Ogródek brunetki cz.2
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek brunetki cz.2
Reniu dziękuje za zdjęcia Twoich piękności ogrodowych
Ale Ty masz ten ogródeczek wypielęgnowany, dopieszczony, jednego chwaścika nie ma
Masz się czym chwalić
Ale Ty masz ten ogródeczek wypielęgnowany, dopieszczony, jednego chwaścika nie ma
Masz się czym chwalić
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Reniu jestem pod wrażeniem Twojej kolorowej wiosny,korony już prawie przed rozkwitem ,
tulipanki w moim kolorku .
Ale masz porządeczek ,tylko pozazdrościć
tulipanki w moim kolorku .
Ale masz porządeczek ,tylko pozazdrościć
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Rabatki wypielęgnowane ,piękne , kwitnące i gotowe do pokazu . :P
Dziękuje za tyle miłych słów ....
Rzeczywiście ogródki robią się coraz piękniejsze i bardziej kolorowe .
U mnie pięknie kwitną tulipany , rozwinęły się nowe odmiany , które nie długo pokażę .
Dalu co do korony cesarskiej to posadziłam ją po raz drugi i w tym roku udało się ....sadziłam kiedyś wcześniej , ale coś cebule zjadło . Bardzo uwielbiam te kwiaty...
Rzeczywiście ogródki robią się coraz piękniejsze i bardziej kolorowe .
U mnie pięknie kwitną tulipany , rozwinęły się nowe odmiany , które nie długo pokażę .
Dalu co do korony cesarskiej to posadziłam ją po raz drugi i w tym roku udało się ....sadziłam kiedyś wcześniej , ale coś cebule zjadło . Bardzo uwielbiam te kwiaty...
Witajcie kochani ....
Wczoraj u mnie świeciło pięknie słoneczko , a dzisiaj już pogoda się popsuła i zrobiło się zimno i pochmurno ....
W ogrodzie robi się jednak z dnia na dzień coraz piękniej i bardziej kolorowo.
Rozkwita coraz więcej tulipanów , a każdy innego koloru , szachownice lada dzień rozwiną swoje cudowne kwiateczki .
Wczoraj popracowałam trochę w warzywniaku tzn. mąż wreszcie skopał mi część pod warzywka i całe popołudnie spędziłam na sianiu warzywek . Wsadziłam też kupioną jabłoń kosztelę poszukiwaną od jakiegoś czasu .
I nawet starczyło czasu na pierwsze w tym sezonie koszenie trawnika .
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę dużo słonka...
Wczoraj u mnie świeciło pięknie słoneczko , a dzisiaj już pogoda się popsuła i zrobiło się zimno i pochmurno ....
W ogrodzie robi się jednak z dnia na dzień coraz piękniej i bardziej kolorowo.
Rozkwita coraz więcej tulipanów , a każdy innego koloru , szachownice lada dzień rozwiną swoje cudowne kwiateczki .
Wczoraj popracowałam trochę w warzywniaku tzn. mąż wreszcie skopał mi część pod warzywka i całe popołudnie spędziłam na sianiu warzywek . Wsadziłam też kupioną jabłoń kosztelę poszukiwaną od jakiegoś czasu .
I nawet starczyło czasu na pierwsze w tym sezonie koszenie trawnika .
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę dużo słonka...
- EdytaB
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witaj
dawno mnie tu nie było - pięknie i kolorowo u Ciebie a jak wypielone ho ho ja o soich rabatach lepiej pisała nie będę
Korone cesarską masz, kupiłaś czy też taka wyrosła u Ciebie, ja może we wrześniu wsadzę, kiedyś mi nie wyszło i się zniechęciłam. A że zamierzam założyć rabatę żółto - pomarańczową to by pasowała.
dawno mnie tu nie było - pięknie i kolorowo u Ciebie a jak wypielone ho ho ja o soich rabatach lepiej pisała nie będę
Korone cesarską masz, kupiłaś czy też taka wyrosła u Ciebie, ja może we wrześniu wsadzę, kiedyś mi nie wyszło i się zniechęciłam. A że zamierzam założyć rabatę żółto - pomarańczową to by pasowała.
Sliczna wiosna u Ciebie . Podobają mi się te pomarańczowe tulipany, jestem ciekawa dalszych odmian, widzę też kolorowe pierwiosnki, u mnie część zginęła, w tamtym roku zżarły ślimaki, może w tym się pokażą. czy już nie???. Co do koron też bardzo mi się podobają, muszę sobie takie sprawić
Edyto
Korony kupiłam po raz drugi . Kiedys miałam , ale kwitły tylko raz i nigdy więcej już nie wzeszły . Również się zniechęciłam . Ale nie na długo , ponieważ maja w sobie coś co nie pozwala mi o nich zapomnieć .
Te co zakwitły mi w tym roku to kupiłam w tamtym roku od kogoś z form . No i pięknie wzeszły i zakwitły . Mam nadzieję , że tak będzie w następnych latach .
Onko co do tulipanów to również je uwielbiam , mam ich trochę w swojej kolekcji , ale planuję jeszcze ją powiększyć .
Co do pierwiosnków to nie mogę się dochować innych niż tych starodawnych odmian , dlatego już nie ryzykuję i nie sadzę tych nowych odmian chociaż również są piękne .
Kilka tulipanów
Korony kupiłam po raz drugi . Kiedys miałam , ale kwitły tylko raz i nigdy więcej już nie wzeszły . Również się zniechęciłam . Ale nie na długo , ponieważ maja w sobie coś co nie pozwala mi o nich zapomnieć .
Te co zakwitły mi w tym roku to kupiłam w tamtym roku od kogoś z form . No i pięknie wzeszły i zakwitły . Mam nadzieję , że tak będzie w następnych latach .
Onko co do tulipanów to również je uwielbiam , mam ich trochę w swojej kolekcji , ale planuję jeszcze ją powiększyć .
Co do pierwiosnków to nie mogę się dochować innych niż tych starodawnych odmian , dlatego już nie ryzykuję i nie sadzę tych nowych odmian chociaż również są piękne .
Kilka tulipanów
- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Witaj Renato w dzisiejszy zimny i deszczowy dzień w wybrałem się na spacer po Twoim ogrodzie, gdzie miałem okazje podziwiać wiosenne kwiaty .Piękna kolekcja barwnych tulipanów i hiacyntów, które u mnie najczęsciej występują w kolorze niebieskim.
Pozdrawiam Zenek
Halinko moje peonie sadziłam w tamtym roku i jeszcze nie kwitły .
W tym roku rzeczywiście pędzą jak szalone , i mam nadzieję , że zobaczę jakiegoś kwiatuszka w końcu.
Pozdrawiam
W tym roku rzeczywiście pędzą jak szalone , i mam nadzieję , że zobaczę jakiegoś kwiatuszka w końcu.
Pozdrawiam