Cynia, jakobinka (Zinnia) cz.1
-
- 200p
- Od: 13 mar 2009, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Cynie
Wy wysiewacie już do gruntu? Czy robicie rozsadę? Ja chcę wysiać wprost do skrzynki balkonowej tak za dwa tygodnie.
Pozdrowienia
Uwielbiam cynie, tylko szkoda, że tak późno zakwitają, ale za to całą jesień cieszą oko
Ja wysiałam kilka dni temu do folii, na rozsadę, a resztę wysieje do gruntu
życzę dużo
.
Ja wysiałam kilka dni temu do folii, na rozsadę, a resztę wysieje do gruntu
życzę dużo
.
"jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem "
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
- camellia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Też uwielbiam cynie:) Oto moje zeszłoroczne (wysiałam wprost do gruntu)
Niestety coś zaczęło obżerać im listki, ale na szczęście w niewielkim stopniu. Kurczę, tyle się nachodziłam w tym roku i we wszystkich centrach ogrodniczych mają jedynie cynię daliową... A ja bym chciała spróbować czegoś nowego.
Niestety coś zaczęło obżerać im listki, ale na szczęście w niewielkim stopniu. Kurczę, tyle się nachodziłam w tym roku i we wszystkich centrach ogrodniczych mają jedynie cynię daliową... A ja bym chciała spróbować czegoś nowego.
Zawsze cynie robię z rozsady. Sieję na początku kwietnia potem pikuję pojedyńczo do doniczek. Ale wiele zależy od nasion. Np. z całej paczki cynii nakrapianych tylko kilka miało ,,kropki''. Reszta była zwykła .
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Piękne te wasze cynie . U mnie przez kilka lat nie były siane, bo zniechęciły mnie suche lata- bardzo źle rosły i cała praca na marne. Ale teraz spróbuję, może ten rok będzie łaskawszy...W ostateczności rachunki za wodę będą większe
- tomoe
- 50p
- Od: 17 maja 2009, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cynie sieję co roku, ale zauważyłem, że tylko (mniej więcej) co dwa lata są pełne. Zeszłego roku były bardzo ładne, ale większość pojedynczych. Mam nadzieję, że tego roku będzie odwrotnie, bo planuję wysiew różnych odmian, m.in. seledynowej, peppermint, skabiozowej i tej zwykłej.
A co jeszcze zauważyłem to fakt, że cynie bardzo dobrze rosną w sąsiedztwie aksamitek. Rok temu miałem białe miedzy rzędami śmierdziuchów (tak się u nas nazywa aksamitki ) i rosły wyjątkowo ładnie
A co jeszcze zauważyłem to fakt, że cynie bardzo dobrze rosną w sąsiedztwie aksamitek. Rok temu miałem białe miedzy rzędami śmierdziuchów (tak się u nas nazywa aksamitki ) i rosły wyjątkowo ładnie
-
- 10p - Początkujący
- Od: 28 sty 2010, o 16:11
Cynie to jedne z moich ulubinych kwiatów, zawsze są kolorowe i u mnie spokojnie sobie rosną. Zawsze siałem tylko zwykłe, ale w tym roku pokupiłem różne odmiany, jestem ciekaw, jak bedą wyglądać:D
-
- 10p - Początkujący
- Od: 12 kwie 2010, o 20:00
Cynie
Cynie tych roślin nigdy nie miałam w ogrodzie ]
wiem jak wyglądają ale nie znam się na ich uprawie
tak jak wspomniałam już nie lubię pikowania
czy mogę je już jutro wysiać do gruntu ?
Anna
wiem jak wyglądają ale nie znam się na ich uprawie
tak jak wspomniałam już nie lubię pikowania
czy mogę je już jutro wysiać do gruntu ?
Anna
- koniu_57
- 10p - Początkujący
- Od: 21 kwie 2010, o 16:09
.Witaj !!! Ja bardzo ludię cynie, tym bardziej że te akurat kwiaty nie wymagają wiele zachodu a kwitną pięknie, długo i radośnie. Możesz śmiało jutro wysiewać. Ja mieszkam na północy i też już wysiałam.Jeśli kupiłaś nasionka to niestety chyba będziesz musiała pikować .Ja zbieram nasiona co roku po przekwitnięciu i wysiewam gęsto , a po wschodach po prostu przerywam.Nadmiar wydaję znajomym lub gdy nie ma chętnych karmię króliki czy kozy.Życzę powodzenia i radości z pięknych , uśmiechniętych cynii . Baśka
-
- 10p - Początkujący
- Od: 12 kwie 2010, o 20:00
Basiu jutro wysieję do gruntu tak jak mówisz
w jednym miejscu i niech wschodzą
mi też się spodobały i kupiłam 2 opakowania
ale jutro dokupię jeszcze 2 i niech rosną radośnie
w jednym miejscu i niech wschodzą
mi też się spodobały i kupiłam 2 opakowania
ale jutro dokupię jeszcze 2 i niech rosną radośnie
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Wiesz, ja sieję cynie wprost do gruntu i przerywam - niezależnie, czy sklepowe, czy pozyskane nasionka. Co prawda, takie siane do gruntu kwitną później...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Przypomnieliście mi :P , muszę dopiero swoje nasiona cyni posiać w poniedziałek...
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||