Ogródek EdytyB - początki amatora
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek EdytyB - początki amatora
Ja nieświadomie kupiłam guzikowca.
Pojechałam po kielichowca i fotergillę, ale nie było.
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
A do mnie przykleiły się dziś dwie azalie - wiecie, to jest jakiś amok, człowiek na tę chwilę traci zdolność logicznego myślenia Nie zastanawia się, czy ma za co kupić, gdzie posadzić - jak narkotyk
- EdytaB
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kielichowiec to moje marzenie - może w przyszłym roku... na kwaśną rabatę (której tworzenie w pewnym momencie zaniechałam) ale już mi przeszłoTajka pisze:Ja nieświadomie kupiłam guzikowca.
- EdytaB
Ale to też jest w ogrodzie piękne - nie jest nudno, ciągle coś można zmieniać dosadzać, przesadzać, wyrzucać, kupować, przez te kilka miesięcy ogród się zmienia, a rabaty z roku na rok stają się inne. Nie ma nudy , stateczności. Jest PIĘKNIEdominikams pisze:A do mnie przykleiły się dziś dwie azalie - wiecie, to jest jakiś amok, człowiek na tę chwilę traci zdolność logicznego myślenia Nie zastanawia się, czy ma za co kupić, gdzie posadzić - jak narkotyk
- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Czytam Edytko i wszystkim cosik się przylepia tylko jakoś mnie ostatnio nic a nic
Właśnie co nas bardzo cieszy ? zakupy ogrodowe na które tak czekaliśmy całą zimę
Byłam ostatnio na zakupach w ogrodniczym ale większość kupiłam nasionek i jednego skalniaczka.....no i dokupiłam wierzbę Iwę bo poprzednia została zniszczona przez wichurę......
Miłego wieczoru życzę Edytko
Właśnie co nas bardzo cieszy ? zakupy ogrodowe na które tak czekaliśmy całą zimę
Byłam ostatnio na zakupach w ogrodniczym ale większość kupiłam nasionek i jednego skalniaczka.....no i dokupiłam wierzbę Iwę bo poprzednia została zniszczona przez wichurę......
Miłego wieczoru życzę Edytko
- EdytaB
U nie jak na razie wszystko w blokach startowych, malo kwitnie.
Te fotki to jakby powtórzenie tego co już macie w swoich ogrodach, nic nowego, wrzucę tu jednak dla "podkolorowania" tego wątku:
magnolia Norma Gould
Berberys Thunberga 'Diabolicum
ułudka wiosenna
heliotrop peruwiański i pelargonia i oleander
żagwin
Różanecznik Forresta 'Scarlet Wonder'
Te fotki to jakby powtórzenie tego co już macie w swoich ogrodach, nic nowego, wrzucę tu jednak dla "podkolorowania" tego wątku:
magnolia Norma Gould
Berberys Thunberga 'Diabolicum
ułudka wiosenna
heliotrop peruwiański i pelargonia i oleander
żagwin
Różanecznik Forresta 'Scarlet Wonder'
Witaj Edyto, pięknie Ci kwitnie magnolia i Rh. Reszta roślin również bardzo mi się podoba. Człowiek od razu inaczej żyje jak może sobie podziwiać te piękności koło domu Ja poranną kawę piję właśnie w ogrodzie. Chociaż jeszcze mało co widać, aby coś tam u mnie kwitło, ale to nic. Wystarczy posiedzieć i rozkoszować się tym co już wyszło i cieszy oczy swoimi wdziękami
A jak tam idą prace nad Twoją kwaśną rabatą Jestem ciekawy na jakim etapie jesteś
A jak tam idą prace nad Twoją kwaśną rabatą Jestem ciekawy na jakim etapie jesteś
- EdytaB
no generalnie obsadzona azaliami, Rh , kalikarpami.....
najpierw miała wywalić z tej rabaty róże , berberysy , krzewuszkę, ale w końcu zostaną, może wyprowadzę je za jakiś czas. Teraz kawaśnolubne podsypałam trocinami i kwaśną ziemią.
Chcę jeszcze dokupić tam hortensje, Janowiec barwierski , Iteę, bażynę, Berberys thunberga 'Dart`s Red Lady', Dabecję kantabryjską, kalmię ....ale kasy brak a i laurowiśnię.
najpierw miała wywalić z tej rabaty róże , berberysy , krzewuszkę, ale w końcu zostaną, może wyprowadzę je za jakiś czas. Teraz kawaśnolubne podsypałam trocinami i kwaśną ziemią.
Chcę jeszcze dokupić tam hortensje, Janowiec barwierski , Iteę, bażynę, Berberys thunberga 'Dart`s Red Lady', Dabecję kantabryjską, kalmię ....ale kasy brak a i laurowiśnię.
- EdytaB
- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Edytko ale fajne szkodniki ...wiosenka u Ciebie śliczna.......
Pozdrawiam cieplutko
Pozdrawiam cieplutko
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Edytko popodziwiałam Twoje piękności ogrodowe
Różanecznik Forresta 'Scarlet Wonder' piękny !!!
Kompozycja w koszyczku śliczna
Różanecznik Forresta 'Scarlet Wonder' piękny !!!
Kompozycja w koszyczku śliczna