Ogród Kasi i Tomka - Czerwony mostek

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Kasi i Tomka 2009/2010

Post »

Kasiu zaprojektowałaś swój ogród jak architekt bardzo mi się podoba mam do ciebie pytanie w związku z karmikiem ościstym .po tej zimie w środku kupki zrobiły mi się zaschnięte place tak jakby wysychał od środka czy miałaś takie kłopoty zastanawiałam się czy po prostu nie wsadzić sadzonki do tego środka ale nie wiem czy to nie jakaś choroba .obiecałam ci fotki kaskady w moim wątku ale proszę o cierpliwość właśnie dzisiaj uruchamialiśmy ją po zimie wiesz trzeba wymienić wodę włożyć pompy skończyliśmy prawie wieczorem ..zapraszam do mojego wątku jutro na pewno zrobię fotki wprawdzie roślinki się ociągają ........ale cóż
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alinko karmnik ościsty tak ma czasami po zimie, wystarczy usunąć suche miejsca ze środka i czekać aż zarosną. Też tak miałam w kilku miejscach. Ale już widać że ruszył z miejsca, zazielenił się mocno.
Teraz poszukuję karmnika w kolorze złotawym dla kontrastu kolorystycznego. :D
Czekam na fotki u Ciebie :D
zanetan
100p
100p
Od: 11 wrz 2009, o 13:11
Kontakt:

Post »

Kasiu, powiedz Mi, czy pod swoimi nasadzeniami i korą oraz żwirkiem masz wyłożoną agrowłukninę?
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p

Post »

Wiesz właśnie w różnych miejscach to inaczej wygląda, mam kilka miejsc wyłożonych.
Żwir mam wysypany na głębokość 15 cm lub nawet trochę więcej, a pod nim piasek mam nadzieję, że nic nie będzie rosło nieproszonego. :wink: Tam gdzie rosną roślinki kładłam włókninę, a na to żwir.

Kory też wysypałam grubo, pod korę nic nie kładłam, pojedyncze chwaściory się przebijają na szczęście jeszcze nie są groźne łatwo idzie je łatwo usunąć, mam zamiar jeszcze dosypać kory w te miejsca.
Nie kładłam włókniny pod korę, ponieważ jeszcze cały czas coś dosadzam i trzeba by ją ciągle przecinać na nowe roślinki.
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p

Post »

Coraz większe tulipany i ciemiernik , jodła

Obrazek Obrazek

Cebulice , Szafirki

Obrazek Obrazek

Karmnik ościsty, tulipany

Obrazek Obrazek

Cebulica i tulipany ( w tle przykryte jeszcze klony palmowe w obawie przed nocnymi przymrozkami, klony mają już małe listeczki :D )

Obrazek Obrazek

Modrzew

Obrazek
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu Czy wiesz jak się nazywa ten szafirek ? Też mam takiego ale niestety nie znam nazwy.
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p

Post »

Kupiłam go jako "Szafirek groniasty Muscari" wydaje mi się ze to właśnie ten. :D
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Kasiu - ogród wspaniały! Widać, że tworzony z pasją i zapałem (i tak bardzo w moim guście!) - gratuluję!
A szafirek to Muscari latifolium (sz. szerokolistny) :wink:
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

Kasiu wspaniałe szafirki .moje są już jak chwasty są wszędzie ale to jakaś inna odmiana widzę że też masz jodłę koreankę piszesz że szukasz złocistego karmika ościstego ,mam ale jest na razie w opłakanym stanie mogę ci sprezentować ale musi dojść do siebie .na razie mam obawy ale zobaczymy
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Piękny ogródek :heja , a tu karmnik ościsty,którego szukasz ;:108 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=990641667 :uszy
Ten sprzedawca ma tez sklep internetowy http://rosliny.abc24.pl/default.asp
Będę wpdać,jeśli pozwolisz ;:224
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

no pięknie , pięknie ;:138 widać efekty pracy , ciężkiej pracy. zdjęcie śpiących zwierzaków cudowne - jak pies z kotem , moje też się tak kochają ,

tylko różnica wieku inna :;230
Będę śledził i podpatrywał......... Marek
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p

Post »

Pitereku o widzisz a kupiłam go pod inną nazwą, właściwie ten co wyrósł wygląda tak samo jak na opakowaniu, nic z tego nie rozumiem :(
Alinko Pamelko dziękuję za karmnika już udało mi się kupić czekam tylko kiedy przyjdzie
Pamelko wpadaj sobie zapraszam :D
Marku Po czasie jak już patrzę jak wszystko rośnie zapominam o ciężkiej pracy i myślę ze o to chodzi. Kochające się zwierzaki to jest to :D
Myślę ze u Ciebie jest tak pięknie, że z tym podpatrywaniem to wiesz.... Ja wpadnę do Ciebie coś podpatrzeć :D
Przede mną teraz sporo ciężkiej pracy równamy teren i będziemy zakładać trawnik tylko kiedy to będzie.... Czas Czas Czas
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

Bardzo podobają mi się u Was te zielone kobierce , fajnie wyglądają , jak się nazywa ta roślinka ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”