Fuksja - choroby i szkodniki

Rośliny doniczkowe
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
shanti
100p
100p
Od: 20 lip 2009, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Fuksja - choroby i szkodniki

Post »

A ja zamówiłem u fuksjany 60 sadzonek 25 lutego. Od razu wpłaciłem pieniążki za nie. Trzymali je 2 miesiące, a gdy przedwczoraj zadzwoniłem zapytać kiedy wyślą zamówione sadzonki, to powiedzieli że jutro wyślą towar i podają tą informację meilem

Następnego dnia otrzymałem meila że nie mogą zrealizować mojego zamówienia i że zwrócą mi pieniądze. Zadzwoniłem z pytaniem co się dzieje. Pan Cieszyński miał spotkanie i miał oddzwonić w tej sprawie. Do tej pory cisza a moich telefonów nie odbierają

Zażartowali sobie ze mnie, nie dają znać przez 2 miesiące o statusie zamówienia, nie mówiac o przetrzymywanej kwocie na swoim koncie. Nigdy więcej nie chcę mieć z panem Adrianem i Izabelą nic wspólnego. Serdecznie dziękuję za takie traktowanie
Nasiona, cebulki, kłącza
Kwiaty z ogrodu
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2007, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

floranet pisze:A ja zamówiłem u fuksjany
(...) Serdecznie dziękuję za takie traktowanie
Jeżeli faktycznie nie udzielą ci żadnej odpowiedzi to nie świadczy to o nich najlepiej.

Natomiast moja najzupełniej prywatna i niepoparta żadnymi faktami opinia jest taka, że nie chcą Ci z jakiegoś powodu sprzedać. Być może skojarzyli cie w jakiś sposób z pewnym sklepem internetowym w którego ofercie widzę : "FUKSJE - NAJNOWSZE ODMIANY" :?:

W przyszłym tygodniu w Lidlu sześciopak fuksji za 18 zł, a w tym tygodniu w realu sadzonki po 3 zł.
Awatar użytkownika
shanti
100p
100p
Od: 20 lip 2009, o 13:58

Post »

Robiłem sobie wielkie nadzieje ze będę mieć tonący w fuksjach ogród a tu takie coś mnie spotkało :( Swoją drogą, gdyby bali się konkurencji to dlaczego przy 60 sadzonkach?. Przy zamówieniu gdy pytałem o jakiś rabat to wprost wyśmiali mnie ze przy takim zamówieniu nawet 10 gr taniej zrobić się nie da. Bo oni sprzedają często po kilkaset szt. jednemu klientowi i dopiero wtedy w grę wchodzą rabaty.

I dlaczego na swej stronie piszą:
Zajmujemy się produkcją i sprzedażą hurtową fuksji. Zapraszamy do współracy firmy zajmujące się produkcją roślin ozdobnych. Oferujemy sprzedaż sadzonek do dalszej produkcji
A potem nie realizują zamówień dla hobbysty na 60 szt bojąc się nie wiadomo czego...
Nasiona, cebulki, kłącza
Kwiaty z ogrodu
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2007, o 20:28

Post »

A... to ja już nie wiem. :(

PS. Widzę, że fuksjowe forum znasz...
kontra
200p
200p
Od: 12 kwie 2009, o 18:31
Kontakt:

Post »

floranet pisze:to powiedzieli że jutro wyślą towar i podają tą informację meilem
Ja nie dostałam żadnego info, że fuksje są wysłane choć pytałam o to wysyłając maila z formularza na stronie.
agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2009, o 12:07

Post »

Szkoda że tak was traktują. Ja soje dostałam ale też długo czekałam . Zamawiałam w połowie stycznia a dostałam w kwietniu. Wysyłka była poprzedzona meilem
Smellycat
100p
100p
Od: 16 mar 2009, o 13:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Tak - to jedyne moje zastrzeżenie do pracy fuksjany. Bardzo się denerwowałam nie wiedząc, co się dzieje z moimi pieniędzmi. Wprawdzie wiedziałam, że wysyłka będzie wiosną - pisze na stronie - ale skąd mogłam wiedzieć, że moje zamówienie będzie zrealizowane, jak nie odpowiadali na żadne maile? Całe szczęście, że otrzymałam moje sadzonki. Nie wiem, czy za rok będę chciała jeszcze raz się bawić w zamawianie - jeśli już, to na allegro. Zresztą zobaczę, jak będą rosły ;:224
Ania
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17

Post »

Ja kupiłam przez all... 12 kwietnia i też jeszcze nie dostałam, więc myślę, że to bez różnicy czy przez aukcję, czy bezpośrednio od nich, i tak trzeba czekać w kolejce...
kontra
200p
200p
Kontakt:

Post »

Czy przy gratisach macie jakoś oznaczone jaka to odmiana?
agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2009, o 12:07

Post »

Moje gratisy były oznaczone.
kontra
200p
200p
Kontakt:

Post »

Mój nie :(. Ma tylko nalepkę "gratis".
I byłam ciekawa czy tak jest zawsze. Teraz nie wiem czy planować że go powieszę, czy raczej ma stać. I czy na słońcu czy w półcieniu.
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23

Post »

Mój też nie był oznaczony, szkoda ale za to będzie niespodzianka jak zakwitnie.
Kontra postaw w cieniu bo tylko jedna z odmian u nich sprzedawanych była na słońce a jeżeli chodzi o pokrój to zawsze możesz posadzić do doniczki którą potem można zawiesić to znaczy musi mieć tzw,. rant do tych haczyków plastikowych i sprawa rozwiązana. Trochę też można odczytać z tych małych sadzonek jaki będą miały "styl", jeżeli pochylają się to na pewno przewieszają ce lub półprzewieszające a jeżeli sztywna wyprostowana łodyżka to znaczy że pewnie wzniosła.
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17

Post »

Dzisiaj przeczytałam wiadomość, że wczoraj wysłali przesyłkę. Jestem zła, bo dzisiaj nie było listonosza wcale :evil: , a ona może była. Za to jutro na pewno będzie :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny DONICZKOWE, balkonowe, egzotyczne, tarasowe. Diagnostyka, identyfikacja, porady”