Pomóżcie proszę rozszyfrować warunki uprawy (na których się nie znam) :wysiew nasion wprost do gruntu w marcu-kwietniu. Na miejsce stałe w maju.
Czyli mam to wsadzić gdziekolwiek w ziemię żeby mogły "ruszyć" a potem w miejsce docelowe?
I czy jeśli tak, to mogę to zrobić w domu do donic i później wynieść na działkę i wsadzić w ziemię?
Nierembergia
Re: Nierembergia
Nierembergię trzeba wysiać bardzo wcześnie, nawet w lutym do doniczek.Ja nie pikowałam tylko potem wybiłam z całą doniczką i przesadziłam do skrzynki.Kiedys późno wysiałam, nie zakwitła, więc stosunkowo młodą roślinę przezimowałam w chłodnym pomiesczeniu i zakwitła w następnym roku.
Teraz już jej nie wysiewam, jest zbyt 'trudna do wyprowadzenia' w warunkach domowych i dużo zachodu, ale jest urocza.
Zastanawiam się czemu nie produkuje się rozsady tej rośliny? W warunkach szklarniowych chyba łatwiej?
Teraz już jej nie wysiewam, jest zbyt 'trudna do wyprowadzenia' w warunkach domowych i dużo zachodu, ale jest urocza.
Zastanawiam się czemu nie produkuje się rozsady tej rośliny? W warunkach szklarniowych chyba łatwiej?