Mój ogródek - KarolinaL
Izo, kwiatek na piątym zdjęciu to ślaz leśny (malva silvestris), zakwitł ponownie po długiej przerwie Co do "czekoladki", której nasionka Ci obiecałam, to mam mały problem - zaczynam wątpić czy on w ogóle produkuje nasionka, przekwitnięte kwiaty zasychają i robi się taka mumijka. Rozłupałam jedną całkiem zaschniętą, ale ja tam w ogóle nie widzę niczego co przypominałoby nasiona, same suche łuski Jeszcze poszukam, ale czy mi się uda?
Aniu, to jest kosmos, nazywa się o ile pamiętam Seashells, jakbyś chciała, to mogę Ci zebrać nasionka, z kosmosa chyba mi się uda!
Jolu, ja też uwielbiam obserwować ptaki, są takie śliczne i słodkie, takie jakby zrobione z piórek
Aniu, to jest kosmos, nazywa się o ile pamiętam Seashells, jakbyś chciała, to mogę Ci zebrać nasionka, z kosmosa chyba mi się uda!
Jolu, ja też uwielbiam obserwować ptaki, są takie śliczne i słodkie, takie jakby zrobione z piórek
[/quote]...., są takie śliczne i słodkie, takie jakby zrobione z piórek [/quote]
Wstąpiłam wreszcie do Karolinki i uśmiałam się co niemiara.
Brakowało mi tego dowcipu, który lubię.
Wstąpiłam wreszcie do Karolinki i uśmiałam się co niemiara.
Brakowało mi tego dowcipu, który lubię.
Pozdrawiam Ewa
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
- empuza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Karolinko, ptaszyny piękne!
Zdjęcia nie wyglądaja mi na jesienne ( i dobrze!) Powiedz, proszę co to za kwiatek na czwartej fotce, taki bordowy?
Zdjęcia nie wyglądaja mi na jesienne ( i dobrze!) Powiedz, proszę co to za kwiatek na czwartej fotce, taki bordowy?
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Ewuś, dzięki, że znalazłaś czas żeby do mnie wpaść! Zapraszam częściej, śmiech to zdrowie
Agnieszko, prawda, póki są kwiatki, to jest lato! Na czwartej fotce cosmos atrosanguineus, niby ma być bylina, ale czy aby na pewno?... A nie mogę na nim znaleźć żadnych nasion .
Nareszcie udało mi się uzupełnić zaległe zdjęcia ze spaceru z Górki i okolic. Oto one już bez szczegółowych opisów, przypomnę tylko: miejsce - wieś Górka, Wielkopolski Park Narodowy, Jezioro Góreckie, czas - ok. 2 tygodnie temu
A poniższe zdjęcia to właśnie działka, która tak mnie zauroczyła jakiś czas temu (zdjęcia niestety nie oddają jej uroku). Ogród wygląda jak chaszczowisko, ale dałoby się z tego bardzo łatwo zrobić coś ładnego... Ech, może zagram w totolotka
Agnieszko, prawda, póki są kwiatki, to jest lato! Na czwartej fotce cosmos atrosanguineus, niby ma być bylina, ale czy aby na pewno?... A nie mogę na nim znaleźć żadnych nasion .
Nareszcie udało mi się uzupełnić zaległe zdjęcia ze spaceru z Górki i okolic. Oto one już bez szczegółowych opisów, przypomnę tylko: miejsce - wieś Górka, Wielkopolski Park Narodowy, Jezioro Góreckie, czas - ok. 2 tygodnie temu
A poniższe zdjęcia to właśnie działka, która tak mnie zauroczyła jakiś czas temu (zdjęcia niestety nie oddają jej uroku). Ogród wygląda jak chaszczowisko, ale dałoby się z tego bardzo łatwo zrobić coś ładnego... Ech, może zagram w totolotka
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękna okolica, wspaniała na spacery a czy ta działka jest do kupienia ? Faktycznie możnaby zrobić z niej kawałek raju, tym bardziej że okolica jest niesamowita i taki tam spokój i cisza.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Aniu, nasionka zbiorę, ale to jeszcze trochę potrwa zanim kosmosik je wyprodukuje, bo dopiero parę kwiatków przekwitło. Miałam jeszcze biały, ale już przekwitł dość dawno, nie wiem czy go zidentyfikuję
Grażynko, nawet się nie dowiadywałam czy ta działka jet na sprzedaż, bo to dla mnie nierealne Ale wygląda tak jakby nikt tam nie mieszkał. Dom by trzeba pewnie od nowa zbudować... Pomarzyć można
Grażynko, nawet się nie dowiadywałam czy ta działka jet na sprzedaż, bo to dla mnie nierealne Ale wygląda tak jakby nikt tam nie mieszkał. Dom by trzeba pewnie od nowa zbudować... Pomarzyć można
- kryska
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Ach te jesienne widoki. Przepiękne. Zagraj Karolino w totka, a nuż się uda. Przyjedziemy pomóc Ci w urządzaniu ogrodu.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
- cappuccino
- Przyjaciel Forum
- Od: 25 cze 2007, o 19:09
Krysiu, ja bym chciała znów tam pojechać, bo w ciągu tych dwóch tygodni jesień na pewno pięknie rozwinęła swoje skrzydła. W totka może znów spróbuję, raz po raz mam takie zrywy, może kiedyś się uda, he he
Gośka, nareszcie jesteś! Mam nadzieję, że wróciłaś na dobre. A mnie właśnie jutro zabierają znowu komputer do soboty, buuuu!... W piątek może uda mi się zajrzeć do kafejki.
Gośka, nareszcie jesteś! Mam nadzieję, że wróciłaś na dobre. A mnie właśnie jutro zabierają znowu komputer do soboty, buuuu!... W piątek może uda mi się zajrzeć do kafejki.
- cappuccino
- Przyjaciel Forum
- Od: 25 cze 2007, o 19:09
Z komputerem wszystko w porządku, problem w tym, że nie jest on mój tylko Taty, a Tata część tygodnia spędza poza domem i komputer zabiera ze sobą Ale w kawiarence będę przynajmniej miała szybki internet Mam swoją ulubioną kawiarenkę gdzie jest ładnie, sympatycznie, cicho i kulturalnie, tam pójdę Ale to dopiero w piątek
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 maja 2007, o 22:38
Widoczki cudowne
A ta dzialeczka....... Karolinko koniecznie zagraj w totka jest niesamowita . Z Twoją wyobraźnią i zapałem stworzyłabyś niesamowicie piękny ogród
A ta dzialeczka....... Karolinko koniecznie zagraj w totka jest niesamowita . Z Twoją wyobraźnią i zapałem stworzyłabyś niesamowicie piękny ogród
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki