czy ruszy z wegetacją i jak będzie wyglądał...
Posadziłam go w zupełnie innej części ogrodu ,pod jabłonką i na podwyższeniu...
i co mam mu podsypać wiosną ????
Z wypowiedzi Lady-r wynika ,że wapna a Grażynka mówi,że rośnie u niej w kwaśnej ziemi.?

Stąd cała dyskusja Karolu,bo mam kilka dobrych lat biały wawrzynek .k-c pisze:ale tu u Ciebie pięknietak kolorowo i prawie wcale nie widać jesieni
a wawrzynki rosną w lasach więc powinny mieć chyba waśną ziemię - ja dostałem od Renaty z naszego forum sadzoniki i mówiła mi że u niej najlepiej rosną w kwaśnej ziemi i dobrze ię rozmnazają
bo może te wawrzynki białe są jakąś odmianą mutowaną genetycznie lub dostosowaną przez specjalistów do gleb zasadowych????KaRo pisze:Stąd cała dyskusja Karolu,bo mam kilka dobrych lat biały wawrzynek .k-c pisze:ale tu u Ciebie pięknietak kolorowo i prawie wcale nie widać jesieni
a wawrzynki rosną w lasach więc powinny mieć chyba waśną ziemię - ja dostałem od Renaty z naszego forum sadzoniki i mówiła mi że u niej najlepiej rosną w kwaśnej ziemi i dobrze ię rozmnazają
Rosnie jak widać - każdej wiosny jest podsypany dolomitem czyli rośnie w środowisku zasadowym ---- w którym zmarniał mi już jeden rózowy .