Ogród Asi
Re: Ogród Asi
Kratownica Wiktorio była już jak przejęłam ogród. Rosły przy niej dalie
Ja wsadziłam winogrono, ale to eksperyment, który potrwa jeszcze rok czy dwa. Jak zakończy się fiaskiem są już chętne roślinki do wsadzenia na to miejsce
Różaneczniki i azalie wyglądają dość dobrze, ale na bujne kwitnienie w tym roku nie mam co liczyć. W zeszłym roku części oberwałam pąki by się ładnie rozkrzewiły, cóż coś za coś
Gosiu, Zenetan witam, dziękuję i zapraszam częściej
Dzisiaj w ogrodzie troszkę popracowałam, ale ogólnie jest jeszcze bardzo zimno. Najprzyjemniej pracuje się w szklarence(tylko na razie pracy nie za wiele )
Już musiałam pryskać, nie cierpię tego
Na jednym różaneczniku były takie małe robaszki z wyglądu jak pająki, a takie dranie szybkie, że nie mogłam im zrobić zdjęcia , zaś mszyce na młodych pąkach bzu
Wychodzą dyptamy, serduszka, liliowce i rukola
Troszkę koloru
Czy to szachownica???
Zastanawiam się czy można już wynieś na dwór eukomis, jakiś blady, nadmiernie wybujały się robi?
Pozdrawiam
Ja wsadziłam winogrono, ale to eksperyment, który potrwa jeszcze rok czy dwa. Jak zakończy się fiaskiem są już chętne roślinki do wsadzenia na to miejsce
Różaneczniki i azalie wyglądają dość dobrze, ale na bujne kwitnienie w tym roku nie mam co liczyć. W zeszłym roku części oberwałam pąki by się ładnie rozkrzewiły, cóż coś za coś
Gosiu, Zenetan witam, dziękuję i zapraszam częściej
Dzisiaj w ogrodzie troszkę popracowałam, ale ogólnie jest jeszcze bardzo zimno. Najprzyjemniej pracuje się w szklarence(tylko na razie pracy nie za wiele )
Już musiałam pryskać, nie cierpię tego
Na jednym różaneczniku były takie małe robaszki z wyglądu jak pająki, a takie dranie szybkie, że nie mogłam im zrobić zdjęcia , zaś mszyce na młodych pąkach bzu
Wychodzą dyptamy, serduszka, liliowce i rukola
Troszkę koloru
Czy to szachownica???
Zastanawiam się czy można już wynieś na dwór eukomis, jakiś blady, nadmiernie wybujały się robi?
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Zapraszam
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Asiu- cudownie w Twoim leśnym ogrodzie, na pewno rozlegają się trele ptaków.
U mnie Azalie i Różaneczniki także będą słabiej kwitły w tym roku.No popatrz, żeby już mszyca na roślinach, że te mrozy ją nie unicestwiły.
U mnie Azalie i Różaneczniki także będą słabiej kwitły w tym roku.No popatrz, żeby już mszyca na roślinach, że te mrozy ją nie unicestwiły.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
W biedronce mają być jakieś małe szklarenki foliowe na 3 półki.Ciekawe czy to by zdawało egzamin?
Odpowiem na pytanie: jak na moje oko, to jest szachownica cesarska korona.
Chyba sadziłaś?
Chyba sadziłaś?
Tajko ranne i wieczorne koncerty ptasie są wspaniałe
Nikaa dziękuję i witam serdecznie
Gosiu cieszę się, że rozpoznałaś koronę, wsadziłam kilka kupionych w Biedronce i już myślałam, że żadna nie wzeszła.
A, że pierwszy raz w moim ogrodzie to skali porównawczej nie miałam
Pozdrawiam
Nikaa dziękuję i witam serdecznie
Gosiu cieszę się, że rozpoznałaś koronę, wsadziłam kilka kupionych w Biedronce i już myślałam, że żadna nie wzeszła.
A, że pierwszy raz w moim ogrodzie to skali porównawczej nie miałam
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Zapraszam
- MalaRybka
- 1000p
- Od: 22 mar 2007, o 15:54
Cześć Asiu .
Nie było powiadomień, to nie wiedziałam że coś się u ciebie dzieje .
Szklarnia wyglada super!! Zazdroszczę ci jej .
Przedwczoraj pryskałam Asahi, ale akurat rododendrowny ominęłam, bo już resztka w opryskiwaczu była. Chyba jeszcze rozrobie tego specyfiku i potraktuję nim rododonerony. Czy iglaki też tym można pryskać?
Ładną wiosnę masz u siebie.
Nie było powiadomień, to nie wiedziałam że coś się u ciebie dzieje .
Szklarnia wyglada super!! Zazdroszczę ci jej .
Przedwczoraj pryskałam Asahi, ale akurat rododendrowny ominęłam, bo już resztka w opryskiwaczu była. Chyba jeszcze rozrobie tego specyfiku i potraktuję nim rododonerony. Czy iglaki też tym można pryskać?
Ładną wiosnę masz u siebie.
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Ogród Rybki
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
No ja też muszę Asahi prysnąć, bo mu się termin ważności kończy Będę więc pryskać, co się da.
Piękna, kurczę, ta szklarnia. Normalnie szklarnie są dla mnie raczej mało ozdobne, a ta mnie zachwyca Powiedz, czy to gotowiec był?
Piękna, kurczę, ta szklarnia. Normalnie szklarnie są dla mnie raczej mało ozdobne, a ta mnie zachwyca Powiedz, czy to gotowiec był?
