Ogród Soczewki
- basjak
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Soczewki
Wiem, wiem, że sadząc czosnek przeciwdziała się chorobom grzybicznym, ale przecież przy okazji czosnek urośnie i można go skonsumować
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Można, można i do dipu na grila ja znalazł-pyszunia
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
- ifanka
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 3 kwie 2008, o 10:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wydaje mi się, że na pudełku było napisane, że można sypać w trakcie sadzenia - ale oni chyba tak standardowo piszą - trudno - posypałam już posadzone w zeszłym roku - mam nadzieję, że im nie zaszkodzi. Dzięki za ostrzeżenieSoczewka pisze:Aniu uważaj z nawozami w przypadku nowozakupionych powjników. Ja pisalam, że będę nawozić ale moje mają kilka lat.ifanka pisze:Jest nawóz do powojników - mam taki w zielonym pudełku Agrecol chyba - sypałam - zobaczymy jakie będą efekty
Zalecane jest by nawóz podsypywać dopiero w drugim sezonie lub po dwóch latach. W innych wypadku możesz im zaszkodzić
Pozdrawiam bardzo serdecznie ;) ANKA
Ogród Ifanki
Ogród Ifanki
Monika, jak tylko rośliny pokażą swój urok to zrobie zdjęcia. Na razie to same nosy i kikutki
Powiedz, gdzie dorwałaś takie piękne kamienie? Może gdzieś w okolicach?
Powiedz, gdzie dorwałaś takie piękne kamienie? Może gdzieś w okolicach?
-
- 1000p
Kamienie są z jakiejś wioski w okolicach Żyrardowa , chyba Wręcza tam jest żwirownia. Dowiem się to wiecziorem odpiszę dokładnie.
Pozdrawiam Monika
Dzięki ;-) Jeszcze tylko kamieni mi brakSoczewka pisze:Kamienie są z jakiejś wioski w okolicach Żyrardowa , chyba Wręcza tam jest żwirownia. Dowiem się to wiecziorem odpiszę dokładnie.
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja uwielbiam kamienie. Uzupełniają kompozycje. Gdybym miała kasę to bym zakupiła parę ton. To niesprawiedliwe, że niektóre z forumek mają kamienie na polach w olbrzymich ilościach.
-
- 1000p
Gosia pocieszę Cię . Ja niestey musiałam wybulić kasę na kamienie. A koszt jest bardzo zbliżony do kory zwłaszcza, że korę musisz co jakiś czas i tak uzupełniać.
Mi się marzy skalniak, ale inwestycja musi zaczekać bo łazienka jest do zrobienia i jest pierwsza w kolejce. Więc jak wpadniesz we wrześniu na kawę tozamiast skalniaka obejrzysz nówkę sztukę łazienkę
Mi się marzy skalniak, ale inwestycja musi zaczekać bo łazienka jest do zrobienia i jest pierwsza w kolejce. Więc jak wpadniesz we wrześniu na kawę tozamiast skalniaka obejrzysz nówkę sztukę łazienkę
Pozdrawiam Monika
-
- 1000p
A to na poprawienie nastroju bo przeraźliwie zimno dziś, i nic nie zrobiłam w ogrodzie ale za to dzieci mają kopytka i leniwe. Miałam okazję wykazania się w kuchni
Pozdrawiam Monika
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Witaj MONIKO!
Jak u Ciebie po takiej zimnej nocy?
Jak u Ciebie po takiej zimnej nocy?
-
- 1000p
Wydaje mi się że mrozek mój ogród ominął, dziś mam urlop więc wstałam o ósmej i nie było sladu szronu. Drzewa chyba nic sobie nie robią z tej brzydkiej aury bo coraz wiecej młodych liści i coraz ładniej się robi. Zakupiłam dziś korę torf ziemię dla moich rh i powojnik?ów. Jadę zaraz poszukać siarki. A póżniej praca wykopaliskowa w ogrodzie.
Pozdrawiam Monika
Monika! Dziś pewnie dasz upust swojej energii w ogrodzieSoczewka pisze:Wydaje mi się że mrozek mój ogród ominął, dziś mam urlop więc wstałam o ósmej i nie było sladu szronu. Drzewa chyba nic sobie nie robią z tej brzydkiej aury bo coraz wiecej młodych liści i coraz ładniej się robi. Zakupiłam dziś korę torf ziemię dla moich rh i powojnik?ów. Jadę zaraz poszukać siarki. A póżniej praca wykopaliskowa w ogrodzie.
Wyśmienita pogoda! Baw się dobrze.
Wracając do kamyków, to mam upatrzone jedno miejsce w okolicach Nadarzyna. Mają piękne otoczaki. Obawiam się jedynie o cenę. Ale kory trzeba dosypywać z uwagi na utlenianie, a kamyki już zostaną - o ile moja córeczka nie postanowi ich roznieść po całym ogródku. Na razie czekam aż podrosną trawy, boje się że je zasypie przed wegetacją Co chwila na tej rabacie wyłazi niezidentyfikowane coś.
RH tak jak już wiele osób Ci pisało, przesadź w cień. Ja tak zrobiłam i wyglądają o wiele zdrowiej. W końcu nie mają brązowych liści. Czy Twoje rh już kwitną?
A propos wykopalisk. Szukasz skarbów?
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
MONIKO!
A do czego ta siarka. Podpowiedz to i ją zastosuję.
A do czego ta siarka. Podpowiedz to i ją zastosuję.