Miejsce na ziemi Ave - cz.4
Re: Miejsce na ziemi Ave - cz.4
Jak Ci zalega na wątrobie, to trzeba coś zaradzić A o zdrowie wątroby trzeba dbać! To bardzo potrzebny organ! Ale pierwszy raz słyszę, żeby jakaś Arabella na wątrobę pomagała
- pyzia
- 200p
- Od: 18 maja 2009, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witaj Ewo
Masz śliczne tulipany - takie wyszukane odmiany . Chyba w przyszłym roku się złamię i też kilka takich cudów zakupię...
Co do powojników to uważam że są w polskich ogrodach niedoceniane, ale powoli się to zmienia.
Koniecznie poczytaj o cięciu poszczególnych odmian bo od tego zależy powodzenie w uprawie. Strona http://www.clematis.com.pl to jak dla mnie mistrzostwo świata jeśli chodzi o zbiór informacji na temat powojników!
pozdrawiam
pyzia
Masz śliczne tulipany - takie wyszukane odmiany . Chyba w przyszłym roku się złamię i też kilka takich cudów zakupię...
Co do powojników to uważam że są w polskich ogrodach niedoceniane, ale powoli się to zmienia.
Koniecznie poczytaj o cięciu poszczególnych odmian bo od tego zależy powodzenie w uprawie. Strona http://www.clematis.com.pl to jak dla mnie mistrzostwo świata jeśli chodzi o zbiór informacji na temat powojników!
pozdrawiam
pyzia
- vita
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sie 2009, o 20:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak...mnie chyba też (dobijam do czterdziestki), Ty to przynajmniej masz zakaz wstępu to masz łatwiejAve pisze:... coś mnie powojnikowo opętało...
Ja żałuję, że nie posadziłam jednak tulipanów do ziemi, albo, że o te w donicach niewystarczająco zadbałam. Jakieś takie one marne...Czy masz jeszcze Ice Cream?
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
też mam zakaz, sama go sobie zrobiłam i dlatego trochę się oszukuję ale tylko trochę
Byłam dziś u Tracza, zastanawiałam się jak się jedzie do ciebie i nie pamiętam , szukałam cię w sklepie i nic . Ceny mnie powaliły, wszystko coraz droższe
Byłam dziś u Tracza, zastanawiałam się jak się jedzie do ciebie i nie pamiętam , szukałam cię w sklepie i nic . Ceny mnie powaliły, wszystko coraz droższe
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grażynko, a co się dziwisz - przeciez nowe hale kosztują... i to my za nie zapłacimy...
Następnym razem koniecznie zadzwoń - zabawię się w GPSa
Wiktorio - jeszcze mam, ale jakiś marniejszy... chociaz mnóstwo tulipanów z zeszłego roku gdzieś przepadło... i zorientowałam się dopiero jak przeglądałam poprzednie zdjęcia ...
taki był rok temu ...
a taki teraz... może jeszcze nabierze... wyglądu
Pyziu, znam tę stronę, znam... na swoje nieszczęście chyba... albo na nieszczęście Połówkowego portfela
Martusiu - nie słyszałaś, że Arabela na wątrobę pomaga ???? Toć to najnowszej generacji lek powojnikowy...
Następnym razem koniecznie zadzwoń - zabawię się w GPSa
Wiktorio - jeszcze mam, ale jakiś marniejszy... chociaz mnóstwo tulipanów z zeszłego roku gdzieś przepadło... i zorientowałam się dopiero jak przeglądałam poprzednie zdjęcia ...
taki był rok temu ...
a taki teraz... może jeszcze nabierze... wyglądu
Pyziu, znam tę stronę, znam... na swoje nieszczęście chyba... albo na nieszczęście Połówkowego portfela
Martusiu - nie słyszałaś, że Arabela na wątrobę pomaga ???? Toć to najnowszej generacji lek powojnikowy...
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Ewuś na pewno jeszcze się wybarwi, jeszcze mu trochę do rozkwitnięcia zostało Pewnie będzie równie piękny jak w zeszłym roku
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Ewciu, chyba mam takiego samego kremowego pełnego tulipana (nie znam nazwy, kupowany był jako biały pełny - biały to na pewno nie jest, ale pełny owszem ).