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Pięknie już u Ciebie Asiu .Bardzo podoba mi się ta szklarenka ,ale u mnie za duża .Gosia ma rację to korona cesarska .Pięknie i kolorowo .Czy wszystkie pomidorki pójdą do szklarenki .U mnie jest jeszcze taka zimna ziemia ,że posiane już jakiś czas temu rzodkiewki czy koper nic nie wychodzi
Zaglądam do różnych wątków na forum, do siebie nie(powiadomień brak)
Iwonko ja wczoraj dostałą w końcu Asahi i popryskałam rh, laurowiśnie i niektóre iglaki.
Szklarnia mnie cieszy bardzo, tym bardziej, że wykorzystują ją nie tylko dla pomidorów. Siedzą w niej ciepłolubne - laur, oliwka, olki.
Od parunastu dni pelargonie, eukomis, dalie i canny. O doniczkach z innymi różnościami nie wspomnę. Taka mała a ile zmieści
Dominiko, to gotowiec z OBI. Dla mnie ona jest mało ozdobna nadal, ale względy użytkowo-praktyczne przeważają
Mam nadzieję, że posadzone rośliny przed warzywniakiem kiedyś podrosną i zasłonią cały ten cudny zakątek
Jadziu niestety tam wejdzie tylko z 15, i może wcisnę jeszcze papryki. Koraliki pójdą do gruntu. Część już wsadziłam u taty w inspekcie.
U mnie rzodkiewka, szpinak i pasternak w gruncie pod agrowłókniną też beznadzieja
Dzisiaj wsadziłam trochę roślin do cienia i piwonii kupionych na all. Piwonie ok, ale pozostałe to kpina - wyschnięte, zapleśniałe. Nie wiem czy coś z tego będzie Zobaczymy....
Człowiek czyta, że nie warto ale i tak się skusi. I akurat względy ekonomiczne nie miały znaczenia(ceny nie specjalnie atrakcyjne), raczej fakt, że u mnie nie mogłam nigdzie dostać świecznicy, tarczownicy, rutewki orlikolistnej itp.
Pomidorki rosną już w szklarni zobaczymy czy dadzą sobie radę
Pozdrawiam
Iwonko ja wczoraj dostałą w końcu Asahi i popryskałam rh, laurowiśnie i niektóre iglaki.
Szklarnia mnie cieszy bardzo, tym bardziej, że wykorzystują ją nie tylko dla pomidorów. Siedzą w niej ciepłolubne - laur, oliwka, olki.
Od parunastu dni pelargonie, eukomis, dalie i canny. O doniczkach z innymi różnościami nie wspomnę. Taka mała a ile zmieści
Dominiko, to gotowiec z OBI. Dla mnie ona jest mało ozdobna nadal, ale względy użytkowo-praktyczne przeważają
Mam nadzieję, że posadzone rośliny przed warzywniakiem kiedyś podrosną i zasłonią cały ten cudny zakątek
Jadziu niestety tam wejdzie tylko z 15, i może wcisnę jeszcze papryki. Koraliki pójdą do gruntu. Część już wsadziłam u taty w inspekcie.
U mnie rzodkiewka, szpinak i pasternak w gruncie pod agrowłókniną też beznadzieja
Dzisiaj wsadziłam trochę roślin do cienia i piwonii kupionych na all. Piwonie ok, ale pozostałe to kpina - wyschnięte, zapleśniałe. Nie wiem czy coś z tego będzie Zobaczymy....
Człowiek czyta, że nie warto ale i tak się skusi. I akurat względy ekonomiczne nie miały znaczenia(ceny nie specjalnie atrakcyjne), raczej fakt, że u mnie nie mogłam nigdzie dostać świecznicy, tarczownicy, rutewki orlikolistnej itp.
Pomidorki rosną już w szklarni zobaczymy czy dadzą sobie radę
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Zapraszam
-
- Od: 5 sie 2009, o 20:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czy to o tarczownicy i świecznicy piszesz, że zapleśniałe? Jeśli tak, to szkoda, piękne rośliny...dobrze, że chociaż piwonie w porządku. Jakie kupiłaś?
Pomidory już w szklarni??? No, to lepszego zakupu nie mogłaś zrobić
Pomidory już w szklarni??? No, to lepszego zakupu nie mogłaś zrobić
Wiktorio właśnie w najgorszym stanie to była tarczownica . Te kiełki które rośliny wypuściły - wiotkie, bez koloru, połamane; korzenie wysuszone ech......
U nas nie ma sklepów ogrodniczych dobrze zaopatrzonych w byliny, a już w ogóle w takie niszowe rośliny do cienia
Ja niestety nie mogę pochwalić się wspaniałą kolekcją piwonii jak Ty, jedynie jakieś NN po poprzednich właścicielach.
Kupiłam piwonię - Władysława, Ursyn Niemcewicz, Shirley Temple i Karl Rosenfield. Na dobry początek , same bylinowe.
U nas nie ma sklepów ogrodniczych dobrze zaopatrzonych w byliny, a już w ogóle w takie niszowe rośliny do cienia
Ja niestety nie mogę pochwalić się wspaniałą kolekcją piwonii jak Ty, jedynie jakieś NN po poprzednich właścicielach.
Kupiłam piwonię - Władysława, Ursyn Niemcewicz, Shirley Temple i Karl Rosenfield. Na dobry początek , same bylinowe.
Aśka
Zapraszam
Zapraszam