Sylwuś, jakbyś zgadł, dzisiaj znowu cały dzień spędziłam w ogrodzie - wyrzuciłam kilka wrzosów, które mi zmarzły, zasiliłam Rh, bo niebawem będą kwitły, posiałam kilka torebek nasionek i zrobiłam porządek w Domku Ogrodnika.
U Kulasy chyba już nic nie będę kupować, bo u mnie na Ryneczku pan sprzedaje super azalie i różaneczniki, po bardzo niewygórowanych cenach :P
Moniko, Rh już kwitnie, a dzisiaj zauważyłam też pierwsze kwiatki na morelce
Halinko, Majeczko, dzięki za miłe słowa
Izo, cierpliwości

I do Ciebie dotrze wiosenka

A Kaszuby może mają ciutkę chłodniejszy klimat, ale za to jakie widoki
Możesz cały czas czuć się jak na wakacjach
Agatko, rzeczywiście, żółte kwiatki zachwycają właśnie wiosną; potem nie robią już takiego wrażenia...
Gosiu, wczesne tulipanki mają wiele zalet - oprócz tego, że kwitną wtedy, kiedy jest mało kwiatków, nie trzeba ich wykopywać na zimę, a one i tak pięknie się rozrastają.
Kochani, dzisiaj mamy za sobą kolejny piękny, słoneczny dzień. U mnie otworzyły pierwsze pączki kwiaty morelki - teraz będę się bała, żeby nie zniszczył ich przymrozek

Rozwijają się różowe kwiaty Rh Elite, no i czarują energetyczną żółcią wszystkie odmiany narcyzów.
Ja posiałam dzisiaj gipsówkę, ślazówkę, nasturcje pnące, koper i rzodkiewkę; zasiliłam Rh, żeby pięknie i obficie kwitły, no i posprzątałam Domek Ogrodnika, bo po zimie był w nim straszny bałagan.
Na jutro zaplanowałam profilaktyczny oprysk róż i winorośli mydłem potasowym z dodatkiem Bioczosu. No i chyba znowu muszę zacząć pielenie, bo coś zaczynają się panoszyć chwaściory