Zieloności Jorgosovej... z mieszkania i balkonu

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
Jorgosova
50p
50p
Od: 27 wrz 2009, o 23:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zieloności Jorgosovej... z mieszkania i balkonu

Post »

Iza, jakbyś mnie wyczuła... :) właśnie dzisiaj wzięłam się za rozpakowywanie donic. Wszystkie stoją teraz rozwinięte i się suszą na wietrze. Niektóre miały ciut za dużo wilgoci pod folią, więc muszą przeschnąć. Jeśli będzie zimno, to trudno... takich mrozów wielkich już chyba nie będzie.
Widziałam, że powojniki już ruszyły, róże powoli się budzą. Niestety... :( wydaje mi się, że nie wszystkie przeżyły, ale jeszcze poczekam, bo wiosną zdarzają się cuda :) i może wszystkie rośliny ruszą.
W niedzielę idę oglądać do ogrodnictwa powojniki, napisała do Rosarium p.Chodunów prośbę o przysłanie oferty z różami i zobaczymy... może coś dokupię. Sprostowanie: nie może, ale na pewno :) Tylko nie za wiele.
isek
50p
50p
Od: 1 kwie 2009, o 11:30

Post »

Ha, ja też interesowałam się różami p.Chodun, ale wkurza mnie jak nie mam od razu cen,dlatego zdecydowałam się i zamówiłam róże w szkółce Rosa Ćwik. Bardzo dostępna oferta , róże może nie najtańsze , ale szkółka ma dobre opinie,porównywalne do Rosarium . Jakie odmiany Cię interesują?? Ja zamówiłam sobie Amaretto i Jasminę ;:138 po dwie sztuki , już się nie mogę doczekać kiedy przyjdą... ;:65 Większość jest po 15 zł.- podobnie chyba w Rosarium?
Awatar użytkownika
lampart111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2009, o 09:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Piękna kolekcja :)
Pozdrawiam!
isek
50p
50p
Od: 1 kwie 2009, o 11:30

Post »

HEJ! Gdzie jesteś!! Odezwij się co tam u Ciebie na balkonie??
Awatar użytkownika
Jorgosova
50p
50p
Od: 27 wrz 2009, o 23:33

Post »

witajcie po długiej nieobecności :)
balkon na razie przygotowuje się na przyjęcie letnich krzeseł, nowych i starych znajomych doniczek z kwiatami, starych dwóch filiżanek do kawy, czy herbaty i dzbanka :) Jak na razie wstrzymuję się z zakupem większości kwiatów balkonowych. Za wyjątkiem powojników :) Już kupiłam u sprawdzonego Sprzedawcy na all... Za to ubiegłoroczne rośliny puszczają pędy. No, bynajmniej te, które przeżyły. Nie przeżyły cztery róże, w tym jedna sztampowa i dwie od p. Chodunów. No zdarza się... :(
Powojniki - wydaje się, że wszystkie zimę przeszły bez szwanku. Czekam na potwierdzenie jeszcze Powojnika Montana - jak na razie dowództwo w nim chyba śpi, bo ani śladu zielonych listków... może jakaś zimowa impreza była, o której nie wiem... Myśląc, że jednak Montana padła na polu walki z zimą, odłamałam jego/jej :) kawałek najdłuższego pędu i zobaczyłam zielony środek, więc życie jest... teraz tylko czekam na tegoroczne listki.
Jak tylko ogarnę ten sajgon na balkonie i poustawiam, to pokażę, co i jak się budziło.
paulinap
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 21 lip 2009, o 14:46

Post »

Pięknie balkon Ci sie prezentował. Mam pytanie techniczne czym nawoziłaś róże że tak pięknie kwitły. Czekam na zdjęcia tegorocznego
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”