Ja z tym samym pytaniem,posadziłam 3dni temu.pozdrNastka55 pisze:a po jakim czasie mozna sie spodziewac jakis listeczkow z posadzonych w donicach dalii?
Dalie wymagania,problemy - cz.1
- izabelka34
- 100p
- Od: 15 lip 2009, o 16:54
Re: Dalie
pozdrawiam Iza
- markonix
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo szybko , ja mam w piwnicy leżące luzem karpy kupione w tym roku i część z nich puszcza malutkie listki .Nastka55 pisze:a po jakim czasie mozna sie spodziewac jakis listeczkow z posadzonych w donicach dalii?
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie były bardzo przesuszone karpy ale po posadzeniu do ziemi po jakiś10 dniach zaczęły pojawiać się listki ale to tak jak ze wszystkim u jednych wcześniej u innych później
dwa tygodnie temu po raz pierwszy kupiłam dalie w woreczkach ..czy powinnam je wsadzic do doniczek czy za dwa tyg. do gruntu od razu?co mam z nimi zrobic by ładnie mi rosły.
zaczarowana
- man211
- Od: 16 paź 2007, o 08:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Możesz posadzic je do doniczki i wystawiac w słoneczne i ciepłe dni na zewnątrz budynku.zuza.iza pisze:dwa tygodnie temu po raz pierwszy kupiłam dalie w woreczkach ..czy powinnam je wsadzic do doniczek czy za dwa tyg. do gruntu od razu?co mam z nimi zrobic by ładnie mi rosły.
Pamiętaj jednak że mogą byc jeszcze zimne noce aż do zimnych ogrodników.Doniczki schowaj wtedy do budynku. Po 15 maja wysadz już pięknie podpędzone prosto do gruntu .
Pozdrawiam Grzegorz
Kolekcja dalii ze Śląska Kolekcja dalii ze Śląska cz.2
Mój garnek Poszukuję dalii Lajkonik
- maria.k55
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 16:06
Kochani mam problem z daliami. M-c temu kupiłam holenderskie bulwy, wsadziłam do doniczek w celu podkiełkowania, listki są nawet sporo tylko, że są jakby lekko poskręcane, jakby poparżone takie pęcherzyki rozlane,wg mnie są chore. Z daliami nie mam doświadczenia i nie wiem co z tym fantem robić, może ktoś miał podobny problem i może podpowiedzieć.
- Lorrie
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Kontakt:
Moje Dalie wczoraj wysadzone do gruntu. Nie wszystkie co prawda, ale część. Ale się napracowałam. I rzeczywiście miały pąki i to dość spore !!! Sadzicie już swoje Dalijki?
- man211
- Od: 16 paź 2007, o 08:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zrób fotkę z dużym zbliżeniem .maria.k55 pisze:Kochani mam problem z daliami. M-c temu kupiłam holenderskie bulwy, wsadziłam do doniczek w celu podkiełkowania, listki są nawet sporo tylko, że są jakby lekko poskręcane, jakby poparżone takie pęcherzyki rozlane,wg mnie są chore. Z daliami nie mam doświadczenia i nie wiem co z tym fantem robić, może ktoś miał podobny problem i może podpowiedzieć.
Pozdrawiam Grzegorz
-
- 200p
- Od: 29 cze 2009, o 00:32
Moje też już wszystkie w gruncie. Te podpędzone w domu ładnie się zaklimatyzowały po tych deszczach
Miłośniczka wszystkich kwiatów
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Moja pędzona dalia jest już w gruncie...Teraz ma wysokość około 1m i pąki kwiatowe
-
- 100p
- Od: 5 mar 2010, o 07:34