Gęstniejący ogród Zuzi55
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Gęstniejący ogród Zuzi55
Nie tylko pięknie ,ale i pachnąco . :P
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zuziu obejrzałam Twoją wizytówkę i przypomniało mi się, że kiedyś zaglądałam do Twojego ogrodu. Kibicowałam powstawaniu altany
Chciałam się zapytać, czy znasz nazwę odmiany róży, która jest na czwartym zdjęciu w wizytówce?( Zdjęcie z 20-06-2009r.)
Chciałam się zapytać, czy znasz nazwę odmiany róży, która jest na czwartym zdjęciu w wizytówce?( Zdjęcie z 20-06-2009r.)
- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
JOLU- u mnie wszystko zaczyna kwitnąc póżniej niż w innych rejonach.Na prawdziwy rozkwit jeszcze troszkę muszę poczekac.
MARYSIU-ta róża jest w naszej rodzinie może ze 70 lat,więc nazwy nie znam.Nawet kiedyś przeglądałam katalogi i żadna nazwa nie pasowała mi do niej.
MARYSIU-ta róża jest w naszej rodzinie może ze 70 lat,więc nazwy nie znam.Nawet kiedyś przeglądałam katalogi i żadna nazwa nie pasowała mi do niej.
- amba19
70 lat
Czy ona ma ciemnofioletowe kwiaty i łodygi z bardzo dużą ilością kolców?? Trochę mi przypomina mojego Kardynała de Richelieu.
Może wstaw jej zdjęcie do wątku różanego - tam są specjaliści najwyższej klasy i może Ci ją zidentyfikują. Mnie w zeszłym roku ochrzczono tam różę , przez lata zwaną "róża z wytwórni", a okazało się, że to stara odmiana o nazwie Alchymist - dużo ładniej prawda?
Czy ona ma ciemnofioletowe kwiaty i łodygi z bardzo dużą ilością kolców?? Trochę mi przypomina mojego Kardynała de Richelieu.
Może wstaw jej zdjęcie do wątku różanego - tam są specjaliści najwyższej klasy i może Ci ją zidentyfikują. Mnie w zeszłym roku ochrzczono tam różę , przez lata zwaną "róża z wytwórni", a okazało się, że to stara odmiana o nazwie Alchymist - dużo ładniej prawda?
-
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
Zuziu
piękna wiosenka u Ciebie Czy Twoja gaura przeżyła moja niestety padła
piękna wiosenka u Ciebie Czy Twoja gaura przeżyła moja niestety padła
- zuzia55
MARYSIU-ma ciemnobordowe płatki,ale jak ogladałam na zdjęciach kardynała,to ma w środku jasniejsze płatki,u mojej są w jednakowym kolorze.Nie wiem jak mi w tym roku zakwitnie,bo dużo pędów zmarzło,ja jej nigdy nie cięłam przy ziemi.Na wszelki wypadek przywiozłam sobie,jeszcze dwa pędy,które zostały jak wykopałam ją z poprzedniego miejsca zamieszkania,ale nie wiem czy to będzie ta sama,bo z boku wybijały chyba podkładki.
BOŻENKO-o mojej gaurze mogę mówic tylko w czasie przeszłym.
Rozkwitają po kilka tulipany.
Widac,ze muszę nadrobic zaległości w pieleniu
BOŻENKO-o mojej gaurze mogę mówic tylko w czasie przeszłym.
Rozkwitają po kilka tulipany.
Widac,ze muszę nadrobic zaległości w pieleniu
Pięknie wszystko kwitnie i pachnie.Jednak wiosna najpiękniejsza.
- amba19
OOOOOooooo!!!! Kwitną Ci już szachownice. moje dopiero pokazały pączki. Ale będą kwitły tylko dwie
A ile tulipanów
Piękny ten żonkil z żółtym środkiem
A ile tulipanów
Piękny ten żonkil z żółtym środkiem
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Witaj, Zuziu
Z przyjemnością obejrzałam wszystkie zdjęcia i zachwyciłam się narcyzami Twój ulubiony hiacynt to chyba Woodstock.
Pozdrawiam Cię serdecznie
Z przyjemnością obejrzałam wszystkie zdjęcia i zachwyciłam się narcyzami Twój ulubiony hiacynt to chyba Woodstock.
Pozdrawiam Cię serdecznie
- zuzia55
Witaj Zuziu i tutaj Cię znalazłem , ślicznie wszystko kwitnie u Ciebie ,
Jak pieknie zapowiada się magnolia , widzę , że masz ją posadzoną w zacisznym miejscu .
Słyszałem , że lubią przemarzać.
Jak pieknie zapowiada się magnolia , widzę , że masz ją posadzoną w zacisznym miejscu .
Słyszałem , że lubią przemarzać.