moje kwiaty
- m@jk@
- 500p
- Od: 9 wrz 2009, o 03:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: moje kwiaty
Trzymam mocno kciuki za Twoje roślinki niech kwitną jak najdłużej
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie
Damian to może Ci podeślę swoją Cambrię Matulkę uśmierciłem,został jeszcze dzidziuś....
Monsterka może dostała za dużo nawozu?Możliwe,że ma też trochę za mokro...
Gratulacje pędu do kwitnienia u storczyka widzę,że skrzydłokwiat fajnie sobie radzi..a jak tam tacca?
Monsterka może dostała za dużo nawozu?Możliwe,że ma też trochę za mokro...
Gratulacje pędu do kwitnienia u storczyka widzę,że skrzydłokwiat fajnie sobie radzi..a jak tam tacca?
- daka
- 1000p
- Od: 10 lut 2010, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Może monstera jednak została przenawożona,będę ją rzadziej nawoził
Tacca bez zmian,jestem przez nią załamany bo ona chyba mi umiera,długo czekałem na nią a tu taki problem mi sprawiła
A ze storczykami to jakoś mi idzie choć nie planuje wiekszej ich kolekcji,te 2 zostały kupione przypadkowo.
Tacca bez zmian,jestem przez nią załamany bo ona chyba mi umiera,długo czekałem na nią a tu taki problem mi sprawiła
A ze storczykami to jakoś mi idzie choć nie planuje wiekszej ich kolekcji,te 2 zostały kupione przypadkowo.
A ten listek nietoperzowi się rozwinął?Może jeszcze coś będzie z niej...
- daka
- 1000p
Liść coraz bardziej zasycha,już mi sie nawet nie chce jej reanimować,
eee no nie poddaj się
Korzenie i bulwa były OK bo u mnie to zgniło...Może kolejnego listka wypuści zdrowego...
Nie zalej ziemi,przed kolejnym podlaniem niech trochę przeschnie,nie wiem nie doradzę za dużo z taccą .
Za dużo wody jest czasem gorzej niż jej brak... Trzymam kciuki.
Korzenie i bulwa były OK bo u mnie to zgniło...Może kolejnego listka wypuści zdrowego...
Nie zalej ziemi,przed kolejnym podlaniem niech trochę przeschnie,nie wiem nie doradzę za dużo z taccą .
Za dużo wody jest czasem gorzej niż jej brak... Trzymam kciuki.
- daka
- 1000p
- m@jk@
- 500p
- Od: 9 wrz 2009, o 03:23
- Kontakt:
Świetne te kulki żelowe- marzą mi się takie, kiedyś w nie zainwestuję, bo prezentują się bardzo fajnie.
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie
- daka
- 1000p
Mam ich troche wiecej ale tylko te pokazałem,może i spróbuje z lucky bamboo,1 raz mam do czynienia z czymś takim.
Majka nie są drogie,z tego co wiem były zaledwie po złotówce,kupione w sklepie o nazwie 4,50,myśle że u ciebie też powinny być.
Majka nie są drogie,z tego co wiem były zaledwie po złotówce,kupione w sklepie o nazwie 4,50,myśle że u ciebie też powinny być.
Tacce odradzam w tych kulkach...
To możesz spróbować coś w hydroponice,tylko od czasu do czasu trzeba dodać troszkę nawozu (rozcieńczony z wodą)
To możesz spróbować coś w hydroponice,tylko od czasu do czasu trzeba dodać troszkę nawozu (rozcieńczony z wodą)
- kubusiowa mama
- 500p
- Od: 1 kwie 2010, o 01:27
Kulki żelowe .... u mnie czekają na moją wenę . Nawet ich jeszcze nie namoczylam w wodzie. Natomiast czytałam gdzieś , że skrzydłokwiaty mogą rosną w takich kulkach. Papirus by super rósł, bo on lubi takie bardzo mokre podłoża.
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Mnie w nich niestety padło kilka szczepek które ukorzeniałam koleżance, to dobre na kwiaty cięte ewentualnie jakąś dracenę
- daka
- 1000p
Dziekuje wam za porady.
Aniu papirusa to niestety nie mam wiec nie spróbuje z nim,ale skrzydłokwiaty mam 2 ,wiec może
Aniu papirusa to niestety nie mam wiec nie spróbuje z nim,ale skrzydłokwiaty mam 2 ,wiec może
- kubusiowa mama
- 500p
- Od: 1 kwie 2010, o 01:27
Ja kupując te kuleczki żelowe miałam własnie taki plan, że posadzę w nich skrzydłokwiata.
Ale ponieważ nie mam fajnego , szklanego naczynka, a zabrakło czasu żeby jechać i kupić, więc niestety odwlekło się to sadzenie w czasie. Ale na to też przyjdzie pora.
Na razie walczę z moimi hojami, bo coś marnie mi wychodzi ich ukorzenianie.
No i zaczęłam już przygotowanie "balkonowe " robić.
A i tak wszystko w biegu... bo w piątek tańczę na weselisku u brata, więc przygotowania w toku i czasu brak na wszystko.
Ale ponieważ nie mam fajnego , szklanego naczynka, a zabrakło czasu żeby jechać i kupić, więc niestety odwlekło się to sadzenie w czasie. Ale na to też przyjdzie pora.
Na razie walczę z moimi hojami, bo coś marnie mi wychodzi ich ukorzenianie.
No i zaczęłam już przygotowanie "balkonowe " robić.
A i tak wszystko w biegu... bo w piątek tańczę na weselisku u brata, więc przygotowania w toku i czasu brak na wszystko.