moje kwiaty
Re: moje kwiaty
Dziwna begonka...może z nadmiaru słońca miała taki kolor?Albo to jakaś odmiana.....inna....
- daka
- 1000p
- Od: 10 lut 2010, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Slońce miała takie średnie,stała przy zachodnim oknie na klatce schodowej,nie była ani przenawożona,ani przelana i przesuszona,wyglądała zdrowo,nie wiem skąd te dziwne kolory,szkodników też nie znalazłem.
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Damianie a masz może jakieś zdjęcia tej begonii co miała listki z dodatkiem różu
Przypuszczam że to jest identyczna begonia jaką Mirek pokazał...patrząc na łodygę wszystko mi się zgadza
Ale wciąż zastanawiają mnie te zielono-różowe listki....sprawdź pod nazwą Begonia ricinifolia ''Immense''
Widzę u Ciebie wiosna na całego...wszystko rośnie jak szalone
Przypuszczam że to jest identyczna begonia jaką Mirek pokazał...patrząc na łodygę wszystko mi się zgadza
Ale wciąż zastanawiają mnie te zielono-różowe listki....sprawdź pod nazwą Begonia ricinifolia ''Immense''
Widzę u Ciebie wiosna na całego...wszystko rośnie jak szalone
- APe
- Od: 21 wrz 2009, o 23:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jestwm z rewizytą,miło tu i przytulnie,więc posiedzę dotąd ,aż zwiedzę cały wątek a co...
- Haim
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Damianie, ale u Ciebie wiosna, nasionka wschodzą roślinki się rozrastają, grudniki kwitną
A ja Wam powiem, że grudnik może i trzy razy zakwitnąć w jednym roku.
Damian napisał, że jego zakwitł drugi raz a ja moje mam wystawione jeszcze na balkon, żeby pączki puściły, a co tam niech będzie jeszcze bardziej kwitnąco ;)
Po kwitnieniu możemy zorganizować grudnikowi kolejny okres spoczynku ale w temp. nie przekraczającej 15st.
Wtedy może nam zakwitnąć kolejny raz
A ja Wam powiem, że grudnik może i trzy razy zakwitnąć w jednym roku.
Damian napisał, że jego zakwitł drugi raz a ja moje mam wystawione jeszcze na balkon, żeby pączki puściły, a co tam niech będzie jeszcze bardziej kwitnąco ;)
Po kwitnieniu możemy zorganizować grudnikowi kolejny okres spoczynku ale w temp. nie przekraczającej 15st.
Wtedy może nam zakwitnąć kolejny raz
Widze, że też kupiłeś białe bratki. Ja mam białe miniaturki, wpadnij obejrzeć - zapraszam
Wydaje mi się,że to ta sama begonia co ją rozpoznaliśmy.
Raz moja tygrysia miała podobne odbarwienia...a widzę,że lubisz bratki...fajne..
Raz moja tygrysia miała podobne odbarwienia...a widzę,że lubisz bratki...fajne..
- riki
- 200p
- Od: 22 sty 2010, o 12:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Damian , przepiękne masz wszystkie Begonie .
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Damianie mieliśmy rację z Mirkiem to ta sama begonia, ona czasami tak się wybarwia Zobaczysz jakie będzie mieć wielkie liście - wielkości dłoni Moja za dużo miejsca przez to zajmowała dlatego ją odmłodziłam z listka i teraz jest gęsta i ma małe listki a takim sposobem dużo miejsca nie zajmuje
- daka
- 1000p
- Od: 10 lut 2010, o 17:29
Ania,Mirek dziękuje wam za pomoc w sprawie begoni.
Rysiek dzięki.
Karinia tobie też życzę wesołych świąt.
Rysiek dzięki.
Karinia tobie też życzę wesołych świąt.
- Maybelle
- 100p
- Od: 18 paź 2009, o 11:39
Wszyscy kupują bratki Tylko ja jak zwykle jestem ostatnia i jeszcze żadnego nie mam Twoje białe są śliczne Pozdrawiam i wesołych świąt życzę