Ogród Soczewki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Soczewki

Post »

A ja podzieliłam ogród i część będzie przykryta korą a część żwirem :lol:
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie ma to jak kompromis.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
rozalka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 13 cze 2008, o 10:11

Post »

[quote="Soczewka"]A teraz moja druga pasja decoupage. W sobotę skorzystałam z wolnego czasu i przygotawałam doniczki i skrzyneczki na taras

Moniko!!! :wit
Ależ się cieszę że do Ciebie trafiłam. Po pierwsze, mieszkam nieopodal Mszczonowa-Radziejowic, i po drugie moje pasje to również ogród i decoupage!!!! Podobnie tak jak Ty, co weekend, a jak pogoda sprzyja i teraz dłuższe dni, to codziennie mam dylemat, czy sprzątać w domu czy w ogrodzie :roll:
Teraz będę Cie już stale odwiedzać i sprawdzać, co u Ciebie.
Doniczki są przepiękne!!!
Ogród cudownie wypielęgnowany.
I męża masz bardzo zdolnego.
Serdecznie Cie pozdrawiam i dziękuje za zdjęcia i proszę o jeszcze ;-)
Ania
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Witaj Aniu Cieszę się, że odwiedził mnie ktoś z sąsiedztwa. Dylematy są, ale wiosną i latem to ogród wygrywa ze sprzątaniem w domu. Wyjątek był przed świetami bo wiosenne porządki muszą być inaczej by się to za mną ciągnęło, przez kilka tyg i efektów nie byłoby widać. A tak sprężyłam się w kilka dni i nawet znalazłam czas na ogród. Problem mam inny ciągły brak czasu.
Chciałabym tak wstać rano i spędzić cały dzień w ogrodzie , by nikt mi nie przerywał i przeszkadzał. Wtedy może bym zobaczyła efekty mojej pracy.
W kolejce do decoupage stoi stolik i krzesła ogrodowe mam nadzieję, że zdążę przed końcem sezonu.
Szukam dobrej szółki z bylinami może masz jakąś godną polecenia?
Zachęcam do założenia własnego wątku i czekam na zdjęcia Twojego ogrodu.
Pozdrawiam Monika
rozalka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 13 cze 2008, o 10:11

Post »

Monika, polecam Ci szkółkę Pana Grzegorza - Grzegorz_byliny - sprzedaje rośliny na allegro i prowadzi sprzedaż w szkółce w okolicach Skierniewic. Byliny, które zakupiłam u niego w ubiegłym roku rozrosły się do niewiarygodnych rozmiarów. Być może to zasługa podobnego klimatu, ziemi? Na jesieni podczas kompletnej i kolejnej :;230 zmianie koncepcji u Pana Grzegorza zakupiłam około 100 roślinek ;-) Zobaczymy jak przeżyły zimę. Na razie powoli się budzą - to ich pierwsza wiosna na nowej ziemi. Muszą dojść do siebie.
A propos decoupagu - krzesła i stół masz pewnie drewniany? Zamierzasz wszystko ozdobić? :shock: Koniecznie zrób zdjęcia - przed, po i w trakcie ;:180
Ja też marzę o kilku dniach - tylko ja i ogród! W pracy myślę o ogrodzie ;)
A wątek swój mam. Zdjęcia zupełnie nie aktualne, sprzed dwóch lat. Nie mam czego pokazywać. Oto link, gdybyś chciała mnie odwiedzić ;-): http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... ka#p367374
Jak widze inne ogrody - tak jak Twój, to aż wstydze się pokazywać moje wyczyny :oops: Poza tym psy wszystko tratują. Trawa do remontu, mimo wertykulacji, wygrabiania, dosiewania i nawożenia. Ostatnio wykopały świeżo posadzone róże wielokwiatowe ;(
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Aniu zdążyłam już znaleźć Twój wątek , niestety jestem w pracy i nie mogę obejrzeć zdjęć, bo mi się nie otwierają.
Co ty wymyslasz, że nie masz co pokazywać, a te 100 bylinek zakupionych na jesieni. Bierz aparat do ręki i pstrykaj fotki. A trawnika nie musisz na razie pokazywać.
Wielkie dzięki za adres pana Grzegorza, ;:167 ;:196 ;:167 Że ja wcześniej o nim nie wiedziałam, a jeżdzę do Nowego Dworu po
iglaczki i inne roslinki a to po drodze. Nawet nie wiesz ile radości mi sprawiłaś :heja . Portfel znów będzie chudszy ;:223
Pozdrawiam Monika
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Aniu dodam jeszcze, że to forum jest po to by doradzać, podsuwać pomysły.
Jak na razie jedyną wadą tego,że ciągle bywam na forum jest szczupły portfel :;230
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Rozalko, Monika ma rację. Każdy po wejściu na forum patrzy trochę krytycznie na swój ogród. Może nawet niektórzy z forumków też, o czym przekonała się Monika na własnej skórze. Ale widać, że to dzielna dziewczyna i wcale nie przejęła się wpisem. I bardzo dobrze, bo ogród ma być dla Ciebie, a nie dla odwiedzających go. Jak komuś się nie podoba to niech nie wchodzi. A ja zauważyłam u Ciebie dużo ciekawych roślin. Także nie trać czasu i pokazuj swój ogród, bo tu sami wariaci ogródkowi, którzy cieszą się jak głupi do sera na widok każdej roślinki. Tylko powinnaś zamieścić link do swojego ogrodu w stopce.

Przepraszam Monia, że u Ciebie piszę tak dużo
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Gosia nie ma za co przepraszać. Ja lubię jak się u mnie pisze zwłaszcza gdy mądrze. 100% Cię popieram.
Pozdrawiam Monika
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

MONIKO!
Ponieważ u mnie nie chcą rosnąć powojniki z ciekawością przeczytałam Twoje rady.
Dziękuję.
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Monika, czosnek sadzi się jesienią. Ja posadziłam po ząbku przy każdej róży, nie wiem, czy pomogą, ale nie szpecą i własny czosnek mieć będę. O sadzeniu przy powojniku dowiedziałam się teraz i posadzę jesienią, o ile nie zapomnę :oops:
;:196
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Krysiu problem w tym, że u mnie też nie chcą i dlatego postanowiłam doszkolić się teoretycznie, a co z praktyką to czas pokaże.
Basiu z tym czosnkiem to chyba nie o to chodzi, wkładany jest w ziemię nie po to by wyrósł lecz chronił roslinę przed grzybami, międzyinnymi przed uwiądem, który jest wywoływany przez jakiś rodzaj grzyba. Podobno zapach czosnku odstrasza krety i nornice.
Przy okazji wyczytałam na forum, że można zastosować KAn04 nadmanganian potasu, który też ma własciwości przeciw grzybiczne. Ja w tym kąpałam swoje dzieci, więc gdzieś jeszcze mam w apteczce, to zastosuję profilaktycznie.
Pozdrawiam Monika
Soczewka
1000p
1000p

Post »

ifanka pisze:Jest nawóz do powojników - mam taki w zielonym pudełku Agrecol chyba - sypałam - zobaczymy jakie będą efekty :D
Aniu uważaj z nawozami w przypadku nowozakupionych powjników. Ja pisalam, że będę nawozić ale moje mają kilka lat.
Zalecane jest by nawóz podsypywać dopiero w drugim sezonie lub po dwóch latach. W innych wypadku możesz im zaszkodzić
Pozdrawiam Monika
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”