Na meteo znów widzę mroźną noc, za 2 dni chyba Mam nadzieję, że się zmieni, bo chyba się zapłaczę
Na meteo znów widzę mroźną noc, za 2 dni chyba Mam nadzieję, że się zmieni, bo chyba się zapłaczę
-
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
WIOSNA- z polnego dzwonka
Kapelusz dla Ciebie szyje
TULIPANY zbiera łąka
Klejnoty na Twoja szyję
Kapelusz dla Ciebie szyje
TULIPANY zbiera łąka
Klejnoty na Twoja szyję
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- Ave
Smoku kofany to dla mnie ?
Dominiś, nie mów znowu zamróz niech nikt nie mówi o ocieplaniu sie klimatu, raczej o kolejnym zlodowaceniu... Jak sobie radzą Twoje winorośle ?
Agniesiu - mam nadzieję, bo inaczej stracę do niego serce
To na rozgrzewkę coś ciepłego - czerwonego i żółtego...
tulipan Crispa
i coś między-pomiędzy ;)
a w domu - grudnik... kwitnie nieprzerwanie od ...grudnia... chyba powinien sie nazywać... majownik
Dominiś, nie mów znowu zamróz niech nikt nie mówi o ocieplaniu sie klimatu, raczej o kolejnym zlodowaceniu... Jak sobie radzą Twoje winorośle ?
Agniesiu - mam nadzieję, bo inaczej stracę do niego serce
To na rozgrzewkę coś ciepłego - czerwonego i żółtego...
tulipan Crispa
i coś między-pomiędzy ;)
a w domu - grudnik... kwitnie nieprzerwanie od ...grudnia... chyba powinien sie nazywać... majownik
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Evuś, ale tulipków
Fantastycznie wyglądają
Fantastycznie wyglądają
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
Tulipany sobie radzą, mimo mrozu, bo zahartowane.
A marketowa hosta nie.
Ewuniu - piękne masz tulipany i żonkile. Takich białych jeszcze nie widziałam!
Fajne lekarstwa na wątrobę znacie!
2 tygodnie temu kupiłam sobie malutkiego grudnika.
Trzeba go traktować jak kaktus czy jak zwykłą roślinę?
A marketowa hosta nie.
Ewuniu - piękne masz tulipany i żonkile. Takich białych jeszcze nie widziałam!
Fajne lekarstwa na wątrobę znacie!
2 tygodnie temu kupiłam sobie malutkiego grudnika.
Trzeba go traktować jak kaktus czy jak zwykłą roślinę?
Pozdrawiam serdecznie
- Ave
ja traktuję jak zwykłą... w okresach kiedy nie kwitnie podlewam oszczędniej (tylko jak na razie ten mój kwitnie ciągle, od grudnia ) pomimo zasłyszanej opinii, że nie lubi żeby go przesuwać (bo może starcić kwiatki) - ten przekręcam na parapecie i w dodatku stoi w przeciągu (tuz koło drzwi balkonowych) i jakos mu to zupełnie nie przeszkadza...
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Ewulku, tulipanami dawno już przestałam się przejmować. Miałam ci ja kiedyś żółte, pomarańczowe, różowe fioletowe ... A potem jedne złapały mozajkowatoć, inne zaczeł karłowieć, a jeszcze inne zmieniać kolor. Teraz mam tylko czerwone, zółte, które pomarańczowieją (mozajka) i kolka czarnych. Za to nie do zdarcia i nie do zastąpienia są tulipany botaniczne, a Ty je masz!
No i jeszcze masz Crispa, te strzępiaste ... oby ci się ostały! Piękne są! I bardzo piękne są też narrcyzy ( do tego nie chorują i nie wyrodnieją jak tulipany ;) ).
Gratuluję Ci też wytrwałego grudnika!
No i jeszcze masz Crispa, te strzępiaste ... oby ci się ostały! Piękne są! I bardzo piękne są też narrcyzy ( do tego nie chorują i nie wyrodnieją jak tulipany ;) ).
Gratuluję Ci też wytrwałego grudnika!