Sępolia - fiołek afrykański cz.1
- Szlachcianka
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 24 lut 2010, o 10:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Sępolia - fiołek afrykański
Jak obiecałam, tak się z radością informuję, że z tego zmrożonego fiołka w końcu pokazały się zielone listeczki Odżył!!!
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękny......k888 pisze:Witam, "fiołkowych"
U mnie również rozpoczął się sezon kwitnienia tak zakwitł Red Lantern
Czyli udało się ...koniecznie go pokaż.Szlachcianka pisze: z tego zmrożonego fiołka w końcu pokazały się zielone listeczki Odżył!!!
NO Harpia411 faktycznie bardzo wyrośnięty .Często bywa że na allegro oszukują chociaż są wyjątki.Mam nadzieję że będzie ta odmiana za którą zapłaciłaś.
- kubusiowa mama
- 500p
- Od: 1 kwie 2010, o 01:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
[quote="harpia411"
odechciało mi sie kupowania listków i sadzonek przez allegrooo ;)[/quote]
Ojej... rzeczywiście marnie to wygląda.
Ja też się boje kupowania na allegro.
Tym bardziej , że jestem fiołkowym laikiem
odechciało mi sie kupowania listków i sadzonek przez allegrooo ;)[/quote]
Ojej... rzeczywiście marnie to wygląda.
Ja też się boje kupowania na allegro.
Tym bardziej , że jestem fiołkowym laikiem
No cóż...na allegro żywe rośliny kupowałem 6 razy. Dwukrotnie nie byłem w pełni zadowolony z zakupu, a raz po prostu bezczelnie oszukany . Wygląda na to, że zakupy tam to rzut monetą . Albo się uda, albo nie
To co napisałem dotyczy tylko żywych roślin, z innych zakupów na alledrogo byłem zadowolony w 99,9%
A tak kwitł jakieś dwa tygodnie temu Lamb's Ears
To co napisałem dotyczy tylko żywych roślin, z innych zakupów na alledrogo byłem zadowolony w 99,9%
A tak kwitł jakieś dwa tygodnie temu Lamb's Ears
Pozdrawiam Wojtek
- malena100
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 22 mar 2010, o 01:50
Niestety, trzeba kupować od polecanych/dobrze poznanych hodowców - najłatwiej się naciąć na "okazję" od kogoś, kto właśnie zaczął sprzedawać fiołki. Ja unikam tych, którzy nie posiadają własnych zdjęć i wykorzystują cudze, należące np. do AVSA albo selekcjonerów wschodnich. Skoro nie mają oporów przed kradzieżą zdjęć - nie będą mieli oporów, żeby naciągnąć mnie.
A co z ebay'em? Ja jestem zadowolona - na angielskim ebay'u kupiłam m.in. Chantilly Puff, Three Cheers i Reflections of Spring - sadzonki zakwitły prawidłowo:
A co z ebay'em? Ja jestem zadowolona - na angielskim ebay'u kupiłam m.in. Chantilly Puff, Three Cheers i Reflections of Spring - sadzonki zakwitły prawidłowo:
Pozdrawiam
Madzia
Madzia
- malena100
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 22 mar 2010, o 01:50
???????? ????? - ech, ja się nie mogę doczekać drugiego kwitnienia mojego szalonego egzemplarza - ciekawe, czy będzie tak zwariowany, jak poprzednio...
Pozdrawiam
Madzia
Madzia
Gardenio Ty to zawsze pokazujesz takie cudeńka .A czy zakwitł Ci taki różowo zieloną otoczką , pełny?
- kubusiowa mama
- 500p
- Od: 1 kwie 2010, o 01:27
[quote="malena100"]Niestety, trzeba kupować od polecanych/dobrze poznanych hodowców - najłatwiej się naciąć na "okazję" od kogoś, kto właśnie zaczął sprzedawać fiołki. Ja unikam tych, którzy nie posiadają własnych zdjęć i wykorzystują cudze, należące np. do AVSA albo selekcjonerów wschodnich. Skoro nie mają oporów przed kradzieżą zdjęć - nie będą mieli oporów, żeby naciągnąć mnie.
Tak, masz rację.
To mnie zawsze zastanawiało dlaczego ktoś sprzedaje fiołki i nie publikuje fotografii swojego egzemplarza, tylko podpiera się zdjęciami innych.
Przecież ma swój aparat skoro sfotografował sadzonkę.
Przy okazji.... wpadłam w zachwyt oglądając twoje zdjęcia. Ach... ach... ach...
Tak, masz rację.
To mnie zawsze zastanawiało dlaczego ktoś sprzedaje fiołki i nie publikuje fotografii swojego egzemplarza, tylko podpiera się zdjęciami innych.
Przecież ma swój aparat skoro sfotografował sadzonkę.
Przy okazji.... wpadłam w zachwyt oglądając twoje zdjęcia. Ach... ach... ach...
- stynka0207
- 500p
- Od: 21 lut 2010, o 15:47
Po prostu cudeńka
malena100
Sadzonkę kupiłam od polecanej osoby ;)))) dlatego jestem zdziwiona, jakością sadzonki.
A to moje maleństwa wszystkie maja paczki wiec będzie co pokazać.
Sadzonkę kupiłam od polecanej osoby ;)))) dlatego jestem zdziwiona, jakością sadzonki.
A to moje maleństwa wszystkie maja paczki wiec będzie co pokazać.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=29378" onclick="window.open(this.href);return false;