Truskawki w donicach, skrzynkach, rurach in. pojemnikach cz.1
- stalewiak
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 kwie 2009, o 10:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Truskawki pnące
Hey a ja sie pochwale ze do dzis mam jeszcze 2 truskawki na krzaczku
Tu fotka z przed kilku dni oczywiscie trzymam ja w domku na parapecie
Ogolnie ten krzaczek dał mi w tym roku okolo40 pędow ktore wsadziłem do krzynki i trzymam w kuchni
Pozdrawiam
Tu fotka z przed kilku dni oczywiscie trzymam ja w domku na parapecie
Ogolnie ten krzaczek dał mi w tym roku okolo40 pędow ktore wsadziłem do krzynki i trzymam w kuchni
Pozdrawiam
Maniak roślin egzotycznych
- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Re: Truskawki pnące
Jeszcze raz dzisiaj zajrzałam na grządkę z tymi feralnymi truskawkami. Pooglądałam je dokładnie. Powypuszczały "wąsy lub rozłogi" i się one ukorzeniły. Na wiosnę poprzesadzam je . I taka korzyść, że się trochę rozmnożyły.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
Re: Truskawki "zwisające"
Witam wszystkich:) Nowiutki fanik zielonki na pokładzie:) tak czytałam te fora od dłuższego czasu i teraz już jestem legalnie:) Jejusiu!!
No i mam problem... chcę posadzic truskawki zwisające, niestety u mnie nie ma nic takiego:( kupiłam nasiona temptation ... i z 8 które wzeszły wszystkie zdechły:( z następnego opakowania już nic nie wzeszło:( albo ja mam dwie lewe ręce ale miałam pecha co do nasion:( teraz czytam o selva czy tak jakoś:) i jestem zaczarowana - cóż z tego jak i tak tu u mnie jej nie uświadcze, a z allegro to i drogo i się boję, że zdechlaki przyjadą:( ech już mi się te truskawy po nocach śnią:( może ma ktoś za dużo u siebie takowej?? Wiem, wiem nowa jestem - to i tak pewnie nikt nie zechce "popełnic" dobrego uczynku, oczywiście odpłatnego:) pozdrawiam
No i mam problem... chcę posadzic truskawki zwisające, niestety u mnie nie ma nic takiego:( kupiłam nasiona temptation ... i z 8 które wzeszły wszystkie zdechły:( z następnego opakowania już nic nie wzeszło:( albo ja mam dwie lewe ręce ale miałam pecha co do nasion:( teraz czytam o selva czy tak jakoś:) i jestem zaczarowana - cóż z tego jak i tak tu u mnie jej nie uświadcze, a z allegro to i drogo i się boję, że zdechlaki przyjadą:( ech już mi się te truskawy po nocach śnią:( może ma ktoś za dużo u siebie takowej?? Wiem, wiem nowa jestem - to i tak pewnie nikt nie zechce "popełnic" dobrego uczynku, oczywiście odpłatnego:) pozdrawiam
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 15 gru 2009, o 11:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Selva to odmiana powtarzająca,są już lepsze odmiany powtarzające, w tej chwili nie pamiętam nazw ale zajrzyj na stronkę szkółki Markiewicza albo Kąckich, tam poczytasz o odmianach,może będzie i o odmianach zwisających.
Zdaje się,że odmiana Albion to odmiana powtarzająca.
Firma Florexpol też wysyła małe ilości sadzonek truskawek,są dobre jakościowo.
Zdaje się,że odmiana Albion to odmiana powtarzająca.
Firma Florexpol też wysyła małe ilości sadzonek truskawek,są dobre jakościowo.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 12 maja 2009, o 22:52
Florexpol może i wysyla pojedyncze sztuki ale za jakie ceny! Zwykla truskawke sprzedają po kilka zlotych za sztukę sadzonki (3-8zl). Przeciez to zdzierstwo niesamowite. Do tego zamowienia sadzonek od 30zl w góre... Są lepsze miejsca na zakupy.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 20 mar 2010, o 09:08
Witajcie
Kupiłam sadzonki Selvy typu frigo - za 25 sztuk dałam 35 zł
Niestety nie mam ogrodu i zasadzilam je w doniczki. To mój pierwszy raz kiedy eksperymentuję z truskawkami itp. Jestem zadowolona bo już powychodziły śliczne zielone listki. Odmianę Temptation kupilam za szt sadzonki 7 zł - szok, ale mam tylko 4.
Jestem ciekawa ile bedzie truskawek w tym roku
Pozdrawiam
Kupiłam sadzonki Selvy typu frigo - za 25 sztuk dałam 35 zł
Niestety nie mam ogrodu i zasadzilam je w doniczki. To mój pierwszy raz kiedy eksperymentuję z truskawkami itp. Jestem zadowolona bo już powychodziły śliczne zielone listki. Odmianę Temptation kupilam za szt sadzonki 7 zł - szok, ale mam tylko 4.
Jestem ciekawa ile bedzie truskawek w tym roku
Pozdrawiam
-
- Od: 12 maja 2009, o 22:52
też mam kilka Selva w doniczkach, niestety niektóre sadzonki po wsadzeniu do doniczki powoli umierają, tzn robią się brązowe listki i padają. Mimo że na początku ładnie rosły w górę.
-
- 20p - Rozkręcam się...
Zauważyłam, że te donice postawione na miejscu gdzie jest więcej słońca lepiej wyrastają.
U mnie w pełnym słońcu będzie stać 5 pojemników a 2 z boku (tam słońce dociera tylko czasami). Ta 5 rośnie ladnie, zielone piękne listki, a ta 2 troszkę wolniej.
U mnie w pełnym słońcu będzie stać 5 pojemników a 2 z boku (tam słońce dociera tylko czasami). Ta 5 rośnie ladnie, zielone piękne listki, a ta 2 troszkę wolniej.
-
- 20p - Rozkręcam się...
Ja zasadziłam do podłużnej doniczki 100cm cztery truskawki.
- neil
- Od: 5 kwie 2010, o 21:52
Witam mam pytanie, czy to jest prawda że truskawki pierwszego roku nie owocują ? Ja swoje posadziłam w sierpniu, i myślałam ze w tym raku trochę będzie .. A tu mi dzisiaj sąsiad mówi ze w tym raku jeszcze nie będę jeść swoich truskawek
- Tula
- Od: 7 lut 2009, o 15:00
Moje owocowały, choć owoców było niewiele, z niektórych roślinek to były dosłownie trzy truskawki. Ale i roślinki były malutkie.
Hmm... tak napisałam i jeszcze raz przemyślałam. Ja sadziłam w marcu 2009 i tego samego roku miałam to małe owocowanie. Więc w tym roku powinno już coś być do poskubania, u ciebie też ;)
Hmm... tak napisałam i jeszcze raz przemyślałam. Ja sadziłam w marcu 2009 i tego samego roku miałam to małe owocowanie. Więc w tym roku powinno już coś być do poskubania, u ciebie też ;)
Poziomki uzyskujemy przez przewracanie pionków.
- neil
- Od: 5 kwie 2010, o 21:52
Dzięki za pocieszenie mam nadzieje że chociaż trochę pojem w tym roku