Z kwiatowego dworku "M & M" cz.2
Re: Z kwiatowego dworku "M & M" cz.2
Sadziłam je w tamtym roku. Obie angielki rosły bez podpór bez problemu. Graham miał bardzo dużo kwiatów. Aż się dziwiłam, że w pierwszym roku tak się wziął za kwitnienie. Gdzieś na początku mojego wątku są pokazane pierwsze kwiaty (druga strona)
- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję obejrzałam, to ta maleńka tak mi się podobała jest śliczna cała w kwiatach Ciekawe jaka
będzie w tym roku
będzie w tym roku
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne odmiany róż kupiłaś Marylko. Kilka z nich mam na swojej liście chciejstw. Mam dwa Abrahamy, każdy gdzie indziej kupowany i każdy inaczej się zachowywał. Jeden od Bogdana, drugi kupiony przypadkiem w Kwiatonie. Żaden nie urósł w pierwszym roku na tyle aby wymagał podpór. Teraz wiosną musiałam dość nisko przyciąć gdyż obydwa podmarzły. The Pilgrim rośnie jak parkowa róża. Dość ładnie przezimował. Alohę sadziłam jesienią - dwie sztuki, dobrze przezimowały - jestem ciekawa jak będzie rósł. Mam je od Ćwika.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ty masz już taaką wiosnę ???? no prawie nie wierzę
Ślicznie u Ciebie - u mnie duzo mniej jej widać .. ale przyjdzie
Ślicznie u Ciebie - u mnie duzo mniej jej widać .. ale przyjdzie
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Marysiu, gratuluję róż!! Będzie czym się zachwycać
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Piękne kolorki hiacyntów ,a z różami to nieźle zaszalałaś . :P
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marysiu piękne duże krzaczki róż Twój prześliczny ogród będzie jeszcze bardziej kolorowy.
- maria5
- 1000p
Krysiu to nawet dobrze że duże nie urosną , bo na razie muszą zakrywać brzydki płot
Bernadko na pewno przyjdzie u mnie już pierwsze listki i pierwsze drzewka zakwitają
Monisiu dziękuję , mam nadzieję że piękne urosną
Jolu , zaszalałam a jeszcze czekam na żurawki i szykuję im miejsce, ulepszam ziemię
Agniesiu nie przesadzaj ale jak się skończy remont to może będzie ładnie ale na razie wszystko stłoczone szkoda mi host one mają najgorzej
Bernadko na pewno przyjdzie u mnie już pierwsze listki i pierwsze drzewka zakwitają
Monisiu dziękuję , mam nadzieję że piękne urosną
Jolu , zaszalałam a jeszcze czekam na żurawki i szykuję im miejsce, ulepszam ziemię
Agniesiu nie przesadzaj ale jak się skończy remont to może będzie ładnie ale na razie wszystko stłoczone szkoda mi host one mają najgorzej
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Marysiu, cieszę się bardzo, że twoje rh są w dobrej kondycji Teraz pozostaje czekać na kwiaty!!
Śliczny tulipanik
Śliczny tulipanik
- maria5
- 1000p
Monisiu kupiłam sobie jeszcze jednego , tym razem biały Rh Gartendirektor Rieger i myślę że uratowałam siostrze dwa Rh. Posadziła bez przecięcia bryły korzeniowej, bo nie wiedziała że trzeba i marnieją tak jak moje dawniej , jak myślisz pomoże
Marysiu, napisz coś więcej na temat tego przycinania , bom ciekawa. Moje Rh nie rosą tak, jakbym sobie tego zyczyła.Nic im nie przycinałam i może tu jest problem?maria5 pisze:... i myślę że uratowałam siostrze dwa Rh. Posadziła bez przecięcia bryły korzeniowej, bo nie wiedziała że trzeba i marnieją tak jak moje dawniej , jak myślisz pomoże
]
Masz ładne prymulki - nie mam takich - może się na coś wymienimy? Mam ostatnio hyzia na ich punkcie, ale nie wszystko można kupić, niestety.
Jak tam Twoje hosty ? Czy wschodzą na potęgę?
- maria5
- 1000p
Polu właśnie oglądałam twoje wiaderko nie obraź się , pomysłowe ja w takich posadziłam mozgę bo nie mogłam sobie z nią poradzić Pytasz o RH tak nie wiedziałam i straciłam kiedyś kilka, trzeba przeciąć bryłę nożem i korzonki rozerwać na boki wtedy zaczynają rosnąć na boki bo w naturze rosną bardzo płytko jeśli chodzi o prymulki to badzo chętnie ci podeślę i czerwoną też mam i pamiętam że chciałaś mam jeszcze inne ale nie mam ich zdjęć jutro zrobię. A hosty wyłażą na potęgę jak nie to sama ich wygrzebuję bo nawet kilka cm pod ziemią mają kiełki i chyba jednak wszystkie żyją
Mario, jesteś okrutnie niecierpliwą osobą ( ja tez tak robię )maria5 pisze:...wyłażą na potęgę jak nie to sama ich wygrzebuję bo nawet kilka cm pod ziemią mają kiełki