Lady-r pisze:Ty to masz głowę do nazw odmianowych

...

No chyba nie sądzisz, że ja to wszystko pamiętam z okresu sadzenia w ubiegłym roku
Po prostu przyłożyłem się i wszystkie odmiany mam opisane i oznaczone. Teraz tylko sprawdzam znaczniki.
piterek pisze:Wspaniałe tulipany! Mnie się nawet 'Air' podoba, a jak mnie nosi żeby zobaczyć swoje nowosadzone na jesieni!

Tak jak pisałem - jednym może się podobać innym nie. Jak ktoś napisze, że jest beznadziejna to też mnie to nie zrazi

Na pewno te kilka cebulek któe mam bedę podtrzymywał w miarę możliwości ale już nowych Air nie dokupię
Za to mam swoich faworytów wśród odmian, które już zakwitły. Nadal jednak czekam z utęsknieniem aż zakwitnie Angelique. Ciekawy jestem czy będzie tak atrakcyjna jak na zdjęciu z opakkowania. Oby tylko nie zakwitła i przekwitła w czasie kiedy będziemy w Polsce, bo będzie mi bardzo smutno jeśli nie będę miał okazji jej obejrzeć na żywo.
A moja żonka nie może się doczekać kwitnących Rococo.
Przy okazji pochwalę się też, że wczoraj dokonaliśmy ostatnich przed wyjazdem do Polski zakupów.
W koszyku znalazły się: Kalina Pink Beauty, Śniegowiec Wirginijski (dziękuję Karo za zwrócenie uwagi na tą roślinę), Kielichowiec Wonny, Tawuła Grefsheim (to już nasz druga ale nie możemy się oprzeć ich urokowi), dwie turzyce (nie pamiętam nazwy odmiany - wieczorem w domu dopiszę gdy bedę wstawiał zdjęcia), Porzeczka Krwista Król Edward VII .... hm chyba była jeszcze jedna ... jaka ta pamięć krótka.