do Cymbidium
Miło znów Cię tu spotkać Wspaniałe masz wieści co do Cymbidium
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- Storczykowa
Piękne pąki na Cymbidium . Ciekawe, czy moje kiedyś zakwitną.
Dusiu musisz wierzyć ,że zakwitną bo po co je uprawiać,jak brak wiary
Witajcie
cymbidium dziękuje za gratulacje sukcesik może i jest,ale tylko dlatego że to jedno z łatwiejszych w uprawie,pozostałe trzy stoją jak zamurowane,tylko liście i liście,ale może kiedyś się uda tego życzę Wam i sobie
pozdrawiam Dorota
Witajcie
cymbidium dziękuje za gratulacje sukcesik może i jest,ale tylko dlatego że to jedno z łatwiejszych w uprawie,pozostałe trzy stoją jak zamurowane,tylko liście i liście,ale może kiedyś się uda tego życzę Wam i sobie
pozdrawiam Dorota
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
Nie mam zbyt wielkiego doświadczenia z Cymbidiami, te mam dopiero kilka miesięcy. Wcześniej miałam Cymbidium jakieś 5 lat temu. Jedno mi puściło pęd jakiś czas po kupieniu, ale to chyba nie była moja zasługa, pewnie przez trafieniem do mnie był na podwórku. Swoje latem dam na podwórko.
Dusiu moje stały na powietrzu od maja do grudnia ,a i tak tylko to jedno zakwitło
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
Cymbidia są kapryśne... W sumie nie wiem, jak je zmusić do kwitnienia. Już się trochę znam na Phal. i Vandach, bo je tyle lat uprawiam, ale o Cymbidiach wiele nie wiem, tylko tyle, co czytam na forum. Moje pierwsze Cymbidium uschło 5 lat temu podczas mojej nieobecności (wyjechałam na wakacje i moja B. je przelała).