W.o... Kotach 4cz. (07.2008 - 12.2010)
Re: W.o... Kotach 4cz. (08.07-...)
uwielbiam koty ;)
Ale jestem głęboko oburzona, faktem ze W tak strasznym Tragicznym dla Polski dniu. W Chorzowie odbyła się międzynarodowa wystawa kotów ;( Organizatorzy nie odwołali wystawy ;( WSTYD!!!
http://www.skmkr.eu/Mi%C4%99dzynarodowa ... 10,96.html
Wystawa odbyła się normalnie pomimo ogłoszonej żałoby narodowej ;( jak można było cieszyć się z wygranej w takim dniu ;( czy dla tych ludzi najważniejsze są pieniądze ;(
Ja napisałam kilka slow do organizatorów,w wątku jest podany e- mail
Ale jestem głęboko oburzona, faktem ze W tak strasznym Tragicznym dla Polski dniu. W Chorzowie odbyła się międzynarodowa wystawa kotów ;( Organizatorzy nie odwołali wystawy ;( WSTYD!!!
http://www.skmkr.eu/Mi%C4%99dzynarodowa ... 10,96.html
Wystawa odbyła się normalnie pomimo ogłoszonej żałoby narodowej ;( jak można było cieszyć się z wygranej w takim dniu ;( czy dla tych ludzi najważniejsze są pieniądze ;(
Ja napisałam kilka slow do organizatorów,w wątku jest podany e- mail
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=29378" onclick="window.open(this.href);return false;
- meluzyna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sie 2009, o 10:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasa, koleżanko, kasa. I nic ponadto.
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Z tego co wiem w sobotę wiadomość zaskoczyła wystawców już w trakcie wystawy, więc się zakończyła. Niedziela - były tylko oceny, nie było muzyki, koty nie były wzywane przez głośniki. Nie odbyły się BOBy, BIVy, tylko szybki i cichy BIS.
No cóż nie wszyscy hodowcy zachowali powagę z tego co wiem. Ale prawda jest taka, że zawsze wśród tłumu znajdzie się ktoś kto nie potrafi się zachować nawet w takiej chwili.
Zapewne najwłaściwszą byłaby decyzja o odwołaniu wystawy niedzielnej. Z tego co wiem jednak, znakomita większość hodowców spędziła ten dzień w powadze, ograniczając się do absolutnego minimum. Zdjęto wesołe ozdobniki z klatek, przywieszano czarne wstęgi.
No cóż nie wszyscy hodowcy zachowali powagę z tego co wiem. Ale prawda jest taka, że zawsze wśród tłumu znajdzie się ktoś kto nie potrafi się zachować nawet w takiej chwili.
Zapewne najwłaściwszą byłaby decyzja o odwołaniu wystawy niedzielnej. Z tego co wiem jednak, znakomita większość hodowców spędziła ten dzień w powadze, ograniczając się do absolutnego minimum. Zdjęto wesołe ozdobniki z klatek, przywieszano czarne wstęgi.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- Tula
- Od: 7 lut 2009, o 15:00
Pewnie, ze kasa i to niemala. A odwolanie imprezy to chyba tez zalezy od dobrej woli tego, kto organizatorom obiekt wynajal, od firm z ktorymi na pewno podpisali kontrakty na dostawy roznych rzeczy, na obsluge imprezy. Latwo sie oburzac, jeśli to nie o nasze pieniadze chodzi. Codziennie na drogach gina w wypadkach dziesiatki ludzi, a nikt z tego powodu nie odwoluje imprez. Zaloze sie, ze gdyby to ktoras z Was stala w obliczu najwiekszej wtopy finansowej w zyciu, to tez nie odwolalaby wstawy wiedzac, ze koszty (ogromne) pokryc musi a wplywow nie bedzie zadnych. Oczywiscie nie muszac podejmowac takiej decyzji latwo sie zarzekac "nie, no ja to bym odwolala, ja taka nie jestem".
Poziomki uzyskujemy przez przewracanie pionków.
- meluzyna
- Od: 8 sie 2009, o 10:43
Jasne... Dodaj do tego kina, teatry, dyskoteki, sklepy. To też niemałe pieniądze. Reszta bez komentarza.
Wszystkie wystawy w całym kraju zostały odwołane.Miedzy innymi Międzynarodowa wystaw psów w Nowym Dworze Mazowiecki.
jakoś koszty dla organizatorów i wystawców tu nie były najważniejsze.
jakoś koszty dla organizatorów i wystawców tu nie były najważniejsze.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=29378" onclick="window.open(this.href);return false;
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
śliczna jest !
Pozdrawiam, Justyna
-
- 1000p
- Od: 13 paź 2008, o 19:00
Tula dobrze pisze. Kontynuacja wystawy nie jest żadnym dowodem na nieczułość. Nigdy w życiu na żadnej wystawie nie byłam, nie o to chodzi, że je lubię. Nawet mnie nie interesują, bo mam dachowce.
Jakby się dobrze zastanowić, to ogrom tragedii świata nie pozwala na jakiekolwiek imprezy, żyjemy w jednej wielkiej żałobie. Kto znał osobiście polityków? Takie tragedie są codziennie wśród "normalnych ludzi". W rodzinach sąsiadów, a może i naszych. Telewizja tego nigdy nie pokaże.
No i dobrze, że mamy kota, ogródek, kwiaty na parapecie, chcemy żyć normalnie wśród tego, co się dzieje, a przynajmniej próbujemy.
Jakby się dobrze zastanowić, to ogrom tragedii świata nie pozwala na jakiekolwiek imprezy, żyjemy w jednej wielkiej żałobie. Kto znał osobiście polityków? Takie tragedie są codziennie wśród "normalnych ludzi". W rodzinach sąsiadów, a może i naszych. Telewizja tego nigdy nie pokaże.
No i dobrze, że mamy kota, ogródek, kwiaty na parapecie, chcemy żyć normalnie wśród tego, co się dzieje, a przynajmniej próbujemy.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
- Dyshia
- 1000p
- Od: 17 lut 2010, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wszyscy w około oczekują "demonstrowania" żałoby i na tym swoje obserwacje koncentrują, oburzając się na brak obecności wymownych gestów, jak np. to odwołanie wystawy. Czy w takim razie nie liczy się osobista, w ciszy przeżywana zaduma? Trzeba pokazać "patrz, jak cierpię, już nic się dla mnie nie liczy" bo inaczej ludzie nie uwierzą? Nie widzę powodu, dla którego mogłabym mieć pretensje do organizatorów wystawy, bądź do właściciela osiedlowego sklepiku, że w niedzielę nie zamknął swojego przybytku... Doszło do wielkiej tragedii, ale życie toczy się dalej i żyć za coś trzeba.
- treissi
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- treissi
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Grażynko to mój łobuziak wskakuje ostatnio na telewizor a z niego na szafę w moją begonię