Jagoda kamczacka cz. 1
- markpm
- 200p
- Od: 10 lis 2007, o 15:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Jagoda kamczacka
Tak jak pisałem wcześniej i odpowiedział mi krzysztofkhn - jagódki, które próbowały zakwitnąć jesienią mają najmniej pączków. Lepsza wiadomość - do tygodnia i reszta krzaków zakwitnie
Ogród: Coś z niczego
- krzysztofkhn
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 wrz 2008, o 09:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Markpm !
Połamania renców i nogów.
.. z jagódką.
Pozdrawiam.
Połamania renców i nogów.
.. z jagódką.
Pozdrawiam.
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.
Mam jeden krzak jagody,bo tylko jeden był w spzredaży.obok rośnie agrest(taki malutki ale owocował)czy jest możliwość aby w takim towarzystwie spodziewać się więcej owoców z jagody?Czy mogę dokupić borowkę amerykańską zamiast drugiego krzaczka jagody?
Moje pytania mogą wydac się głupie ,ale nie mam kompletnie zadnej wiedzy jeśli chodzi o jagodę,syn się w sklepie uparł na roślinkę i kupiłam nie wiedząc ,ze ona potrzebuje towarzystwa aby coś z tego było.
Moje pytania mogą wydac się głupie ,ale nie mam kompletnie zadnej wiedzy jeśli chodzi o jagodę,syn się w sklepie uparł na roślinkę i kupiłam nie wiedząc ,ze ona potrzebuje towarzystwa aby coś z tego było.
Na wszelki wypadek dokup drugą,nie są drogie.Jak zaowocuje,będziesz zadowolona.
..to ,ze towarzystwo drugiej jagody jest potrzebne to juz wiem,ale pytałam czy można posadzić obok borówkę amerykańską.Mieszkam w małym mieście i każdy zakup czegokolwiek wiąże sie z dalszym wyjazdem na zakupy,a jak wiadomo nie zawsze można trafić to co się chce
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
To nie jest to samo - jagoda kamczacka i borówka amerykańska nie są dla siebie wzajemnie zapylaczami tak jak jabłoń nie jest zapylaczem brzoskwini.
Chyba najprościej będzie rozmnożyć twoją jagodę.
Trochę dłużej to potrwa ale będzie mało kłopotliwe i tanie
A borówki też polecam ale też co najmniej 2 różne odmiany.
Chyba najprościej będzie rozmnożyć twoją jagodę.
Trochę dłużej to potrwa ale będzie mało kłopotliwe i tanie
A borówki też polecam ale też co najmniej 2 różne odmiany.
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Rozmnożenie jagody i dosadzenie drugiego krzewu nic nie da. Musi być inna odmiana. Ja mam po 2 krzewy Atuta i Dueta, ale w zeszłym roku w lecie dokupiłam jeszcze 1 odmianę (Sinogłazka bodajże), bo te kwitły mi tak idiotycznie, że tylko kilka kwiatów było rozwiniętych w tym samym momencie. I plon był beznadziejny - czyli kwiaty, które zapyliły się pyłkiem tej samej odmiany, nie zawiązały owoców. Mam też Karinę, ale ona słabiutko kwitła w ub.r.
Dziękuję bardzo za informacje.Skoro potrzebna jesy druga sadzonka to poszukam ,a jak mi sie nie uda zostanie allegro.
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
A moja jagody kamczackie prawie kwitną
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Ja mam jeden krzaczek odmiany Sinogłaska i owocuje co roku -może nie bardzo obficie, ale do podskubania w sam raz Niemniej jednak jak znajdę inną odmianę, to dosadzę drugi krzew- będzie podwójna radość
- krzysztofkhn
- Od: 15 wrz 2008, o 09:21
Pestka !
W Castoramie sprzedają jagody / jeszcze wczoraj było sporo/ Ponoć w całej Polsce.
Pozdrawiam.
W Castoramie sprzedają jagody / jeszcze wczoraj było sporo/ Ponoć w całej Polsce.
Pozdrawiam.
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.
Dziekuje KRZYSZTOFIE za informacje.Może uda mi się męża pogonić.Najbliższa CASTORAMA to 120 km ode mnie