Ogród Soczewki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Soczewki

Post »

Wiem, wiem, że sadząc czosnek przeciwdziała się chorobom grzybicznym, ale przecież przy okazji czosnek urośnie i można go skonsumować ;:108
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Można, można i do dipu na grila ja znalazł-pyszunia
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
ifanka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 3 kwie 2008, o 10:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Soczewka pisze:
ifanka pisze:Jest nawóz do powojników - mam taki w zielonym pudełku Agrecol chyba - sypałam - zobaczymy jakie będą efekty :D
Aniu uważaj z nawozami w przypadku nowozakupionych powjników. Ja pisalam, że będę nawozić ale moje mają kilka lat.
Zalecane jest by nawóz podsypywać dopiero w drugim sezonie lub po dwóch latach. W innych wypadku możesz im zaszkodzić
Wydaje mi się, że na pudełku było napisane, że można sypać w trakcie sadzenia - ale oni chyba tak standardowo piszą - trudno - posypałam już posadzone w zeszłym roku - mam nadzieję, że im nie zaszkodzi. Dzięki za ostrzeżenie :)
Pozdrawiam bardzo serdecznie ;) ANKA
Ogród Ifanki
rozalka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 13 cze 2008, o 10:11

Post »

Monika, jak tylko rośliny pokażą swój urok to zrobie zdjęcia. Na razie to same nosy i kikutki :wink:
Powiedz, gdzie dorwałaś takie piękne kamienie? Może gdzieś w okolicach?
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Kamienie są z jakiejś wioski w okolicach Żyrardowa , chyba Wręcza tam jest żwirownia. Dowiem się to wiecziorem odpiszę dokładnie.
Pozdrawiam Monika
rozalka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Soczewka pisze:Kamienie są z jakiejś wioski w okolicach Żyrardowa , chyba Wręcza tam jest żwirownia. Dowiem się to wiecziorem odpiszę dokładnie.
Dzięki ;-) Jeszcze tylko kamieni mi brak :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja uwielbiam kamienie. Uzupełniają kompozycje. Gdybym miała kasę to bym zakupiła parę ton. To niesprawiedliwe, że niektóre z forumek mają kamienie na polach w olbrzymich ilościach.
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Gosia pocieszę Cię . Ja niestey musiałam wybulić kasę na kamienie. A koszt jest bardzo zbliżony do kory zwłaszcza, że korę musisz co jakiś czas i tak uzupełniać.
Mi się marzy skalniak, ale inwestycja musi zaczekać bo łazienka jest do zrobienia i jest pierwsza w kolejce. Więc jak wpadniesz we wrześniu na kawę tozamiast skalniaka obejrzysz nówkę sztukę łazienkę
Pozdrawiam Monika
Soczewka
1000p
1000p

Post »

A to na poprawienie nastroju bo przeraźliwie zimno dziś, i nic nie zrobiłam w ogrodzie ale za to dzieci mają kopytka i leniwe. Miałam okazję wykazania się w kuchni

Obrazek
Pozdrawiam Monika
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Witaj MONIKO!
Jak u Ciebie po takiej zimnej nocy? ;:3
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Wydaje mi się że mrozek mój ogród ominął, dziś mam urlop więc wstałam o ósmej i nie było sladu szronu. Drzewa chyba nic sobie nie robią z tej brzydkiej aury bo coraz wiecej młodych liści i coraz ładniej się robi. Zakupiłam dziś korę torf ziemię dla moich rh i powojnik?ów. Jadę zaraz poszukać siarki. A póżniej praca wykopaliskowa w ogrodzie.
Pozdrawiam Monika
rozalka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Soczewka pisze:Wydaje mi się że mrozek mój ogród ominął, dziś mam urlop więc wstałam o ósmej i nie było sladu szronu. Drzewa chyba nic sobie nie robią z tej brzydkiej aury bo coraz wiecej młodych liści i coraz ładniej się robi. Zakupiłam dziś korę torf ziemię dla moich rh i powojnik?ów. Jadę zaraz poszukać siarki. A póżniej praca wykopaliskowa w ogrodzie.
Monika! Dziś pewnie dasz upust swojej energii w ogrodzie ;:138
Wyśmienita pogoda! ;:3 Baw się dobrze.
Wracając do kamyków, to mam upatrzone jedno miejsce w okolicach Nadarzyna. Mają piękne otoczaki. Obawiam się jedynie o cenę. Ale kory trzeba dosypywać z uwagi na utlenianie, a kamyki już zostaną - o ile moja córeczka nie postanowi ich roznieść po całym ogródku. Na razie czekam aż podrosną trawy, boje się że je zasypie przed wegetacją :? Co chwila na tej rabacie wyłazi niezidentyfikowane coś.
RH tak jak już wiele osób Ci pisało, przesadź w cień. Ja tak zrobiłam i wyglądają o wiele zdrowiej. W końcu nie mają brązowych liści. Czy Twoje rh już kwitną?
A propos wykopalisk. Szukasz skarbów? :shock: :;230
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

MONIKO!
A do czego ta siarka. Podpowiedz to i ją zastosuję.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”